קופסת תכשיטים

קופסת תכשיטים

שלום לחברי הפורום,
בנוסף לפסל של האריה השואג, שולח אליכם קופסת תכשיטים שבניתי לרעייתי, במלאת 22 שנות נשואין,
בעקבות מציאת חתיכת עץ ברחוב, הבזיק בי הרעיון שאני הולך לבנות תיבת תכשיטים מקורית ומיוחדת.
במהלך בניית התיבה, נתקלתי בקשיים של בניית המכסה הבנוי בצורה אלכסונית, מאחר ולא היו לי כלים מתאימים.
(כפי שתראו חלקו העליון של המכסה עשוי מארבעה חלקים ובניהם לייסטים המקשרים בניהם, החלקים העליונים בנויים על מסגרת, התואמת לגודל התיבה).
בפתיחת המכסה מגלה משטח מדורג לתכשיטים המצופה בבד לבד, בחלק התחתון מצויים שתי מגרות
המודבקות יחד. התיבה מודבקת על רגליות, על התיבה הדבקתי זויות ממתכת.
הסיום: חריטה ביד זוג דגים מזלה של רעייתי ושלי מזל שור.
נ.ב קושי נוסף שהייתי צריך להתגבר עליו הוא החשאיות ....
הערות. הארות מוכן לקרא.
שלכם שמוליק

תגובה

תודה מקרב לב על הפירגון.
אהבתך לילדים מורגשת מאוד בתוצאות היפות של עבודותיך.(אני בטוח שאתה מקבל אהבה חוזרת עד כדי רוויה.
כל הכבוד!

תגובה

שלום חיים,
תודה מקרב לב על הפירגון,
לדעתי קבוצת הפורום מאוד חמה מיוחדת ומפרגנת.
נכנסתי לאתר שלך, הרעיונות שלך כ"מעיין המתגבר" והשמים הם הגבול....
מוצא חן בעיני גם שיתוף הפעולה בין החברים, כל אחד מנסיונו מעביר הלאה ללא שום אגו.
פינת עבודתי, מרפסת ברוחב 80 ס"מ, אני עובד על שולחן עבודה עם מלחציים של "בלקן דקר" מלפני 30 שנה, שאר הכלים מאורגנים בצפיפות בארוניות שבניתי.
אגב קניתי מ"איקאה" פס של מתכת ממוגנט המיועד למטבח עבור תליית סכו"ם, אני משתמש בה עבור כלי עבודה שונים במהלך עבודתי (המגנט מאוד חזק).
בימים הקרובים אפרסם מדי פעם עבודות ופסלים שיצרתי בשנים האחרונות.
מאחל לך שפע של רעיונות יצירתים כמו שכתבתי כמעיין המתגבר.
שבוע טוב וסע לאט
שמוליק

תודה

שלום אור,
תודה על מילותיך.
הערה בקשר לתגובתך, כמו שנאמר: "על טעם ועל ריח אין מה להתוכח" לכל עבודה יש את היופי שלה,
אם אתה חושב שהאריה יותר יפה, זה בסדר מצידיי זה הטעם שלך,
חכה בסבלנות לשאר העבודות והפסלים שלי...
שוב תודה, ערב טוב וסע בזהירות,
שמוליק

תגובה

שלום אלי,
אני עדיין מלא התפעלות מפסל הנבלאית ו"אלה תולדות..." שכתבת בעקבות הפסל.
נפלא, המשך ליצור ולהנות ממעשי ידיך.
תודה על תגובתך בקשר לתיבת התכשיטים.
להלן מידותי התיבה: אורך: 22 ס"מ, רוחב: 7 ס"מ. גובה החלק התחתון ללא המכסה: 8 ס"מ.
גובה מכסה הפרמידה בחלק האמצעי : 8 ס"מ.
שאלות נוספות והערות אתה מוזמן לכתוב,
להתראות,
שמוליק

קישור

שלום אלי,
שלח לי בבקשה את הקישור של: "חסר בית".
לילה טוב,
שמוליק

שוב הפגזת

קראתי את ההודעה בסלולרי אז ראיתי רק את הטקסט בהתחלה. תהיתי לעצמי על איזו קופסה מדובר שהוכנה מ"חתכת עץ ברחוב" והבעת הפנים שלי לא נשארה אותו הדבר כשהגעתי לתמונות.
&nbsp
אם אלה התוצאות שלך בלי כלים מתאימים, הייתי שמח לדעת באילו כלים כן השתמשת, ואילו כלים חסרו לך.

תגובה

לחובבנידמן בוקר טוב,
תודה, תודה מקרב לב על דבריך החמים, מחמם את הלב ועושה חשק להוציא לפועל רעיונות חדשים.
כמו שכתבתי, אני שולח ידי גם בתחביבים אחרים, כמו: פיסול בעבודות חימר ובעיסת נייר ועוד היד נטויה,
ב-26.1 אני אשתתף ביום הדרכה בדרמל, האם תשתתף?
תיבת התכשיטים: חלק מהעבודות שאני עושה היא ללא תכנון מדויק, תוך כדי עבודה צצים לי האפשרויות של המשך העבודה ותמיד אני מופתע לטובה.
הכלים בהם עשיתי את תיבת התכשיטים : משורים, מפסלות בגדלים שונים כולל קטנות ששימשו אותי לחריטת הדגים.פצירות שונות. נייר זכוכית שולחן העבודה של בלקן דקר עם מלחציים.
כמו שכתבתי בהודעה הראשונית שפרסמתי, החלק הקשה ביותר בעבודת התיבה היה המכסה הבנוי בצורת פרמידה, להגיע לזויות שיתאימו אחד לשני ובניהם הלייסטים המקשרים.
הערה: לפעמים תוך כדי עבודה, מרגישים תקועים, לא נורא, מפסיקים את העבודה ובזמן שלא לחוצים הרעיונות
זורמים.
ספר לי מעט על עבודתך, היכן אתה גר ועוד.
שיהיה שבוע טוב, ובטוח בכבישים.
שמוליק

eran1901

New member
עבודה מיוחדת מאוד

הצבעים יפים והגימור גם |כל הכבוד|

notato1

New member
יפיפה

הי שמוליק

העבודות שלך מאד יפות ומיוחדות, יישר כח. גם האריה וגם קופסת התכשיטים מצאו חן בעיני מאד.
יש לי שאלה. מאחר וגם אני נכנסתי לתחום גילוף בעץ לפני כ-3 חודשים, הייתי שמח אם היית מפרט על המפסלות שאתה משתמש בהן: איזה חברה, איפה קנית, מה הגודל שלהן (יש לכל מפסלת את רמת הקימור והגודל). אני קניתי מפסלות של חברת Pfeil. נראה שבגילוף הדגים היית צריך להשתמש במפסלות מאד קטנות (או שאני טועה)
תמשיך להעלות יצירות שלך

למעלה