קופסת יבוש למכשיר שמיעה

Ramit7

New member
קופסת יבוש למכשיר שמיעה

שלום, אני מעוניין לקנות קופסת יבוש למכשיר שמיעה למניעת לחות. ראיתי 2 דגמים עקריים. דגם אחד, חשמלי ודגם שני, רגיל לא חשמלי עם חומר סופג. מה ההבדלים בינהם, ומה עדיף? תודה

eyal998

New member
קופסת ייבוש

קופסת הייבוש בתנאי הלחות בישראל יכולה לשמור על המכשיר שמיעה טוב יותר ובמיוחד לשמר את איכות המיקרופון והרמקול לאורך זמן, בתנאי לחות גבוהים כמו באזור המרכז הוא נדרש יותר מאשר באזורים מדבריים - ירושלים ודרומה. ואם נדרש לבחור בין השניים, הרי שעדיך הקופסא החשמלית ששם הייבוש הוא ייבוש אקטיבי ויעיל יותר. יחד עם זאת למכשיר שמיעה הוא לא מאד חיוני, וניתן להסתדר בלעדיו. לעומת זאת, בשתלים כדוגמת שתל קוכליאר הוא חיוני ויש הנחיה להשתמש בו כל לילה (נדמה לי שגם בשתל אדוונס).

זהבית135

New member
או, אז אני יגיד לך... ../images/Emo13.gif

כמו שאומרים בבדיחות: אין הבדל. ההבדל הוא בכמות הכסף שתיכנס לכיס של מי שמוכר אותן... ובקיצור: לא צריך אותן.

ואני בדיעה שהייבוש כן מועיל לשמירה על מכשירים

ואביא מהנסיון הקטן שלי: בעבר, כשהייתי מושתלת חד צדדית, נהגתי לייבש את מכשיר השמיעה ביחד עם מעבד השתל מדי לילה. הייבוש נעשה בקופסה חשמלית שקיבלתי ביחד עם כל מרכיבי הערכה של השתל. לימים, כשהרגשתי שאני ממש לא שומעת עם מכשיר השמיעה הוותיק, הציעו לי לשלוח אותו ליבואן לבדיקה. כמו שהמכשיר נשלח כך חזר: מצבו מצויין, בישרו לי, בן כמה שנים ושמור כמו חדש!! אז קלטתי שהקופסה כן הועילה לו, ביחד עם מה שאני עשיתי או לא עשיתי כמובן (זהירות בתנאים רטובים). מה שלא יכולתי להועיל כמובן זה לאוזן שהשתמשה במכשיר.....אבל זה סיפור אחר שהוביל לניתוח שתל שני. מה שכן, אין לי תשובה מוחלטת, האם עדיף בטבליה או במכשיר החשמלי פשוט כי לי יש את החשמלי. הוא כמובן משמש היום לייבוש שני המעבדים של השתלים.... סוף שבוע נעים, ליריתקוש

זהבית135

New member
לליריתוש

פירוש רש"י למה שכתבת: בעקבות מה שאמרו לך ש"המכשיר כמו חדש", הגעת למסקנה (קלטת) שמה שעשית (כלומר: ייבשת אותו) הועיל לו. זה עדיין לא אומר שהמסקנה שלך נכונה... זוהי מסקנתך, שמבוססת על דברים שנאמרו. אני אולי מתפלספת איתך, אבל אני לא מייבשת את המכשיר, ולא רואה צורך לייבש אותו. למה לייבשו? האם הוא שרוי ברטיבות? הלחות מהאוזן מתייבשת בעצמה כשהמכשיר מונח בלילה ללא שימוש באוויר הפתוח. זוהי מסקנתי, עד שיוכח אחרת... ובכלל, השאלה היתה מה עדיף... ולמיטב ידיעתי, כל מכשור פשוט שמסבכים אותו והופכים אותו ל"מורכב" ול"חשמלי" או "דיגיטלי" (בטח המייבש הבא יהיה דיגיטלי ויעלה 200 דולר לפחות) הופך להיות יקר יותר ללא שום צורך, רק כדי שיכניס יותר כסף לכיסו של המוכר. זו עובדה שיווקית ידועה. יום טוב ושבעו נפלא!

jeans74

New member
לא לגמרי מסכים איתך

הבעיה עם להשאיר את המכשיר בלילה לא בקופסת יבוש אלא באוויר הפתוח היא בעייתית בחלק מחודשי השנה ובחלק מאזורי ארץ ישראל. לצערנו, הלחות בחודש יולי-ספטמבר יכולה להגיע באזור המרכז גם ל-90% כך שגם אם משאירים את המכשיר בחוץ, הוא נשאר בסביבה עם המון לחות. לדעתי האישית, המכשיר יבוש לא יקר כל כך וגם אם הוא מצמצם במעט את הסיכוי לתקלות במכשיר שמיעה שעלותו גבוה בהרבה, הוא שווה את זה. מרבית יצרני מכשירי השמיעה ממליצים על יבוש המכשיר ובוודאי כל יצרני שתלי השבלול.

למעלה