שלום, אני רוצה להתקין קופסאות ביטון במקלחת הראשית על מנת לשלב בעתיד תאורה שקועה. במקלחת ההורים אני מכין "ספוטניק" וע"פ הבנתי אין שום בעיה לשלב תאורה שתעמוד בתקן. (מבחינת רטיבות) האם ישנם גופי תאורי עמידים למים שניתנים להתקנה בקופסאות ביטון רגילות ? תודה
אתה הולך להתקין את הגופים בתוך המקלחת עצמה או מהקיר שלה כך שמים ירטיבו אותם? לחלופין, אם אתה מתכוון להתקין מעל המקלחת והמקלחת מאווררת, למה צריך גוף תאורה שקוע שונה מגופים בחדרים אחרים?
אני מעדיף לעשות בדיוק את מה שאתה אומר, התקנה של אותו גוף תאורה שיש לי בחדרים אחרים גם במקלחת. מדובר בהתקנה בתקרה של החדר, והחשש שלי מביקורת של חברת חשמל בנוסף לבעיות של רטיבות וכמובן בעיות חשמל כתוצאה משימוש באביזר לא מתאים.
תנאים מסויימים בנוגע לאבזרי חשמל בחדרים אלו לרבות אביזרי תאורה, ללא שום קשר אם החדר מאוורר או לא. היות ולא אתה תהיה זה שישלם לו על בדיקה חוזרת של חברת חשמל אני מציע לשואל להתייעץ עם החשמלאי שלו בנוגע להגבלות הספציפיות לאזור ההתקנה באמבטיה ולפעול בהתאם ע"י התקנת גוף תאורה התואם את דרישות חוק החשמל. ב99.9% מהמקרים יש צורך בהתקנת ג"ת מוגן מים.
התקנת הגוף היא לא ישירות על הבטון. אם יש לך הנמכה אז הגוף יושב בתוך הגבס. אם לא, אתה קונה גוף שיושב בקופסא שנכנסת לבטון או שאתה מכין קופסא מעץ או פח שעליה תתלבש רשת טיח שתתפוס את הגוף. ההתקנה לא שונה מכל גוף שקוע אחר בבטון. יתכן והגוף עצמו שונה ולכן אתה צריך את המפרט שלו.