קופירייטינג

smochkin

New member
קופירייטינג

ממה שהבנתי יש שני מקומות ללמוד קופירייטינג בארץ- אורט והבצפר. השאלה שלי היא מה כוללים לימודי המקצוע, מה כוללת העבודה במקצוע עצמו, והאם יש אליו ביקוש כיום בשוק העבודה? בתודה!

רעיונאי

שם המסלול: קופירייטינג ופרסום. פעמיים בשבוע. תעודת גמר שנה אחת לימודי ערב 12 שנ"ל 04/8512082 שד' בן גוריון 6 סיטי סנטר 35414 תילתן, מרכז לאומנויות ומיחשוב, חיפה מידע נוסף במוסד פעמיים בשבוע. הלימודים נערכים בהבצפר בנמל ת"א תעודת גמר שנה אחת לימודי ערב 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה 03/6873351 ת.ד.57480 נחל איילון 37 61573 מכללה לתקשורת ופרסום א.סי.סי, תל אביב פרטי מסלול קופירייטינג - מסלול הכשרה לעבודת הקופירייטינג בענף הפרסום, בשיתוף בי"ס עבודי. תעודת גמר 7 - 8 חודש לימודי ערב 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה 1800226020 ת.ד.62061 דרך הטייסים 28 61620 מכללת אורט ת"א, סינגאלובסקי פולק, לימודים שונים פרטי מסלול שם התוכנית: קופירייטינג - הלכה למעשה, התמחות בקופירייטינג כתיבה פרסומית, פעם בשבוע. תעודת גמר שנה אחת לימודי ערב תעודת בגרות עדיפות אקדמאים 03/7660661 ת.ד.61392 צומת רמת השרון 61392 אונ' פתוחה, חשיפה, תקשורת טלוויזיה ומולטימדיה, בכפר הירוק פרטי מסלול

רעיונאות

ניתן להגדיר את תפקיד הרעיונאי כאחראי לתרגום נתונים שיווקיים לאמירה יצירתית. הרעיונאי הוא האחראי ליצירת האימרה או הסיסמא שתמכור את המוצר. בפועל עוסק הרעיונאי בכתיבת טקסטים למודעות, שלטי חוצות, פלקטים, פרוספקטים, ג'נגלים לרדיו, תשדירי שירות וסרטי פרסומת. סיסמא טובה היא זו היוצרת אצל קהל היעד הצרכני את הרצון לרכוש את המוצר. רעיונאי חייב להבין את המוצר שהוא מפרסם ואת המסר שהוא רוצה להעביר. עליו להבין לאיזה פלח שוק מיועד המוצר ולדעת לפנות לקהל היעד בשפתו הוא. הסיסמא חייבת להיות קצרה, תמציתית, קליטה, מתוחכמת. עליה ליצור אצל השומע אסוציאציות חיוביות ולהחרט בזכרונו. בבצפר אפשר להשתלב באחד מהמקצועות המרכזיים בענף הפרסום: פלנר, מדיה, תקציבאות ובימוי פרסומות. כל אחד מהתחומים עומד בפני עצמו ונלמד כמגמה נפרדת. ההכשרה מכוונת למטרה מאד ספציפית - עבודה, ולכן שמה דגש מרכזי על פרקטיות ולימודים מעשיים. במערכת הקורסים המקצועיים, משולבים יסודות אקדמיים שרלוונטיים למקצועות הפרסום כגון: מבואות בכלכלה, שיווק, התנהגות צרכנים וסטטיסטיקה לצורכי מחקר. תחומי ההתמחות: א. פלנר - מחלקת הפלנינג היא וועדת החקירה מטעם משרד הפרסום. את מסקנותיה היא מפרסמת בפורמט הידוע בכינוי "בריף" - הנייר האסטרטגי הכולל את עיקרי התובנה הצרכנית שלה ביחס למותג ולמסר. המגמה מכשירה בעלי תואר ראשון לעבוד כמתכנני אסטרטגיה במשרדי הפרסום. ההכשרה כוללת לימוד טכניקות של איסוף מידע על הצרכן והשוק, עיבוד המידע וניתוחו, ניתוח התנהגות הצרכנים ומציאת הזדמנויות שיווקיות חדשות, זיקוק המידע שהצטבר לבריף מחודד, לימוד כלי מדידה לניתוח ביצועי הקמפיין וזיהוי ההשפעות על עמדות והתנהגות צרכנים. נושאי לימוד: סמינר מבוא לפרסום, תכנון אסטרטגי מהו, אסטרטגיות שיווק, מקורות ומאגרי מידע, מוצרים, מותגים ובניית מותגים, הבריף, הפרזנטציה, תקשורת רב ערוצית, מודלים השמות הגדולים ועוד. סטאז במשרדי פרסום. ב. מדיה פלנר - כדי לנהל, לתכנן ולקנות מדיה, צריך קודם כל להכיר את המדיה. מי קונה איזה עיתון ומי קורא איזה מוספים, ומתי ילדים בני 15 רואים טלויזיה, ומתי בני 50 עושים הפסקת קפה, ומי שומע רדיו ואיזו תחנה, ומי קורא שלטי חוצות בדרך לעבודה ומי בדרך חזרה, ולמה כדאי לפרסם על אוטובוסים ומתי מספיק סטיקרים על אופנועים. המגמה מיועדת לבעלי תואר ראשון ומקנה ידע נרחב ומקיף בתורת תכנון ורכישת המדיה. החל מהיסודות (מהי מדיה, איזה מדיה קיימת בארץ), דרך תוכנות רלוונטיות לניהול המדיה, וכלה בטיפים וסודות מקצועיים. נושאי לימוד: סמינר מבוא לפרסום. המדיה בישראל - כל אמצעי הפרסום מהעתון ועד הטלויזיה. תכנון מסע פרסום - מאפיינים, פורמטים, קהלי יעד, מחירים מאינץ על טור ועד הספוט. האבליואטור. בריף המדיה. מושגים בהפקה - מהפרדת צבע עד קלטת הבתא. קניינות מדיה. תכנון בעידן תקשורת רב ערוצית ועוד. סטאז במשרדי פרסום. ג. תקציבאי - התקציבאי נמצא על הצומת שבין הלקוח למשרד. הוא הדובר, שר החוץ, הקמב"ץ. הוא המתאם בין הלקוח, למשרד, להפקה, למדיה. תקציבאי טוב הוא תקציבאי יוזם, מגדיל ראש, כזה שחושב על מהלכים שכדאי ללקוח לנקוט, צעד אחד לפני שהלקוח חושב אליהם. המגמה תכשיר בעלי תואר ראשון לעבודה מעשית כתקציבאים. תחומי אחריות, ניהול עבודה, תוכנות חיוניות, יסודות ההפקה, המדיה ועוד. נושאי לימוד: סמינר מבוא לפרסום. תפקיד התקציבאי, אחריות, זרימת עבודה, ניהול ובקרה, ניהול מו"מ. הנהלת חשבונות - עמלות, חיובים, חשבונות, דו"חות, תוכנות במשרד פרסום. הפקה - רדיו, דפוס, טלוויזיה. מדיה - תכנון וקניה, מאינץ על טור ועד לספוט. הבריף, פרסום אינטראקטיבי. עבודה מול משרד בינלאומי. אורינטציית שרות ועוד. סטאז במשרדי פרסום. ד. במאי פרסומות - המגמה מיועדת לבעלי תואר ראשון בתחום הקולנוע והיא משלימה את הידע האקדמי לתחום הפרסום. במגמה ילמדו את תורת הפרסום, אסטרטגיות קריאטיב, העברת מסרים פרסומיים ואת כל רזי הפקת ובימוי הפרסומת הטלויזיונית. נושאי לימוד: סמינר מבוא לפרסום. איךמספרים סיפור ב-30 שניות. הפסיכולוגיה של הצרכן. סרט מוזמן - הפוליטיקה או "אני אומן". אסטרטגיות קריאטיב. כלים וטכניקות של הפקה השתתפות בהפקות טלויזיה ועוד. משך הלימודים - 6 חודשים. במכללה לתקשורת למשל קורס הרעיונאות כולל: קורס קופירייטינג. שיטת הלימוד בביה"ס מתבססת על סדנאות ועל תרגולות פתוחות בכתה. מהלך הלימודים בנוי על פי יחידות שונות המתנקזות בסופה של הדרך להקניית היכולת לעסוק בקופירייטינג מרגע סיום הקורס. יחידה ראשונה - יחידת היצירתיות, הסרת הבלמים ושיוף יכולת הכתיבה בכל הדיסציפלינות. יחידה שניה - יחידת המדיה המודפסת. מודעות, שלטים דיוור ישיר. יחידה שלישית - יחידת הרדיו, בהמשכה גם כותבים, גם מביימים וגם מקליטים. יחידה רביעית מורחבת - יחידת התסריטאות. בסופה מייצרים בדרך כלל סרט פרסומת בשירות הציבור. במשולב ובמשוזר, מושם דגש רב על האסטרטגיה הפרסומית, מולידת הקונספט, על הבנת הצרכן, התנהגויותיו, גחמותיו ומניעיו, ניבוי תגובות הצרכן למסרים. נושאי לימוד: כתיבה: כתיבה אפקטיבית, כתיבה שיכנועית, כתיבה מפולחת לקהלים ועוד. דוקטרינות שיווק ופרסום: אסטרטגיה, תזרים עבודה במשרד הפרסום, תכנון מסעי פרסום ובדיקות אפקטיביות, יסודות השיווק ועוד. סימולציות וסדנאות: סדנת תסריטאות טלויזיה מורחבת, סדנת רדיו וג'ינגלים ועוד. קשה מאד להשתלב בתחום. ישנם הרבה יותר מבקשי עבודה ממשרות מוצעות.

smochkin

New member
תודה על התשובה המפורטת

יש לי עוד שאלה (אם אפשר) הבעיה שלי היא כזאת. אני מאוד נמשכת לתחום האומנותי,ומאוד רוצה ללמוד אומנות, אבל מודעת לעובדה שאין מה לעשות בארץ עם לימודי אומנות מבחינת מציאת עבודה. חשבתי ללכת על כיוון של עיצוב גרפי כי נראה לי שזה אחד מהתחומים היחידים שגם משלבים אומנות יחד עם סיכוי גדול יותר למצוא עבודה. האם יש מקצועות נוספים שמשולבים באומנות עם הגדלת הסיכויים למציאת עבודה או שזהו התחום היחיד? בתודה רבה מראש!

אמנות יישומית

אכם גרפיקה/ מולטימדיה/ תקשורת חזותית הם התחומים היותר יישימים.עם זאת יש כמובן גם בוגרים המשתלבים בתחומי עשיה אחרים כמו עיצוב תעשיתי, פנים וכו'.

smochkin

New member
תודה רבה

עוד שאלה... לגבי תיק עבודות. אני מתכוננת להכין כזה באמצעות מכינה. האם יש אפשרות כלשהי להכין תיק כזה בבית שגם יהיה מספק לתנאי הקבלה?

תיק עבודות

בואי נגיד כך- רוב האנשים אינם הולכים למכינה אלא מכינים לבד. בנוסף לא כל העבודות צריכות להיות טריות מהתנור. אם יש לך עבודות שכבר עשית והן נראות לך יצוגיות את בהחלט יכולה להכליל אותן בתיק העבודות.

smochkin

New member
תיק עבודות

אני מצטערת שאני משאירה הרבה הודעות.... כעיקרון יש לי תיק עבודות של פיסול. כשהלכתי לייעוץ באסכולה אמרו לי שזה ממש לא מתאים ואי אפשר להתקבל איתו. מיותר לציין שהביטחון שלי ירד מאוד כי הייתי בטוחה שהעבודות טובות, בתיכון הן עזרו לי מאוד. מה אמור לכלול תיק עבודות טוב? איזה סוג של עבודות?

תיק עבודות

לאיזה מוסד ואיזה חוג את תכוונת להרשם? באשר למה שאמרו לך לגבי תיק העבודות שלך- הייתי אומר אל תתני להם להוציא לך את הרוח מהמפרשים. לא ראיתי כמובן את העבודות, וגם לא הייתי שם עצמי כשופט אמנותי, אבל עליך לזכור שני דברים: 1. הבעיה בתיק עבודות היא שאין מדובר בהערכה אוביקטיבית. את יכולה לפול על ועדה אחת שתאהב את עבודותיך, ואחרת שלא. בחלק מהמוסדות יש לכן פרוצדורה ששתי ועדות בודקות את תיק העבודות . אם שתיהן מסכימות לקבל/לדחות, הענין סגור. אם הן חלוקות בינהן על ההערכה זה הולך לועדה שלישית. 2. יתכן שמי שלא התלהב מהעבודות שלך הביע דעה כנה, אבל יתכן שפעל גם אינטרס לשווק לך מכינה. לא? מכינה היא בהחלט מסגרת שיכולה להועיל, אבל גם היא לא מבטיחה בבטחון דבר.

smochkin

New member
בוקר טוב

אני רוצה להרשם למכון האקדמי בחולון לתקשורת חזותית. הייתי כבר אמורה ללמוד במכינה שלהם אבל היא לא נפתחה. בגלל העובדה שאפשר ליפול על וועדות שונות ובגלל שקשה להתקבל גם ככה חשבתי לעשות את המכינה. נראה לי שהם יודעים מה הבתי ספר לעיצוב דורשים. מה שהיה מעצבן בעניין זה שבפירוש אמרתי לאותה היועצת שיש לי רק עבודות לפיסול וכשהראיתי לה אותן היא אמרה לי שלדעתה אני לא מתאימה לתקשורת חזותית. בסופו של דבר גם המסלול שלהם לא נראה לי מעניין אז זה הסתדר עם העובדה שכבר לא רציתי להתקרב לשם.

למעלה