קופיקס

wish2

New member
ח ח ח

זה הכי קרוב שיהיה לי לאוטו בשנה הקרובה.

יו אלוהים
רק שליאור לא יכנס לתגובה שלי הספציפית הזו.
אבל הוא יכנס.
אני בטוחה.

ALIsuperstar

New member
מסכים שזה חרטא

אבל זה טוב שזה מצליח להפחיד את בתי הקפה הגדולים... כך שאני מחכה להורדה משמעותית בקרוב. ואז יהיה ממש כיף. זו מהפכה וזו רק התחלה. רוב הישראלים ובכלל לא מבינים שהם שותים קפה חרא גם אם הם משלמים על כוס 15 שקלים אז...

Jake Speed

New member
הם עדיין לא מכסים את העיר מספיק טוב

וזה מחייב את בעל הבית להוריד את מחיר הקפה, אבל רק למנויים, ואותך כצרכן לעשות מנוי.

המודל של קופיקס הרבה יותר טוב לצרכנים (EDLP).
תשווי לרמי לוי מול הדילים של "מגה" או שופרסל

Sensi8

New member
תמיד יש מה לשפר

אתה רוצה הנחות והטבות? למה שלא תעשה מנוי? (בלי קשר לאפליקציה, נניח שתהיה אפשרות לעשות מנוי גם ברשתות עצמן).
אני חושבת שאפשר ליצור מודל עסקי שבו הצרכן יראה לבעל הבית שהוא לקוח נאמן ולכן הוא גם יקבל הנחה יפה ביחס לצרכן מזדמן.

באופן אישי, אני לא חושבת שקופיקס אמורה להתחרות בבית קפה שיושבים בו וקצת חבל שהם ניסו להציג את עצמם כאלטרנטיבה לבתי קפה כאלה.
אני חושבת ששני המודלים הללו עוזרים לצרכן כי הם מאפשרים לצרכן להוזיל את העלויות בעיקר בגלל שיש יותר אפשרויות, כלומר תחרות בין בתי עסק.
אז נכון, בצורה של האפליקציה אתה צריך לעשות מנוי על מנת להוזיל את מחיר הקפה, אבל אתה לא פוגע באיכות המוצר, בזמן ההמתנה הארוך ובפריסה המאוד מאוד מצומצמת של קופיקס (לפחות כרגע).

Jake Speed

New member
כשאתה לקוח נאמן (באמת)

ובעל הבית מכיר אותך (כמו, נניח, בקפה שכונתי) אז ממילא תקבל מחיר טוב יותר או הטבות אחרות ("צ'ופרים").

אתה לא צריך שום מנוי בשביל זה.

מנוי אתה צריך ברשתות, שאצלן אתה ממילא סתם מספר.

Sensi8

New member
אתה רק מחזק את מה שאני טוענת

בדיוק כמו שאתה לקוח נאמן של אותו בית הקפה שכונתי, אתה יכול להיות נאמן לרשת בתי קפה כזאת או אחרת.
לא ברור לי מדוע בתי הקפה עדיין לא יצאו עם כרטיסי חבר.

המנוי מאפשר מעקב כמה באמת הלקוח מבזבז אצלך ובהתאם לכמות הבזבוזים גם תקבל הנחות וצ'ופרים.

סpap

New member
יאללללללללה קופיקס האלה.........

שיפתחו כבר עוד איזה 10

סניפים בת"א

נמאס מהתור הזה!

נמאס!

מי בעד מחאת צרכנים נגד תורים?

דורכים עלינו ואנחנו שותקים!

לעמוד בתור לקופיקס זה מביך!

הרגשה כמו בתור לבית תמחוי

זה נראה שכאילו שאין לך 12 שקל לקפה בארומה

אתה עומד כמו מסכן בתור, ביחד עם שאר המסכנים

ומפחד שמישהו שאתה מכיר יראה אותך בתור של העניים

שמישהו יפסיק את החרפה הזו

זה לא נעים.

זיקן

New member
מנהל

goldy

New member
צריך לעשות מם העולם הראשון

ועוד מם על ילד עולם שלישי ספקן.

גניפר14

New member
תשמע. לוקח כמה דקות להכין בבית.

וצא אם זה לעבודה.
כך אני עושה כל יום בלי להמתין בתורים.

לא קראתי הכל, אז אולי אני ממחזר.

אבל אולי גם לא!

ההתלהמות הכללית סביב העניין מתאימה לנו-עם-ישראל.
ונדמה לי שמי שהיה פעם עצמאי או פתח עסק מבין שזה קצת יותר מורכב.

עולה לייצר כוס קפה כמה עשרות אגורות. אולי שקל. זו העלותל הישירה.
כל שאר הכסף שאנחנו משלמים הולך להוצאות האחרות, העקיפות.

מה שנשאר - הולך לבעל הבית. זה הרווח שלו. ומגיע לו.
עכשיו -
מי שחושב שמדובר ברווחים עצומים לבעל הבית, לא מבין מה קורה.
רוב הכסף הולך להוצאות. בעיקר משכורות, ובעיקר - שכר דירה והוצאות על המקום (עיצוב, ארנונה, רישוי להציב כיסאות בחוץ וכו').
מחירי הנדל"ן ההזויים במרכזי הערים לא פוסחים על בתי הקפה.

לראיה - רוב בתי הקפה שנפתחים - לא שורדים את השנה הראשונה ונסגרים.
אם היו רווחים כמו שנדמה לנו - הענף הזה היה הרבה יותר יציב. המציאות מלמדת שהכסף שאנחנו משלמים
על הקפה לא מספיק לממן את שכר-הדירה ההזוי ואת המשכורות של הצוות והעסקים האלה קורסים באחוזים גדולים.
זה נראה אולי חזירות לדרוש סכום כזה על קפה - אבל מסתבר שאפילו זה לא מספיק בהרבה מקרים..

לסיכום:
1. מי שרוצה לשתות בבית-קפה מעוצב עם מלצריות זקורות דדיים - שידע שאת רוב הכסף הוא משלם על התפאורה הנ"ל.

2. מי שרוצה רק קפה - יכול לשתות בבית, בפיצוציה, או בבתי קפה כאלה של "לקחת" בלבד.
(מקובל מאוד באיטליה, ארץ הולדתי).
אלו מוצרים שונים.

3. ככלל, נושא הנדל"ן היקר עולה לנו בבריאות כמעט בכל דבר. גם החולצה שאתם קונים בקניון צריכה לממן בעיקר את עשרות אלפי השקלים שעולה שכר הדירה. לייצר את החולצה עצמה עולה שקלים בודדים בסין.

4. לא נולדתי באיטליה.

wish2

New member
"עם ישראל"????

היו פה בחירות ופיספסתי?
רק חסר לי לראות את הפרצוף שלך על רקע הכותל המערבי.

גניפר14

New member
בשביל אחרים כן. אבל לא בשבילי.

תגיד יש לך מתכון טוב ללזניה.
בתור כורדי שמבין ענייני בישול איטלקיים.?

יווואו גם אני חייבת דחוף

מתכון ללזניה. זה נשמע הזוי אבל באמת הבטחתי למישהו שאכין לו (זה צריך לקרות השבוע) ובחיים לא ניסיתי להכין את זה. אם הוא יביא לך מתכון או שתשיגי ממקום אחר אבל משהו שאפשר לסמוך עליו לפי הבנתך אז תשלחי לי טוב?

למעלה