קופות חולים

Adoushi

New member
קופות חולים

היי לכולם, אני רוצה להעלות נושא שבטח עלה פה פעם והוא ההתייחסות של קופות החולים לק"פ. אנחנו חברי מכבי (זהב), וזה כל פעם סיפור להשיג את טופס 17 שלא לדבר על החזר כספי עבור הנעליים. אנחנו כל פעם צריכים לספר מחדש לאחת הפקידות מה זה ק"פ ולמה אנחנו לא מטופלים בקופה.. ודורשים מכתב ועוד מכתב... סיפור! אולי נתראגן, אנחנו ההורים, ונשלח מכתב מסודר לקופות החולים.. נסביר מה זה ק"פ ונסביר את שיטות הטיפול. אני יכול לעזור בחלק ההסבר של ק"פ (עידית, אני בטח אצטרך את עזרתך בתרגום מאנגלית לעברית רהוטה), אולי מישהו או יותר יתנדב לביצוע החלק הביוקרטי? מה דעתכם? איהאב

גווניבר

New member
אני בקופ"ח מאוחדת

אני הולכת כבר כמה שנים לאורטופד שמכיר אותי ואת הבעיה שלי. לא נתקלתי בקשיים. אני חברה ב-'מאוחדת עדיף', ואני מקבלת השתתפות בנעליים שלי. אם יש משהו שאני יכולה לעזור אני אשמח.

איהאב

אני חשבתי שאתה סופר, ברצינות. איך אתה משווה את העברית שלי לשלך? ואם כבר אז אצלינו עודד הוא האורך. גם אנחנו משתגעים ממכבי. עברנו ממאוחדת למכבי כדי להיות מטופלים אצל פרופ' פורת. וכמובן שאין החזר על הנעליים רק 80 אחוז מהבר. אני בעסקה

shaharhakmon

New member
מה קורה כאשר שני בני הזוג בצבא קבע?

אני מנסה לברר ואף אחד לא יודע לתת לי תשובה! בדקתי כבר בים מקומות

shaharhakmon

New member
נפגשנו כבר עם דר' שיטרית

אני מעוניין לשוחח עם פרופ' וינטראוב ודר' בור

../images/Emo88.gifקופות חולים

איהאב שלום, תגובה קצת באיחור אבל עדיין רלוונטית. לכנען שלנו יש כמוכם מכבי זהב וגם אנחנו קיבלנו החזר של כ-80% על הנעלים עם הבר, לידיעתך אני חבר כללית ולפי מה ששאלתי, חברי כללית מקבלים הרבה פחות, כמו כן במהלך הטיפול במרפאה יצרנו קשר עם אחת הפקידות בסניף שלנו ולאחר שרתמנו אותה לסיפור לא היינו צריכים לחזור וללמד את הפקידות על ק"פ ולהסביר למה אנחנו לא מטופלים בקופה. להתחיל להתעסק עם הבירוקרטיה הרפואית זה לא כדאי ולא יעיל, לפי דעתי עלינו להיות חכמים, ליצור קשרים אישיים בקופה שלנו ובצורה זו לרתום את המערכת לעזרתינו, תזכור שבסוף הכל אנשים! כמו כן בתור חבר כללית שנחשף ליחס שמקבל לקוח מכבי (אשתי והבן שלי) אני חייב לומר שאין מה להשוות!

בנושא החזר למרפאות חוץ

שהיינו בביקורת אצל ד"ר בור המקבל בקופ"ח כללית. (אושרי במכבי) שילמנו 170 ש"ח למרפאות חוץ. לא הצלחנו לקבל שקל החזר. אמרו שאולי היינו מקבלים אם זה היה שר"פ. אבל אז היינו צרכים לבדוק אם ד"ר בור נמצא ברשימות וגם היה יוצא שהיינו משלמים יותר. לדעתי מה שהכי חשוב זה לשכנע קבלת החזר של 80 אחוז על הבר והנעליים ולא רק על הבר. אולי על זה אפשר לעשות עצומה כל שהיא.

זה מסובך.

לא מאמינה שהם יעשו משהו. אנחנו גם במכבי מגן-זהב ותמיד היינו צריכים להתחנן לטופס 17. הם ניסו שנטופל דרך אורטופד של הקופה ושנעשה פיזיוטרפיה דרך הקופה ומה לא. תמיד התווכחנו ותמיד התעצבנו ובסוף הכול היה בסדר, אבל הם מעבירים אותנו דרך מרורים. מעבר לזה, עכשיו, הסד של טל עלה 1150 ש"ח והם מחזירים 83% שזה באמת יפה ויוצא דופן. קשה לי להאמין שהם יתגמשו יותר. זו המדיניות של הקופה לנסות להרוויח יותר מטופלים ולהערים קשיים.

קופ"ח מאוחדת. לא נתנו טופס 17

אני בקופ"ח מאוחדת. כדי להיות מטופלים אצל פרופ' פורת היינו צרכים להעביר את כדורי למכבי- עודד במכבי. במאוחדת לא רצו שנהיה מטופלים אצל ד"ר סימנובסקי. היינו אצלו בראיון אבל הוא תלמיד של פורת (שזה לא רע) הוא עושה את חיתוך הגיד בהרדמה מלאה. למרות שכתבנו מכתב הסבר למאוחדת הם לא הסכימו. אז עברנו.

כתבתי הודעה על זה לפני זמן מה

והנה הרומן שלנו עם מכבי ואתה חושב שהם באמת לא יודעים מה זה ק"פ? נוח להם לא לדעת עד שיסבירו להם שוב ושוב וככה אולי להתחמק מתשלומים. לך לכל אורטופד של הקופה והוא יסביר לך מה זה. לך לכל רופא ילדים והוא ידע בערך מה זה. אז הרופא המנהלי לא יודע? כמה כבר שלחו להם מכתבי הסבר? זה מרגיז ואפילו מרגיז מאוד אבל לפחות השורה התחתונה שיש את הטיפול הדרוש ויש החזר כספים. ואני אומרת "דיינו".

למעלה