קוסקוס חלבי..

קושוש

New member
רקדנית, זה לא כל כך פשוט, אבל

אולי אפשר לעשות את זה פשוט. וזאת מכיון שלהכנת קוסקוס אמיתי, רצוי להכין אותו לבד ע``י פעולת אידוי ארוכה בסיר כפול מיוחד לקוסקוס. הסיר הכפול מורכב מסיר אחד עמוק והשני מסננת שמניחים למעלה. מי שרוצה לקצר (כמוני) קונה את גרגרי הקוסקוס מוכנים ואת הרוטב הרצוי מכינים לבד, והכוונה לא לשקית קוסקוס שמוכרים בסופר וצריך לבשל, אלא לגרגרים מוכנים למאכל שקונים על משקל. בקיצור ולענין, יש לי מתכון לקוסקוס חלבי כולל כל תהליך האידוי. רוצה מתכון מפורט ? B-)

קושוש

New member
בסדר !! בסדר !! בסדר !! :cool:

מתכון בסיסי: שימי לב, החומרים ל-12-10 מנות: 1 ק``ג סולת גסה 100 גרם קמח רגיל 1/4 כוס שמן 1/2 1 (אחד וחצי) כוסות מים 1 כפית מלח אופן ההכנה: שמים בקערה שטוחה למדי כוס סולת. בקערה נפרדת וקטנה יותר מכינים תערובת של מים, מלח ושמן. מטפטפים מעט מהתערובת על הסולת ויוצרים את הגרגרים בתנועה סיבובית בעזרת כף היד (אם לא ראית פעם איך מכינים את הקוסקוס, אז ככה משטחים את כל כף היד עם האצבעות, באותה תנועה שמנגבים משטח עם סמרטוט). מפזרים כף קמח על הגרגרים. מנפים בנפת ברזל גסה אל תוך קערה אחרת. ממשיכים באותה דרך עד שנגמרים הסולת והקמח. במקרה ונשארים גושים גדולים, מפזרים עליהם מעט קמח וממשיכים לגלגל אותם בתנועה סיבובית דרך הנפה. שימי לב ! בזמן האידוי אין למלא את המסננת ביותר מחצי ק``ג קוסקוס בכל פעם. הערה: ניתן לשמור את גרגרי הקוסקוס לפעם נוספת בהקפאה בשקית ניילון. במקרה זה יש להוסיף לתערובת הנוזלים חלבון ביצה המקשה את הגרגרים. לפני הבישול יש ליבש את הגרגרים במשך יומיים על בד נקי בשמש או במקום יבש. את רואה איזו פרוצדורה זו להכין קוסקוס וזה רק הגרגרים ! אני כבר מצרפת הודעה נוספת לקוסקוס חלבי.

קושוש

New member
לא לשכוח להשתמש בנפת ברזל גסה,

אחרת הגרגרים לא יעברו דרכה.

קושוש

New member
קוסקוס חלבי

החומרים ל-12-10 מנות: 1 ק``ג קוסקוס 6-5 ליטר מים 2 ליטר רוויון או לבן 100 גרם חמאה 1/4 כוס סוכר 200 גרם צימוקים 50 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן לגרגרים 3-2 כפיות קינמון 1/4 כפית מלח אופן ההכנה: מניחים בסיר התחתום מים ומלח ומרתיחים. מתקינים את הסיר העליון מעל לתחתון כשהוא מלא בגרגרים. יש לדאוג ששני הכלים יתאימו זה לזה כדי למנוע בריחת אדים. מכסים את הסיר העליון ומאדים כ-30 דקות. אם האדים מפעפעים מבין גרגרי הקוסקוס, סימן שהם מתרככים ובשלב זה מורידים את הסיר עם הקוסקוס ומפזרים בקערה להתקרר. לאחר שהתקרר, מוסיפים את 50 גרם החמאה (או השמן), קינמון וסוכר. מתיזים כוס מים, מפוררים את הגרגרים ביד ומחזירים לסיר העליון לאידוי נוסף של כ-40-30 דקות, או עד שהגרגרים מתרככים (הסימן לכך, זוכרת? כאשר מפעפעים אדים) מפוררים 100 גרם חמאה בין גרגרי הקוסקוס ומעבירים לקערה גדולה. מפזרים מעל מעט קינמון, סוכר וצימוקים. מגישים בקעריות וכפות עץ אישיות בליווי הרוויון (או הלבן) וכל סועד מוסיף לפי טעמו האישי.

תודהההההההה (-:

בחיי קשה... נראה לי אני אצטרך לקחת יום חופש מהעבודה חהההההה תודה, קושוש.

קושוש

New member
לא צריך לקחת יום חופש מהעבודה,

פשוט מאוד תקני גרגרי קוסקוס מוכנים על משקל ואז תצטרכי רק להכין את הרוטב. יש לי מתכון גם לקוסקוס מתוק וחגיגי שמורכב מצלעות כבש, צימוקים, שקדים, שזיפים, דלעת, קינמון ועוד דברים. רוצה ?

קושוש

New member
למה לא אמרת קודם שאצלכם אוהבים

קוסקוס כל-כך ? יש לי המון מתכונים לוריאציות לקוסקוס. מידי פעם אני אשלח כי זה הרבה להדפיס. ביי. B-)

קושוש

New member
רקדנית, תקשיבי ותאמיני לי, B-)

לא כדאי להסתבך עם הכנת הגרגרים. אני זוכרת בילדות שכנה שהיתה מתייצבת כל פעם אצלנו (אצלנו, מה אצלנו, אצל אמא שלי) עם גושים של סולת, אחרי שניסתה, המסכנה, להכין גרגרים ופשוט לא הלך לה, כל פעם אותו סיפור. ושלא תחשבי, הענין נמשך שנים, לא פעמים בודדות. כמה שהיא ניסתה להראות לה, תמיד יצאו גושים. ודוקא בדברים אחרים היא היתה בשלנית משהו, איזה ריחות היו עולים מהבית שלה. אני אישית, לעולם לא ניסיתי אפילו להכין לבד את הגרגרים (כנראה טראומה מהשכנה מרים), תמיד קונה מוכן על משקל, ואת הרוטב הרצוי מכינה לבד. מה שכן, על פעולה האידוי אולי לא כדאי לוותר, אבל לקצר בזמן הפעולה, כיוון שהגרגרים כבר מוכנים, בין אם קנית מוכן על משקל ובין אם קנית בסופר בשקיות והכנת לפי הוראות ההכנה. בכל אופן במתכונים שאתן, אני אדלג על פעולת ההכנה, כיון שכבר נתתי אותה במתכון הבסיסי. אז מה את אומרת ?

קושוש

New member
עוד וריאציה לקוסקוס חלבי B-)

חומרים ל-12-10 מנות: 1 ק``ג קוסקוס 2 ליטר חלב 200 גרם חמאה 1 כפית קינמון סוכר או מלח לפי הטעם (למי שמעדיף מתוק או לחילופין מלוח) אופן ההכנה: הכנת הגרגרים זהה למתכון הבסיסי, רק שכאן לא מעבירים את הגרגרים דרך הנפה אלא משאירים אותם גסים. מבצעים את פעולת האידוי כמו במתכון הקודם. לאחר האידוי הראשון מתיזים על הגרגרים חצי כוס מים עם מעט מלח וממיסים מחצית מכמות החמאה. מחזירים לאידוי שני. לאחר שמוכן מעבירים לקערה גדולה. מרתיחים את החלב, שופכים מיד על הגרגרים ונותנים לו להיספג. מגישים חם עם קובית חמאה במרכז, מפזרים מעט קינמון + סוכר או מלח (על-פי הטעם האישי).

קושוש

New member
ואחרי כל הסיפורים, להלן

מתכון לקוסקוס מתכון וחגיגי. שימי לב שהמצרכים הם ל-12-10 מנות (המון): 3 חבילות קוסקוס (מהסופר 350 גרם כל אחת) או 1 ק``ג קוסקוס מוכן 2 - 1/2 1 ק``ג צלעות כבש או שני עופות גדולים מחולק למנות 1 כוס שקדים חלוטים קלויים וטחונים 250 גרם צימוקים 250 גרם שקדים 250 גרם שזיפים מיובשים 1 ק``ג דלעת לא קלופה פרוסה 10-8 בצלצלים 8-6 גזרים 2 כוסות חומוס שהושרה במשך הלילה 6-5 ליטר מים תבלינים (מחצית למרק ומחצית לגרגרים) 1/2 כוס שמן 1 כפית קינמון 1/2 1 כפיות פלפל שחור 1/4 כפית מלח 3 כפות סוכר קורט זעפרן או 1/2 כפית כורכום אופן ההכנה: כפי שאמרנו כבר, תהליך הכנת הגרגרים כמו במתכון הבסיסי (לא כדאי !!!!!!!) בתוך סיר המרק התחתון שמים את המים, החומוס, הכבש (או העוף) , הגזר, הבצלצלים הקלופים. מתבלים במלח ופלפל. את הדלעת הבלתי קלופה מוסיפים רק לקראת סוף הבישול. מבשלים כ-30 דקות בסיר התחתון כשמעליהם הגרגרים בסיר העליון. מוציאים את הגרגרים לקערה גדולה, מפזרים מעליהם מעט זעפרן וכוס מים, מערבבים ומפרידים ביניהם. יש לשים לב לדלעת, אם התבשלה לפני שאר הירקות, להוציא אותה ולשים בצד. מחזירים לסיר העליון ל-30 דקות נוספות. מוציאים את הגרגרים לקערה כנ``ל ומוסיפים מחצית כמות הקינמו והסוכר. בשלב זה מוציאים מסיר המרק את הגזר, הבצלצלים, הדלעת והכבש ומשאירים מרק עם גרגרי החומוס שדורש בישול נוסף. מאדים את הגרגרים כ-30 דקות נוספות. את הירקות שהוצאו מטגנים קלות במחבת עד להזהבה. חולטים את השקדים (ה-250 גרם), מייבשים ומטגנים, וכמו כן מטגנים מעט את הצימוקים והשזיפים. מעבירים את גרגרי הקוסקוס לקערת הגשה גדולה חסינת-חום אות תבנית, מוסיפים את השקדים הטחונים, מערבבים. מניחים מעל את הירקות המושחמים, השזיפים, הצימוקים והשקדים המטוגנים. עורכים יפה מסביב את הכבש (או העוף), צריך לצאת משהו בצורת פירמידה. יוצקים מעל הכל חצי מכמות המרק או אפילו פחות, תלוי כמה ``רטוב`` רוצים את זה. בוזקים חצי כפית קינמון ו-2 כפיות סוכר. מכניסים לתנור שחומם מראש 160-150 מעלות ואופים בין 20 ל-45 דקות. במקרה הצורך, מוסיפים מידי פעם נוזלים מהמרק כדי למנוע התייבשות. לאחר שמוכן,מפזרים את גרגרי החומוס (אופציונלי) ומגישים. יודעי דבר אומרים שאמנם ההכנות מרובות, אך התוצאה מצדיקה. זוהי סעודת חברים מעניינת ועשירה. מרוב הדפסה, אני מרגישה כאילו כבר בישלתי את זה.

קושוש

New member
סלט קוסקוס עם פלפלים צלויים וגבינה

מצרכים: 1 כוס קוסקוס (כן, כן, זה שקונים בסופר בשקית) 1 כוס מים 2 כפות שמן זית 1 כף חומץ בלסמי 1 שן שום כתושה מיץ מלימון שלם 2 פלפלים אדומים צלויים, קלופים וחתוכים לקוביות (לזרוק את הגרעינים) 1 1 בצל סגול קצוץ 1/2 כוס פירורי גבינת פטה 1 כף בזיליקום טרי קצוץ 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור אופן ההכנה: לערבב בסיר מים, חומץ, שמן ושום ולהביא לרתיחה. להוסיף את הקוסקוס, לערבב, לכסות, לכבות את האש ולהשאיר סגור 15 דקות. להוסיף מיץ לימון, ``לאוורר`` בעזרת מזלג. להוסיף את הפלפלים, בצל, גבינה ובזיליקום. לערבב היטב, לתבל במלח ופלפל. לשים במקרר. להגיש קר או בטמפרטורת החדר.

droli

New member
קוסקוס - בסיס

רקדנית - אני אשכנזיה טהורה ללא שום קשר לעדות המזרח, ואני עושה קוסקוס ``אמיתי`` (כמובן לא לדעת המומחים) עם כל תהליך האידוי, בדרך יחסית פשוטה ולא מסורבלת. מה שצריך כמובן זה שעה וחצי - שעתיים פנויות, סיר אידוי של קוסקוס ומסננת של קוסקוס. אם תרצי את המתכון אשמח לחלוק איתך. אגב - את המתכון קיבלתי מהמטפלת של הבנות אחרי שסרבו לאכול את הקוסקוס מהשקיות והכריחו אותי ללמוד להכין אמיתי. מיכל

למעלה