קונצרט בקסדה?

• פותח הנושא Deoel
  • פורסם בתאריך

מיצו

New member
מעניין, אבל מה לגבי אספקטים בטיחותיים?

כלומר סבבה והכל, אבל מה עם מה שקורה מסביב? אני חושב שזה יותר מתאים לכאלה שעולים על אופנוע בטקסס ומסיימים בקולורדו.
&nbsp
או שלא, כי אנשים מהסוג הזה רוכבים על הארלי, וממילא לא שומעים שם כלום.

Deoel

New member
בנסיעות בינעירוניות אני לא רואה סיבה לא לשמוע מוסיקה, גם כך

מעל 120 קמ"ש לא שומעים כלום מלבד ציוץ הרוח

הסיבה שבגללה אתה רוצה לשמוע מוסיקה

היא הסיבה שבגללה רצוי שלא תשמע.....מוסיקה.

אני ממש לא בעניינים...

gray

New member
אצלי זה פחות הבעיה של הקשבה לסביבה יותר עניין של ריכוז

חוש השמיעה הוא במוד חרום בלבד, נכנס למוח רק אם משהו מאוד חריג קורה שם, שאר הזמן כל הריכוז שאני מצליח לגייס מרוכז בהשרדות-גם כששמתי מוזיקה היא הייתה מסוננת-ואח"כ נהייתה גורם מפריע לריכוז.
את הסיפור על מוזיקה שעוזרת לריכוז הפריכו מזמן (את המחקר על הקשר הישיר בין BPM למהירות הרכיבה הוכיחו כלכך הרבה פעמים שהוא למעשה המקור לסוף שבוע רגוע בגלגלץ) מבחינתי המצב בשטח הוא מה שצריך לקבוע את הפרמטרים של הרכיבה, לא שום דבר אחר.

מיצו

New member
נצל"ש - רכיבה עם דיבורית אל מול שימוש באטמים

לאחרונה אחרי שנים ארוכות שבהם נמנעתי משימוש בדיבורית בקסדה מסיבות אידיאולוגיות, נכנעתי* ורכשתי לעצמי את ה- Packtalk החדשה של סקלה ריידר. הכל טוב ויפה, אבל הרעש שאני שומע עכשיו באזניים בגלל שאני רוכב כעת ללא אטמים הוא לא מה שאני רוצה לשמוע ברכיבות ארוכות. ואם אני שם אטמים, כל הפואנטה של הדיבורית די מתפספס.
&nbsp
אז מה אתם ממליצים?
&nbsp
* נכנעתי כי במולטיסטרדה 1200S יש מערכת מולטימדיה מובנית בתוך האופנוע, כך שהוא משמש כ- HUB בין הסלולארי (שיחות, מוזיקה) לבין הדיבורית בקסדה (רוכב/ת, מורכב/ת). כך שיחות נכנסות מופיעות על הצג של האופנוע (שם הקונטקט שמתקשר), שם השיר שמתנגן אם יש כזה, וכן ניתן לשלוט על קבלת שיחות או העברת שירים באמצעות המתגים על הכידון ללא עזיבת הידיים מהכידון.

shayvilk

New member
רכיבות ארוכות אני עושה עם אטמים ומוזיקה בו זמנית

גם ככה מעל מהירות מסויימת לא ממש שומעים לפרטי פרטים ורק הצלילים הבודדים שאתה שומע מבדרים אותך (כמה פעמים יצא לך להיות בטוח שאתה שומע שיר אחד ואז להאט ולקלוט שזה שיר אחר?)
אז זה קצת יותר עמום, אבל עדיין מעיבר קצת את הזמן

Vaderom

New member
אטמים ומוזיקה

האוזניות של הSCALARIDER החל מהG9 חזקות מאוד. יחד עם אטמים טובים וקסדה סבירה, אפשר בהחלט לשמוע מוזיקה גם במהירות בין עירונית.
&nbsp
שים לב שהמיקום של האוזניות של הסקלה קריטי! תשחק עם המיקום, עם אטמים, עד שתגיע לעוצמת שמע אופטימלית. פספוס של מילימטר - והעוצמה יורדת דרסטית.

menyroth1

New member
וברשותך אוסיף עוד על מה שאמרת

ב G9 ( אני איתה כבר 3 שנים ) ככל שנוסעים מהר יותר העוצמה של הווליום באוזניות גוברת . במהירויות נורמליות בכביש 6 120-140 קמ"ש אני אפילו לא שם על פול ווליום ( וזה לא חד פעמי כי כל יציאה שלי מהבית כמעט היא בכביש 6 ) .

Dresdner

New member
אטמים לפי תדר

ישנם אטמים בדרך כלל מותאמים אישית שאפשר לבחור את התדרים המונחתים כך שדיבור יעבור, ורעש רוח לא, עד כמה טוב זה עובד אני לא יודע

יש גם אטמים עם אינסרטים של אודיו אבל זה כבר כמו אוזניות עם חוט שזה קצת מסורבל

Dresdner

New member
אל תשכח לדווח אם אתה הולך על האטמים לנגנים

שוקל לקנות גם אבל הטיול הגדול הבאה יהיה רק שנה הבאה אז יש לי זמן עד הרכישה.
אגב יש לBOSE אוזניות עם מיקרופון שמכניסות תדר הפוך ובעצם מבטלות את הרעש, הבנתי שהם לא מסננות את התדר של שמיעת דיבור

מיצו

New member
האתר שלהם מזעזע

לא הצלחתי להבין מה הם רוצים ממני, וגם לא כמה זה עולה.

יש פה קצת בלבול בהגדרות

מה שדרזנר מציע זה דווקא לא אטמי אוזניים "לנגנים". באטמי אוזניים לנגנים, אידיאלית, ההנתחה היא זהה בכל התדרים כדי לא "לקלקל" את המיקס. כך שבהנחה שרוב הרעש רוח באופנוע הוא בתדרים מסוימים יוצא שאטמים כאלו ינחיתו סתם תדרים שלא צריך.

אטמי האוזניים שהוא מדבר עליהם הם פשוט אטמי אוזניים מותאמים אישית בהתאם לאופי הרעש (רעש ירי, רעש מכונות, רעשי רוח בכלי רכב וכו'). כאשר השוני הוא בדר"כ בבחירת הפילטר שישמש באטמים.

משזה נאמר, מההתנסות האישית שלי, מבחינת ההנחתה, אין כמו אטמי הספוג הידועים והמוכרים. לי יש את ה-Compact FlexComfort של Elacin עם הפילטר שמנחית הכי הרבה (ml01) ורכיבה איתו במהירויות של 100+ היא מעצבנת ואם היא גם ארוכה אז מעייפת ובלתי נסבלת.
מבדיקה חובבנית שערכתי נראה שההבדל בהנחתה של האטמים האלו אל מול ההנחתה של האטמי ספוג היא בעיקר בתדרים הגבוהים (4KHz ומעלה). זה גם דיי מסתדר עם הצהרות היצרנים.
מהעובדה שעל האופנוע ההבדל בין שניהם ניכר, התחלתי לפקפק בטענה שרעשי הרוח באופנוע הם בעיקר בתדרים הנמוכים (מתחת ל-1KHz נניח). לדעתי רעשי המערבולת (שהם אלו שמציקים הכי הרבה מכיוון שאינם סטציונריים) הם דווקא בתדרים גבוהים.

מסקנות

קצת התפזרתי למעלה אז הנה סיכום המסקנות שלי בנושא האטמים:
1. ההנחתה הטובה ביותר שניתן לקבל היא באמצעות אטמי ספוג המוכנסים כראוי.
2. בחום של הקיץ מאוד בעייתי להכניס את אטמי הספוג כמו שצריך בגלל שהספוג לא "שומר על צורה" (בניגוד לחורף, שם החזרה של האטמים, לאחר מעיכתם ,לצורתם המקורית יותר איטית).
3. אטמים מותאמים אישית הרבה יותר ידידותיים למשתמש (לא צריך טקס של דקה כדי לשים אותם כמו שצריך) ועושים את העבודה גם בקיץ.
4. ההנחתה של האטמים מותאמים אישית, עם פילטר, היא לא משהו בלשון המעטה.
5. אפשר לשפר את ההנחתה של המותאמים אישית ע"י הכנסת ספוג (מהאטמי ספוג) לתעלה של הפילטר.
6. שביעות הרצון ממידת ההנחתה של האטמים המותאמים אישית תלויה במס' גורמים:
- רמת השמיעה של הבנאדם (מי שגם ככה כבר לא שומע טוב לא צריך את אותה הנחתה שצריך מי שהשמיעה שלו תקינה).
- אופי הרעש (תלוי ביעילות מיגון הרוח והקסדה).
- התאמה נכונה של האטמים לתעלה.

אני קבוע עם אטמים ודיבורית

נכון שהאטמים מנמיכים מאוד את הדיבורית, אבל הדיבורית אצלי מספיק חזקה ואין שום בעיה עם זה. יתכן ולא הגברת מספיק את הדיבורית שלך...

אני רק אציין שיש לי SENA 20'S

למעלה