קונצרטה

kotler1580

New member
קונצרטה

בני מטופל בקונצרטה המטפלת מומחית לadhd טוענת שלאחר מספר חודשים זה מספיק להשפיע מה ידוע לכם על כך המצב בבית הספר על הפנים בעבר היה קצת יותר טוב אבל אף פעם המצב לא היה אידיאלי

spidergirl

New member
קצת פרטים בבקשה

בן כמה הילד, כמה שוקל, איזה מינון לוקח, על איזה בעיות מדובר? קונצרטה לא מפסיקה להשפיע כמו שריטלין לא מפסיק להשפיע מה שגורם לי להטיל ספק במומחיות של המטפלת...היא נוירולוגית\פסיכיאטרית?

kotler1580

New member
תגובתי

1. הילד בן 12 2. הוא שוקל 32 ק"ג 3. הוא לוקח 36 מ"ג הבעיות שלו הם הפרעת קשב וריכוז אינו מוכן לקבל מרות סובל מהתפרצויות של בכי המטפלת שלו ההגדרה שלה מומחית לadhd היא המליצה לנו לעבור לריטאלין la שמעתם משהו על הריטאלין הנ"ל בשורה התחתונה למרות שהילד מטופל בקונצרטה הוא עומד לעוף מבית הספר!!!! צריך עזרה דחוף!

דליה.ד

New member
אנחנו מטפלים בקונצרטה זו השנה השניה

בשלושה ילדים שונים שמגיבים מצויין!

regi n

New member
אולי המינון של 36מ"ג נמוך מדי

הבן שלי בן 7 שוקל 24 ק"ג ומטופל בקונצרטה 36מ"ג עם תוספת של עוד חצי כדור רגיל לשעות הבוקר של ימי הלימודים. כלומר בשעות הלימוד הוא מטופל ב-15 מ"ג של ריטלין והפסיכיאטרית שלו חושבת שיש מקום להעלות מינון. אז אולי הבעיה היא מינון נמוך מדי. בנוסף, הטיפול התרופתי אינו הטיפול היחיד ואולי הילד שלך זקוק גם לטיפול התנהגותי. ישנו מגוון רחב של אפשרויות לעזור לילדים "לדלל" תיסכולים ולהוריד את רמות הכעס והזעם שהם חשים כלפי העולם שלא מבין אותם. בהצלחה.

zivadina

New member
המטפלת שלכם לא מבינה בתרופות

וצריך להחליף אותה דחוף, ולמצוא רופא, רצוי פסיכיאטר, שידע להתאים לכם תרופה שמשפיעה על הילד.

kotler1580

New member
תגובתי

1. תודה לכל המשיבים אתם עוזרים לי מאוד 2. יש לי הרגשה שהילד לא מאובחן מספיק טוב וחוץ מהפרעת קשב יש לו עוד בעיה. כי לפי כל הספורים שאני שומע ילד עם הפרעות קשב שמטופל בכדור הנכון ומינון הנכון לא אמור להיות מועמד לעוף מבית הספר 3. אנחנו מטופלים אצל נוירולוג ילדים האם יש הבדל בין נוירולוג לבין פסיכיאטר לגבי אבחון של קשב וריכוז. האם אפשר לפנות לפסיכיאטר דרך הקופה אני בקופת חולים כללית

zivadina

New member
הבדל בין נוירולוג לפסיכיאטר

אמנם הפרעת הקשב מוגדרת כהפרעה נוירולוגית בתפקוד המוח, אבל הביטוי שלה הוא באמצעות ההתנהגות, ולא באמצעות תפקודים אחרים, כך שמומלץ מאוד לעבור את האבחון אצל פסיכיאטר. בנוסף, במידה שלילד יש בעיות התנהגות חמורות, מומלץ מאוד שיאבחן אותו פסיכיאטר שיודע לאבחן גם ADHD וגם בעיות התנהגות, כדי לדעת מהו המקור של כל בעיית התנהגות. לפי האבחון הזה, הפסיכיאטר יציע סוגי טיפולים שונים. את יכולה לשאול בקופה שלך עם אילו פסיכיאטרים היא עובדת. אני ממליצה לך לפנות למרפאת קשב שעובדת עם הקופה שלך, לקחת את הילד לאבחון שם, ולבקש החזר גדול מן הביטוח המשלים שלכם בקופה. כמו כן, לחברי "כללית" יש אפשרות להתאבחן בזול במרפאת הקשב של בית החולים גהה, אבל התור שם ארוך מאוד. את מוזמנת להפנות את שאלותייך לד"ר איריס מנור, פסיכיאטרית לילדים ולנוער וחוקרת של ADHD אשר מייעצת כאן בכל סוף שבוע. אנו נוהגים לפתוח את שרשור השאלות אליה בימי ה' בלילה. בשאלתך לד"ר מנור, תקפידי לציין את גיל הילד, משקלו וסוג ומינון התרופה שהוא מקבל.

spidergirl

New member
וכמובן

אחרי שבודקים שהמינון נכון ואין הפרעות נוספות, אפשר להעזר בטיפול התנהגותי

kotler1580

New member
תגובתי

1.תודה רבה לכל מי שענה לי הן בפרום והן במסרים אישיים מאוד מעודד שיש כ"כ הרבה אנשים שעוזרים וכ"כ בשמחה 2. ממחר בני עובר מקונצרטה לריטאלין la אדווח לכם על התוצאות. 3.שוחחתי אתמול עם חבר שלי שהוא מורה בחנוך מיוחד והוא א"ל שגם הוא נתקל בתופעה שקונצרטה הפסיקה להשפיע 4. ידוע לכם כמה זמן מחכים לתור לד"ר איריס מנור פרטי דרך מושלם של כללית אשמח לשמוע המלצות עליה

zivadina

New member
משך ההשפעה של קונצרטה

צר לי, אבל המורה החבר שלך לא מבין בתרופות (וגם לא צריך להבין בהן). תרופה ממשפחת הריטלין מפסיקה להשפיע כאשר הילד עולה במשקל, ואז צריך להגדיל לו את המינון. ריטלין (כולל קונצרטה ו-LA) הוא תרופה שהמינון היעיל שלה תלוי במשקל הגוף. בקשר לד"ר מנור: את מוזמנת להתקשר למכון אניגמה אשר בבעלותה ולשאול את המזכירה שם את כל השאלות הנוגעות לנוהלים. בכל סוף שבוע מייעצת אצלנו ד"ר מנור בנוגע להתמודדות עם הפרעת קשב ורכוז, אבל לא עונה על שאלות הנוגעות לאבחון במכון שלה.

spidergirl

New member
אני מאוד מקווה

שההמרה ל- LA נעשתה כמו שצריך, זה חשוב מאין כמוהו. שנית, אולי באמת הילד עלה במשקל וצריך לעלות במינון הקונצרטה?

קונצרטה

חשוב לי להוסיף מניסיוני עם הקונצרטה- זה לא שהיא מפסיקה להשפיע אחרי תקופה. נכון שינם ילדים/מבוגרים רבים להם היא מעולה. אך באותה מידה, ישנם גם רבים להם היא עושה שינויים לרעה בהתנהגות ואינה יציבה אצלם. זה מניסיון אישי שלי עם שלושת ילדיי המטופלים ושל מס' ילדי חברות. אולי גם מינון נמוך מדי. אך כאן חשוב להיות מודעים לכך- שאכן ישנם מקרים שהקונצרטה לא מתאימה ומחריפה התנהגות.לכן,לא הייתי ממהרת להאשים את הרופאה או ניסיונה... ה-LA אצלנו פועל נהדר. גם פחות תופעות לואי. הילדים מרוצים ממנו. גם אני. חשוב לודא מינון מתאים!!

kotler1580

New member
מישהו יכול לתת לינק

מישהו יכול לתת לינק לקומונה adhd ולספר בכמה מילים מה יש שם תודה לכל חברי הפורום הנפלא

spidergirl

New member
בטח../images/Emo9.gif

לספר...מממ...הקומונה היא בית חם ואינטימי יותר מהפורום.

למעלה