קונצרטה

קונצרטה

שלום לכולם, בני בן ה-8 מאובחן כ-PDD+ADHD והתחלנו השבוע טיפול בקונצרטה אחרי מספר שנים של טיפול מוצלח בריטלין, המעבר נעשה בגלל אורך הזמן שבו הקונצרטה מטפלת. והשאלה היא - התחלנו את הטיפול ביום שישי, היה ממש יום מעולה, הוא היה נעים וסבלני בצורה בלתי רגילה, ללא כל התפרצויות שהיו קורות חדשות לבקרים אחרי הצהריים כשלא היה בהשפעת ריטלין וכו'. לעומת זאת ביום שבת כאשר הוא היה בהשפעת הקונצרטה הוא היה מאוד חסר סבלנות בכייני ועצבני. אתמול התקשרה אלי במהלך היום הסייעת שלו ואמרה לי שהוא "מתחלה" וטוען שהוא לא מרגיש טוב, מצד אחד אך לא מוכן ללכת הביתה מצד שני (הוא מאוד אוהב את בית הספר) בצהריים ואחר הצהריים הוא היה בסדר גמור. הייתי רוצה לשמוע האם איך אחרים הסתגלו לקונצרטה, הייתי בטוחה שהמעבר יהיה "חלק" כי הרי מדובר באותו חומר כמו הריטלין, רק במעטפת אחרת, לא ?? תודה אמא חמימה

liat555

New member
מצרפת שאלה על הקונצרטה

לאחר שנתיים מעיפות סוף כל סוף היום קבלנו שם ל"בעיה" הפרעות קשב + היפראקטיביות. האבחון הסופי נעשה במרפאה להפרעות קשב וריכוז של מכבי ( לאחר כמה חודשי המתנה לתור) הוחלט לתת לבני ישר קונצרטה היות והוא לומד יום לימודים ארוך. לפי המלצתה של הפסיכיאטרית אנו נתחיל ביום שבת. אשמח לקבל ממכם כל טיפ אפשרי לגבי התרופה , תופעות לוואי אפשריות , פרטים מיוחדים שצריך לשים לב ובכלל דעתכם מהנסיון הפרטי שלכם. בנוסף רק לציין הוא יהיה בן 6 בחודש מאי וכרגע מקבל גננת שי"ח, ריפוי ועיסוק וקלינאית תקשורת. המליצו לנו גם על הדרכת הורים יותר ספציפית מאשר שיחות עם פסיכולוגית בית הספר ( הוא בחטיבה צעירה) אשמח לקבל המלצות גם בנושא הזה תודה מראש תחזיקו לנו אצבעות

מקפיצה

מקפיצה כי התשובה כל כך חשובה, אנחנו לא מסתדרים עם התרופה ומתלבטים באם להפסיק, למרות שהרופא אמר שזה מעט מדי זמן...
נורא עצוב לי כי אני רואה שהילד סובל ועצבני ואני לא יודעת מה לעשות תודה אמא חמימה

zivadina

New member
קונסרטה - לשתי האמהות

קונסרטה היא ריטלין אשר ארוז בתוך משאבה אוסמוטית, במטרה לאפשר שחרור מבוקר וממושך של ריטלין, היות שהריטלין בצורתו ה"טבעית" משפיע רק עד 4 שעות. נהוג להתחיל את הטיפול בהתאמת מינון של ריטלין "רגיל", ואחרי שרואים שהגוף מגיב לריטלין כראוי, לתרגם את המינון שנמצא כמתאים למינון של קונסרטה. ריטלין רגיל 10 מ"ג שקול לקונסרטה 36 מ"ג. מכך נגזר שחצי כדור ריטלין (סה"כ מנה של 5 מ"ג) שקול לקונסרטה 18 מ"ג. אצלך, אמא חמימה, אני מתרשמת שלא נעשה תרגום נכון של המינון של הילד. ל-liat555 הייתי מציעה לא לחפש את תופעות הלוואי לפני שהן קורות, אלא לתת את התרופה לילד ולראות כיצד הוא מגיב. במידה שאת רוצה להתכונן לבאות, מצורף מדור "טיפול תרופתי", בו יש מספר קישורים על קונסרטה, אשר כולם מתחילים באות ק' לפי הא"ב. אצל ילדים ADHD ללא בעיות רגשיות, מומלץ לקבל הדרכת הורים בגישה "קוגניטיבית-התנהגותית", אשר מועילה יותר מאשר שיחות נפש עם פסיכולוג.

למעלה