קונצרטה

SABI123

New member
קונצרטה

שלום: היום הבת שלי קיבלה קונצרטה . אבל ניראה שזב לא הישפיעה עליה. היא חזרה מבית הספר ואמר לי שהכדור לא טוב. ושזה הוא לא עזרה לה. התקשרתי למורה וגם אמרה שהיה שינוי לרעה ולא לטובה. יש לי שתי שאלות. 1 היא מקבל כדור של 18 מ"ג ושוקלת 30 ק"ג האם זה מספיק. 2. האים הוא משפי כמו רטלין או שצריך לתת לזה זמן.

חגית35

New member
Concerta- Info

קראי בלינק הזה על הקונצרטה באנגלית. בעקרון כמה היא קיבלה כשנטלה ריטלין רגיל? קונצרטה וריטלין שניהם מכילים אותו חומר פעיל, מתילפנידאט, רק שהשיחרור בקונצרטה הוא בשיטת ה-Slow Release ולמעשה יוצא שבמינון של קונצרטה 18 היא מקבלת 3 פעמים חצי כדור רגיל של ריטלין (5 מ"ג) במשך 12 שעות, אבל אין תופעות לוואי קשות כמו בריטלין רגיל (כאבי ראש או בטן או אובדן מוחלט של התיאבון או ריבאונד שזה הכי קשה) ועם הקונצרטה זה לא קיים. נשמע כמו מינון קטן עבורה, השאלה הינה כמה היא קיבלה בריטלין הרגיל? המינון הבא שקיים בארץ הוא קונצרטה 36 (או 2 כדורי קונצרטה 18) בארה"ב אגב, יש מינון ביניים של 27 מ"ג אך זה לא קיים בארץ. חבל יש כאלו שצריכים בדיוק את זה, זה בערך מקביל ל-3/4 כדור ריטלין רגיל. קונצרטה 36 זה מקביל לכדור אחד של ריטלין רגיל 10 מ"ג כל 4 שעות- לי נראה לפי משקלה שאולי המינון הזה פשוט לא השפיע כלל. השאלה החשובה הינה האם היא קיבלה ריטלין קודם ואיזה וכמה? אז נוכל אולי לענות יותר אם כי איננו רופאים אבל לכולנו ניסיון מציעה לך שתחפשי פה בחיפוש בפורום עם המילה "קונצרטה" ותמצאי המון המון מידע ושאלות שנשאלו על התרופה גם בשבתות בהן דר' מנור מתארחת ועונה והשאלה הזו נשאלת המון. בהצלחה!

לא הבנתי נכון????

אם קונצרטה 36 זה כדור אחד של ריטלין 10 מ"ג כל 4 שעות אז ב-12 שעות זה כאילו 30 מ"ג ביום של ריטלין????? נראה לי הרבה לילד ששוקל 18 ק"ג < הילד שלי...> או שלא הבנתי נכון...

חגית35

New member
נכון מאוד אלו 3 מנות אך לא מצטברות

כי בכל 4 שעות מתפוגגת מנה ואז מתחילה לעבוד השניה ואז השלישית כך שזה יוצא מן הגוף למעשה (ממש כמו שריטלין רגיל) אלא שללא תופעות לוואי של פתאומיות הרגשת אי ריכוז או רעב וכו' שגורמות ריבאונד.

דליה.ד

New member
בני בן 14

ומקבל מינון של 54, זה נשמע המון אבל עובד נפלא!! והתחלנו ממינון של 18 שלא דיגדג לו... כל אחד/ת והביוכימיה שלו/ה, זה עניין של ניסוי ובדיקה עד למינון הנכון.

zivadina

New member
איך מחשבים מינון של קונצרטה?

צריך לחשב כמה ריטלין רגיל הילד צריך (גם לפי משקל וגם לפי תגובת הילד עצמו) ואז לתרגם את זה לקונצרטה. מתחילים מ-0.3 מ"ג ריטלין רגיל על כל 1 ק"ג משקל גוף. הקונצרטה היא "מינון תלת-יומי" של ריטלין רגיל. הגבול העליון הסטנדרטי (ושוב, צריך כמובן להתאים לילד הספציפי) הוא 60 מ"ג ריטלין רגיל ביום במינון תלת-יומי, כלומר שהמנה המקסימלית הסטנדרטית של ריטלין רגיל היא 20 מ"ג ריטלין רגיל. להזכירכם: קונצרטה 18 מ"ג זאת מנה תלת יומית של ריטלין רגיל 5 מ"ג. קונצרטה 36 מ"ג זאת מנה תלת יומית של ריטלין רגיל 10 מ"ג. את כל ההתאמות האלו עושים עם הרופא המטפל, אבל כדאי שהוא יהיה בעל מידע מעודכן. אם לא, כדאי להחליף לרופא מעודכן.

SABI123

New member
קונצרטה

היא קיבלה שני כדורים בזמן הלימודים 20 SR ו10 מ"ג

zivadina

New member
חישובים

כפי שהסברתי, החישוב נעשה תמיד על ידי המרה לריטלין רגיל. 1 ריטלין SR שווה ערך ל-8 מ"ג ריטלין רגיל. כלומר, הילדה קיבלה מינון של 18 מ"ג ב-4 השעות הראשונות ועוד 8 מ"ג ב-4 השעות הבאות. את המינון הזה החליפו לה ב-5 מ"ג כל 4 שעות באמצעות קונצרטה. עכשיו את מבינה למה לא ראו השפעה?

דליה.ד

New member
לקבלת מינון של 54

אני מצרפת כדור 36 וכדור 18. על בני - למזלינו - השפעה נפלאה (לעומת sr שגורם לו נרגנות ועצבנות)

למעלה