קונצרטה-מינון

tiroz

New member
קונצרטה-מינון

בני בן 12 שוקל 41 קילו ולוקח קונצרטה 36. יש לי תחושה שהמינון כבר לא הכי מתאים לו.הוא שמן מסוף שנת הלימודים וגם כיום הוא יותר רעב מהרגיל כשהוא חוזר מבית הספר ואפילו לעיתים אוכל את הסנדוויץ בבית הספר(מה שלא היה)יש לי תור לנוירולוג ביום שישי האם היא יכולה לשנות מינון ועל סמך מה היא יכולה לקבוע מינון?מינון גבוה יותר יגרום לתופעות כמו שהיה כשהתחיל לקחת ריטלין?

05 מיכל

New member
בהחלט ייתכן שצריך להוסיף

המינון שבנך לוקח בהחלט לא גבוה לגילו, ואם את רואה שינוי באפקטיביות בהחלט ייתכן שהרופא יחליט להעלות את המינון. השאלה היא אם את רואה רק את השינויים בתאבון, או גם שינויים בתפקוד ובהתנהגות. כדאי שתבואי לרופא עם כמה שיותר מידע לגבי המצב בדברים החשובים, כלומר בתועלת שהוא מפיק מהתרופה. ייתכן שבימים הראשונים אחרי הגדלת מינון יהיו תופעות של הסתגלות, אבל אני חושבת שפחות מאשר כשרק מתחילים לקחת. אני אישית כשהעליתי מינון לעצמי לא נהגתי ביום הראשון (וגם לגבי הילדים אני לא מרשה למש לרכב על אופניים בפעם הראשונה שמגדילים מינון) כדי לראות קודם מה ההשפעות.

zivadina

New member
הכנות לביקור אצל הנוירולוג

תבקשי מן המורה לנהל מעקב אחר התנהגות הילד בבוקר ובצהריים, בתחום החברתי, ההתנהגותי והלימודי. עם הממצאים האלה תבואי לרופא כדי שיחליט אם אכן צריך להגדיל את המינון או שזאת בעייה שמצריכה טיפול התנהגותי. מצורפים שני שאלונים שאחד מהם תוכלי לתת למורה למילוי.

tiroz

New member
קונצרטה- מינון המשך

בתחילת השנה דיברתי עים המחנכת שלו(שנה שנייה) והיא אומרת שהילד מקסים עושה את המטלות שצריך נפגשתי עים המורה לאנגלית כי ראיתי שבבית יש קצת קשיים(אני לא יודעת אים אלו קשיים אבל כשאני יושבת איתו בערב להשלמת שיעורים או שהוא לא יודע או שאין לו "תחת" ממש קופצני) והמורה לאנגלית אומרת שהיא מתפלאה כי אצלה הוא מסיים ראשון משימות ומבקש עוד.יש לנו בעיה רצינית בקשר לשיעורים הוא ואחיו הגדול בשנה לבד בבית וכשאני מתקשרת לשאול מה קורה עים השיעורים הוא נותן לי הבטחות וכשאני מגיעה הבייתה שום הבטחה לא קיים. אני גם מרגישה שהוא יותר קפיצי ופחות ממושמע בשעות 5 6 אחר הצהרים. בקשר להתנהגות-המצב מחמיר הוא נהיה חוצפן ברמה של"את לא תגידי לי מה לעשות" ועוד כמה משפטים דומים.מקלל יותר. יש לי הפנייה לשניידר לטיפול התנהגותי נאמר לי שזה אושר אבל זה לוקח המון זמןעד שיזמנו אותנו.

zivadina

New member
נראה שזאת בעייה התנהגותית ולא מינון

הגיוני שהקונצרטה תפוג בבית בשעות אחה"צ. אסור לתת ריטלין מעבר ל-12 שעות, וקונצרטה נחשבת 12 שעות. אם הילד בסדר גמור בבית הספר, סימן שצריך לעבוד בבית על נושא הגבולות בהתנהגות ובזמן. את מוזמנת לקרוא את הקישורים שלנו על יצירת גבולות בבית, שזה אומר לוח זמנים ברור לכל משימה (שעורי בית, אוכל, טלויזיה, מקלחות וכו') וכללי התנהגות ברורים מאוד. תנסי לעבוד על המסגרת עד שתוכלי להיעזר בטיפול ההתנהגותי.

zivadina

New member
ועוד הצעות

1. להפנות שאלות לגיל מאור בשרשור אשר בראש הפורום, היות שגיל הוא מומחה התנהגותי. 2. להפנות שאלה על מינון לרופא אשר ייעץ כאן בסוף השבוע, ד"ר גל מאירי. שרשור השאלות אליו ייפתח ביום ה' בערב. על פניו, המינון נראה קצת נמוך. אבל את מספרת שהילד מתנהג מצוין בבית הספר, ולכן אני ממליצה לך לבדוק היטב עם המורים אם אכן אין בעיות רכוז והתנהגות בבית הספר, כדי לעדכן את הרופא. מצורפים קישורים ליצירת מסגרת ביתית תומכת לילד ADHD:

למעלה