קונצרטה מינון

קונצרטה מינון

ראשית חג עצמאות שמח לכולנו .יש לי התלבטות ואשמח לשמוע את הצעתכם. בני לוקח קונצרטה במינון של 54 מג .מה קורה כאשר למשל צריך ללמוד לבחינת בגרות ומתעורר רק ב-16:00 .בכדי להתרכז זקוק לקונצרטה אך היא משפיעה ל-10 שעות לערך .האם זה מפריע להרדם בלילה? מה עושים?

spidergirl

New member
עשוי להפריע להרדם

מה שעושים במקרה כזה זה להחזיק סוג נוסף של ריטלין, נגיד LA 40 מ"ג, שזה המינון המקביל לקונצרטה 54 מ"ג. ואז יש כיסוי ריטליני של 7-8 שעות.

zivadina

New member
לימודים לבחינות

כדי לשמור על שפיות השעון הביולוגי של הנער, כדאי לבקש מן הרופא המטפל מרשם לריטלין רגיל, שמשפיע כ-4 שעות בלבד. מותר לתת ריטלין זה עד 16-17:00 אחה"צ. את הכדורים ארוכי הטווח (SR, LA, קונסרטה) אסור לקחת בשעות אחה"צ, כדי לא לפגוע בשנת הלילה. בנוסף, ההמלצה היא לא לקחת ריטלין עם השפעה של יותר מ-12 שעות ביום. (קונסרטה נחשבת 12 שעות. ריטלין רגיל נחשב 4 שעות, ריטלין SR נחשב 8 שעות). אנשים שמשתמשים בריטלין באופן לא נכון מסתכנים בהתרגלות של הגוף, מה שיביא לצורך בהגדלת המינון כדי להשיג את ההשפעה הרצויה.

zivadina

New member
והערה על המרה

קונסרטה 54 יש להמיר לריטלין רגיל של 15 מ"ג או 2 כדורים של ריטלין SR. ושוב, לבדוק את משך ההשפעה של כל כדור על הילד, ולא להגזים בשמוש.

spidergirl

New member
אבל...

ראשית אם קמים אחר הצהריים, גם ככה לא הולכים לישון מוקדם. אם הקונצרטה משפיעה 10 שעות סביר להניח ש- SR ו- LA לא ישפיעו יותר מ-7 שעות. צריך פשוט לנסות ולראות. אני לוקחת ריטלין גם בשעות מאוחרות ואין לי בעיה להרדם. את יכולה בבקשה להרחיב יותר על הקטע של שימוש לא נכון בריטלין והתרגלות הגוף בהקשר של ההודעה הזו? תודה!

zivadina

New member
שימוש לא נכון בריטלין

בהרצאתו של ד"ר אלון אשמן, פסיכיאטר למבוגרים, ביום עיון על מבוגרים ADHD בחיפה, הוא סיפר שכאשר אנשים נעזרים בריטלין לשיפור מצב הרוח או לערנות, מגיעים להתרגלות הגוף ועלייה במינונים. (כנראה נפוץ אצל סטודנטים). ההצעות שהצעת, spidergirl, אינן ברוח ההמלצות הרשמיות, ולכן לא כדאי להמליץ אותן כדי למנוע הבנה לא נכונה ושמוש שגוי, ולבסוף, שיבוש של השעון הביולוגי של הנער. הצעות למקרים חריגים כאלה צריך לקבל מן הרופא המטפל. לבסוף, צריך להזהר מאוד במתן ייעוץ תרופתי בפורום, כי נוכחתי כבר במקרים שאנשים לא פרשו נכון את הייעוץ וגרמו נזק.

למעלה