קונפליקט

בועz

New member
אם לרב שלי יש נט והוא מחובר אליו תמיד...

מה תגיד? קשה לפרסם את השיעור היומי שפיספסו או הבת בארצות הברית שרוצה להזין לשיעור דרך בסקייפ.. מה תאמר?

אוייש...

תראה, מחשב בבית זה לאו דווקא המחשב עצמו. אלא זה צורה של בית יהודי. אם תבנה את הבית שלך בצורה יהודית המחשב יראה כמו סכין במגירה במטבח. אמנם מסוכן אך משתמשים איתו לדברים מסויימים שהם בעצם חיוביים. בית של תורה נמדד בדרך שבא אתה מראה צורה של דוגמא. דוגמא ליראת שמיים וכו`... אם אתה תיראה בעיניי הילידים כאבא שהוא מלא בתוכן רוחני אז הם יבינו ואתה ואשתך שהמחשב לא בא כדבר מקלקל, אלא מתקן!

את טועה בענק

ואין לי זמן עכשיו להאריך אבל גם אלה שהיו צדיקים גמורים ממש כמו שהגדרת הסכין חתכה אותם וזה מציאות צדיקים ממש שבת שלום

זה הענין

שזה גשמי וזה רוחני ועוד שסכין אולי יפגע אולי לא נט יפגע בוודאי כמעט בוודאי

זירו0

New member
אהמממ...

ועדיין יש הרבה שלא לוקחים איתם את העבודה לבית... והם מסתדרים יפה מאד ללא המחשב..

אני והמחשב

זו עסקת חבילה. אין מה לעשות. יש תקופות שאני חצי יום על המחשב... ולפעמים 3/4 על המחשב... חוץ מהימים שאני לא בבית. שנכנסתי ללימודים לא היה לנו בכלל מחשב בבית. קל וחומר שלא אינטרנט! כל המרצים שהגיעו דיברו איתנו בצורה כזאת ש"אם אין לכם אינטרנט מה אתם עושים פה בכלל"... הם דיברו על זה כדבר כ"כ טריוויאלי.. כאילו זה ברור שיש לכל אחד בבית.. לפחות כמו שיש לכולם טלפון. זה הרגע המקולל שהבנתי שאינטרנט זה לכל החיים אצלי

קליט

New member
כדאי שתסכם עם המוצעת לך

שאין נט בבית . יש הרבה בנות שהן ישמחו לקחת בחור עם ערכים . *במקרה חירום תוכל אולי לאלתר שהיא תיגלוש אצל "עומק המבט" . . . :) או אצל שכינה אחרת . *אגב יש את "נט צח" - אומרים שהיא יעילה יותר מ"אתרוג", ויש את "נתיב" . אשריך ! . בהצלחה !

קליט

New member
ויש עוד דרך

לסכם עם הבחורה שנט זה לצורך עבודה בלבד, ולקחת רק בחורה שמוכנה לכך, וכך תזכה גם לבחורה שלא מכורה לנט . אחרי החתונה תצהיר ש "מאוד היית רוצה לא לגעת בנט", לטעמי זה עדיף מאשר תצהיר ש "אתה לא נוגע בנט" ואתה עלול ליפול בזה והערכה אליך יירד, דבר שאסור מעצבן יותר שזה אסור, ונמאס כבר להתגבר כל כך הרבה . תנסה לעשות הכל כדי להגשים את האידיאל של `לשמוע בדברי חכמים` ש "נט זה לצורך עבודה בלבד", *אבא והילדים לא נגשים למחשב, *יש מנעול על המחשב, *יש סיסמה כפולה על המחשב, אחת שאתה יודע, ואחת שהיא יודעת ~כי כך הרב אמר~ (כמובן...) . וכך אתה בונה `בית של תורה` שכפופה לדעת תורה . ותמיד השאיפה תהיה שלא יהיה מחשב בבית, ולהעיף אותו בהקדם . וזה מה שאני חושב לעשות בעזרת ה` .

למעלה