קונפליקט העשייה...

קונפליקט העשייה...

אני נמצאת ממש במשבר אידיאולוגי..מצד אחד אני פציפיסטית מושבעת ושלא לפי ההגדרה , יש לי מוסכמות מוסר אולי קצת שונות. אני נגד שימוש באלימותנגד דיכוי החברה הפלסטינאית מה גם שהיני סובלת מרגישות יתר ולכן על כל אדם פלסטינאי שנהרג נחבל נפצע או נשאר ללא קורת גג כואב לי באותה מידה אם זה היה קורה לישראלי ואולי אף יותר בגלל שיש הבדל באמצעים שעומדים לרשותנו . בכל מקרה אני מתחבטת בשאלה איך אני יכולה לעזור ולשנות משהו בצד הפלסטינאי מבלי להחשיב את עצמי כתומכת בטרור או מינימום תומכת בסטטוס הדתי פוליטי שקיים שם. ומצד שני אני לא גויסתי לצבא מטעמים אידיאולוגים ולכן גם לא עוזרת במיוחד פה. אני מרגישה שמחאה אידיאולוגית היא חסרת תכלית אם לא מבצעים בה שימוש.. האם גזר הפציפיסטים הוא גישה פאסיבית בלבד מעין אאוטסיידרים בלי קול ?????? אני יודה לכם אם תעזרו לי למצוא את הדרך הטובה ביותר

Mיקי_

New member
כל מה שאת מתארת הוא נהדר

אבל לא ברורה לי ההתלבטות שלך. את לא תומכת טרור אלא תומכת מאבק לגיטימי לעצמאות, כאשר את מתנגדת לדרך בה הוא נעשה (דרך אלימה). מה את יכולה לעשות, את יכולה להצטרף לתנועת סולידריות, לעזור למתיישבים הפלסטינאים, בסיוע הומניטרי, סניטרי, ואפילו נפשי. יש כל כך הרבה פלסטינאים שלא השתמשו באלימות מימיהם ומצבם ערב הכיבוש ועקב שחיתות השילטון הפלסטינאי ושליטת הכוחות הצבאיים ברחובות כל כך רע, שכל סיוע שהם יכולים לקבל הוא מצרך חשוב והכרחי עבורם. וכדאי להרתם לעזרתם. יש המון דרכים בלתי אלימות לעזור. אני מציעה לך לשוטט בקישורי הפורום, יש שם הרבה תנועות סולידריות.

Mastermagic

New member
זאת המציאות

תראי, הרגשות שאת מתארת הם בהחלט מובנים ואף חיוביים, אך לצערנו לא מציאותיים בעולם שיצרנו. אני חייל קרבי ועוד חודשיים מגיע לחברון. אני רחוק מלהאמין שצריך להיות שם, אבל זוהי מציאות חיינו. פציפיזם מעיקרו הוא רעיון יפה, אך לא בר ביצוע. יש צורך באלימות. תמיד היה ותמיד יהיה. לומר שכואב לך על סבלם של אחרים זה מצוין ואנושי יותר מהרבה אנשים במדינה כיום, אך עם זאת צריך ל9

למעלה