קונם עלי

אטיוד5

Active member
קונם עלי

את מי או את מה הוא קונה? למה הוא בכלל צריך לקנות את אשר שלו ממילא? ידוע לי שקונה הוא אדון, שהרי אדון יכול לקנות, והוא הבעלים. זאת לא התשובה המבוקשת. היש אחרת? אלו שדעתם נקנתה מוזמנים לענות, וגם אחרים. [אטיוד, כופר בעיקר]

ניסיון לענות ../images/Emo141.gif

קונם של ישראל הוא, וודאי ניחשת, הקב"ה. ואכן, הביטוי רומז לכך, שבכל רגע ורגע (או שמא בכל שנה ושנה) הוא קונה אותם מחדש. ולשאלתך "למה בכלל הוא צריך", התשובה הסטנדרטית היא שאנו, בני התמותה, איננו מסוגלים לתפוס מדוע הוא עושה את מה שהוא עושה, ואין טעם לשאול. אני, בכל אופן, מעדיף את התשובה הזו על פני המדרשים, שמאנישים את הקב"ה ומדמים אותו למלך או לאב.

אף אחד1

New member
דומני שאטיוד התכוון בשאלתו

ל"קונם עלי" במובן של לשון שבועה, ולא ל"קונם" שאותו ניסית לפרש, המופיע, לדוגמא בצירוף "לעשות רצון קונם". זאת ניתן להבין מכותרת שאלתו-תהייתו: "קונם עלי" ולא המילה "קונם" לבדה. אשר ל"קונם עלי" במשמעות של לשון שבועה, הנה קישור, שניתן, לדעתי, להפיק ממנו תועלת: http://forums.nana.co.il/search.asp?ServicesList=%E1%E7%F8+%F9%E9%F8% E5%FA&pagenum=1&condition=2&forum=1969&string=%F7%E5%F0%ED&serviceName=11

אף אחד1

New member
טעיתי. הפניתי לפתיל מלא מדנים,

ועוד בעשרת ימי תשובה, קונם שבלי כוונה רעה. הנה הקישור הנכון: http://forums.nana.co.il/showmsg.asp?id=1828064

אטיוד5

Active member
אהה, קונם של ישראל?

מאיפה זה? וממי הוא קונה אותם? או שמא הוא קונה את דעתם?

hillelg

New member
איני מסכים

'קונה', אין פירושו בהכרח מישהו הלוקח דבר-מה ממישהו אחר תמורת תשלום. אחרת, אין למילים 'קונה שמים וארץ' שאמר מלכיצדק מלך שלם, כל מובן. ברור ש'קונה' פירושו גם 'זה שלו', גם בלי שנתבצעה קודם לכן פעולת קניין. גם פעולת בריאה, לצורך העניין, מספיקה. שאלה מעניינת היא מה קדם למה. נראה לענ"ד שהמשמעות הראשונית היא דווקא זו האחרונה, 'זה ברשותו', ולאחר מכן נתפתח פועל אקטיבי יותר. אבל זה רעיון מעניין, שב'קונם', בלשון שבועה, הכוונה לקב"ה.

גנגי

New member
תמיד עניין אותי

אם "קונה השכלה", "קונה דעת" קשור באמת לתשלום שמשלמים בעבורן. עכשיו, כשאני פה, אני חושבת שהתשובה ברורה לי.

גרי רשף

New member
נראה לי שהכוונה אחרת

נראה לי שהמשמעות המקורית של לקנות / קניין / מיקנה וכו' היא של רכוש. כלומר- לא הכסף ששולם אלא הרכוש שהתקבל או הושג. האחד קנה תעודה בכסף והשני קנה דעת בלימוד, ןלשניהם יש קניין: לאחד תעודה ולשני ידע. ך גם לבי רכוש שלא בהכרח "נרכש" בכסף.

גנגי

New member
איכשהו אני לא ממש בטוחה שהבנת

עד כמה ההשכלה שאני קונה עולה לי....(ולשם שינוי לא בבריאות
).

למעלה