קוניצ'יווא

avshalomariel

New member
קוניצ'יווא ../images/Emo3.gif

אני ואחותי טסים לטוקיו בתחילת החופש לשבועיים וחצי, ואנחנו רוצים לדעת כמה דברים מראש. דבר ראשון, איך היפנים באנגלית? היינו רוצים להכיר שם אנשים ולהיות מסוגלים לתקשר איתם. דבר שני, מהן האפשרויות להשיג שם אוכל צמחוני? (ויפני, לא מקדונלדס) ודבר שלישי, מישהו יכול להמליץ על מועדונים/פסטיבלים/הופעות טובות באיזור טוקיו? אריגטו

last day

New member
../images/Emo6.gif

אוכל צמחוני? נראה לי שיש.... ובקשר לאנגלית, הם על הפנים , תקשורת בסיסית בלבד. אולי יתמזל מזלכם ויפול עליכם יפני שיודע אנגלית טוב
אמ..הופעות? אם אתן בקטע של רוק יפני יש הופעות בשפע D:

passioneta

New member
אוכל יפני צמחוני לחלוטין - תצטרכו לחפש במיוחד

כיוון שהמטבח היפני מבוסס על דאשי - ציר דגים, ולכן גם מנות נטולות בשר או דגים לא תהינה צמחוניות לחלוטין. מה שיפתור לכם את הבעיה הן מסעדות המגישות מזון בודהיסטי, שהוא צמחוני לחלוטין. בלונלי פלנט תמצאו המלצות על מסעדות צמחוניות ומסעדות בודהיסטיות.

GnomeBubble

New member
כדאי שתחפשו מראש חברי-עט שיודעים לדבר אנגלית

ותקבעו איתם להיפגש (אם הם לא יתביישו ויסכימו
). אחרת תצטרכו להסתמך על המזל כדי למצוא יפני שיודע אנגלית טוב. לא שאין כאלה, אבל הרוב לא מסוגלים לנהל אפילו שיחה בסיסית באנגלית. אני מאשים את תוכנית הלימודים הנוראית בבתי הספר... ואולי תלמדו יפנית במקום

Ryo

New member
בקצרה

צמחוני/טבעוני - יש, אבל יהיה טיפה קשה ללא ידע ביפנית. בתור קרניבור גאה לא יוצא לי לבקר במסעדות צמחוניות חוץ מפעם אחת שהייתי במסעדה באומוטסנדו, צמחונית ששייכת לסטיבי וונדר (או שהוא אורח קבוע שם או משהו כזה). מועדונים - בטוקיו יש בשפע! פסטיבלים, יש את הפוג'י רוק פסטיבל שבאופן אירוני מתקיים בנאבה NAEBA ולא ליד פוג'י ויש את הסאמרסוניק שמתקיים במאקוהארי מסה MAKUHARI MESSE, יש עוד מספר פסטיבלים אחרים אבל אלו שני הגדולים. לתקשר אפשר עם כל אחד בכל מקום בעולם :) בהצלחה.

oracle

New member
גם בפוג'י פסטיבל וגם בסאמר סוניק

מופיעים אמנים אמריקאים/אנגליים ולא יפנים... זו, לעומת זאת, רשימה של כל האמנים היפנים המופיעים בקיץ [זה של יולי אבל תוכל לבחור חודשים אחרים בקומבו-בוקס] תהנו ^^ |סקנאה|

isoaq

New member
יש את רופונגי ואת שינגיקו מקומות בילוי

יש את הונילה וכו... אני תכלאס לא אוהב זרים , מועדונים רק של יפנים :)) הם לא מדברים אנגלית גם אם הם יודעים ביישנות יתר יסתבכו בדיבור איתך מהתרגשות זה ממש חמוד ! חופשה מהנה סע לניקו ,פוג'י, קמקורה

מה שאני מציע לכם, על סמך ביקור שלי במזרח...

זה שדובר יפנית ירשום לכם ביפאנית כמה דברים מאוד בסיסיים וחשובים לכם. כמו "אני לא אוכל דברים שיש בהם בשר או דגים או ציר דגים". כשאני הייתי נוסע למזרח הייתי מצטייד בכרטיסים שהכנתי מראש עם כתובות חשובות וכל מיני משפטים לשעת חירום (ברובם לא השתמשתי) כדי שאני אוכל להראות במסעדה או לנהג המונית. תדפיסו בגדול משפט אחד בסיסי על כל דף ועל ידו הסבר קטן בעברית בשבילכם מה אומר המשפט הזה.

Anand

New member
אוכל צמחוני ביפן

קודם כל תצטרך ללמוד להגיד שאתה צמחוני (או שתדפיס את זה ותיקח איתך): 私は菜食主義者です ווטאשי ווה סאישוקושוגי שאהה דס ומאחר ורוב המנות היפניות מכילות דגים, אם אתה לא אוכל דגים, תצטרך לבקש מנה נטולת דגים. משהו כמו 魚なしで、好きにしてください או: סקאנה נאי (סקאנה=דגים) או שתזמין מנות צמחוניות (החביבות עלי הן: קקי-אגטה-סובה, קיטסונה-אודון, וכמובן אוקונומיאקי נטול דגים). בעיקרון המנות הבודהיסטיות אכן על טהרת הצמחונות, אך הן קצת ביזאריות ונטולות טעם. ודי קשה למצוא את המסעדות הצמחוניות הבודדות שיש ביפן. עדיף לנסות למצוא את המנה הצמחונית המתאימה לך בכל מסעדה שתחליט ללכת עליה. ואם אתה מתעקש, אולי הקישור הבא יעזור: http://naturalhealingcenter.com/vegetarian.htm בהצלחה ובתיאבון

passioneta

New member
קיצונה אודון יגיע בד"כ במרק שאינו צמחוני

וכמעט כל מנה תתובל בדאשי. לכן האופציה הצמחונית היחידה היא מסעדה צמחונית או בודהיסטית צמחונית.

GnomeBubble

New member
אפשר גם לבקש

לקבל מנה בלי דאשי. לפחות אם זאת לא מסעדה שמגישה כבר אוכל מהיר/מוכן מראש.

passioneta

New member
לא בדיוק

כי את הצירים - המרקים הצלולים - מכינים מראש, גם במסעדות טובות (תציץ בסרט טמפופו, למשל). זה נכון גם בבישול מערבי. גם רוטב סויה מעשירים לפעמים בדאשי, למשל. והניחוש שלי שגם את האבורה אגה (טופו מטוגן) שבקיצונה אודון מכינים ע"י בישול ברוטב שמכיל דאשי (וגם סויה, סוכר ומירין אאל"ט). .

GnomeBubble

New member
בגלל זה אני תמיד משתדל לא להזמין מרקים בחו"ל

זה נכון גם לאירופה ואמריקה דרך אגב. שפים במסעדות נוהגים להכין גם מרקים צמחוניים עם ציר בשרי כדי להוסיף לו טעם. בארץ, בגלל ענייני כשרות, זה פחות נפוץ. במנות מטוגנות, מצד שני, מכינים את הכל במקום, ככה שאפשר לבקש "בלי דאשי" אם הטבחים באמת יקשיבו לבקשה הזאת זאת כבר שאלה אחרת. יש לטבחים (לא רק יפנים, גם סינים וצרפתים - במיוחד צרפתים
) - נטייה להתעלם מבקשות של "זרים שלא מבינים כלום בבישול". לכן אני חושב שזאת די טעות להשתמש במונח 菜食主義, כי מעטים היפנים שיבינו אותו. אלא אם כן נתקלים באיזה קנג'י מיאזאווה מופלא, וזה יהיה טוב גם מהרבה בחינות אחרות.
. אולי אני מגזים, אבל לדתעי יפני ממוצע שהוא ישמע את זה יחשוב בוודאי שאתה עובד לפי "דוקטורינת אכילת ירקות" מערבית, וזאת אומרת שאתה מעדיף לאכול ירקות, אבל אם תוכל קצת דאשי זה לא סוף העולם. לכן כדאי אולי בכל זאת להסביר שאתה מקפיד על דיאטה בודהיסטית (精進料理), כי זה משהו שרוב היפנים דווקא כן אמורים להכיר טוב.

GnomeBubble

New member
את חושבת שאני לא יודע?

מן הסתם יש לי נסיון מר. ציר זה עוד כלום. כבר ראיתי דגים שלמים מסתכלים עלי מהמרק. בגלל זה אני לא מזמין מרקים.

passioneta

New member
מרק זו לא הבעיה היחידה

רוטב דגים הוא ה"מלח" בתאילנד, ויטנאם והסביבה. בישול סיני משתמש בציר בשרי לכל דבר כמעט. גבינות טובות באירופה עדיין משתמשים במשהו שמופק מעגלים ןבעוגות משתמשים בג'לטין שמקורו מן החי...

GnomeBubble

New member
אני יודע את כל זה

כמו שאמרתי, נסיון יש לי. בבישול סיני לא משתמשים בציר בשר לטיגון דרך אגב, אבל יש נטייה להשתמש בבשר חזיר טחון או מיובש לתיבול מנות צמחוניות. אולי לזה התכוונת.

GnomeBubble

New member
לי לא יצא להתקל בזה

למרות שיצא לי להתקל בדברים אחרים כמובן. ככה שזה לא באמת משנה, תמיד יש סיבוכים. אבל אני לא חושב שבארץ באמת כל-כך יותר טוב - כאן אני פשוט יודע מראש מה לאכול ומה לא.

למעלה