קונים משחקים בkickstarter?

קונים משחקים בkickstarter?

דווקא ראיתי כמה משחקים מגניבים, אבל אני אישית לא רואה את את היתרון בלקנות לפני שהמשחק יוצא. פרומואים? meh. רוב הסיכויים שיהיה אפשר לקנות אותם גם אחרי שהמשחק ישוחרר רשמית, ולו מאנשים פרטיים. 2 הסיבות העיקריות שאני לא קונה משחקים מקיקסטרטר זה 1. צריך לחכות חצי שנה-שנה עד שהמשחק יושלם וישלח אליך. 2. אי אפשר באמת לדעת אם תאהב את המשחק. נכון, לפעמים יש סיקור, אפילו של גורם חיצוני, אבל זה לא ממש מספיק. אם תחכה עד שהמשחק יצא ואנשים ישחקו בו תוכל לקרוא/לראות הרבה יותר סיקורים ולך תדע, אולי בכלל מסתבר שזה כבר לא נראה לך.

מה אתכם?

sonde

New member
kickstarter זה לא חנות.

kickstarter הינה דרך להזנקת משחקים ולא חנות.
ישנם לדעתי 3 סיבות להזנקת משחק דרך אתר KS:
1. חלק מהמשחקים לא יגיעו לשוק בכלל או יגיעו אחרי זמן רב יותר במידה והפרויקט לא יצליח ב-KS
2. שיפור/שדרוג חלקי המשחק לטובים יותר ויפים יותר ממה שהיה מופק בהפקה ראשונה רגילה.
3. זירוז יציאה של משחק. חברות שממתינו לתזרים מזומנים ממשחק אחד בכדי להפיק את המשחק הבא שלהם מקצרות את זמן ההמתנה ומפיקות את המשחק מהר יותר.

לגבי זמן המתנה, לי אין בעיה אני מוכן לחכות שנה, במידת הצורך, בכדי לקבל מוצר איכותי יותר, אותו דבר אני אומר על משחקי מחשב ואפליקציות, סרטים וספרים.

לגבי מידע על המשחק, פה צריך ללכת על חבל דק, היוצרים הרציניים מפיקים גרסת הדגמה להדפסה וחוברת הוראות כמעט בשלבי גימור סופים, כך שניתן לקרוא ולשחק, מנגד יש בהחלט פרויקטים שאין לך מושג במה מדובר והסרטונים מהממים, מפרויקטים כאלו צריך להיזהר, אבל, כמובן לדעתי, זה לא שונה מכל דבר שאתה קונה בחנות לפי העטיפה בלי לדעת מה יש בקופסה. חקור היטב לפני שתשקיע אחרת תשקע בבוץ.

נכון להיום הצטרפתי ל- 20 פרויקטים ב- KS ו- indiegogo (המקבילה האירופית) - רק במקרה אחד נפלתי יחד עם כל שאר המשתתפים באיחור של 9 חודשים מתאריך היציאה המשוער, ועדין מחכה.

אני יודע שזאת לא חנות

ואני לא מדבר על משחקים שעדיין לא הגיעו לסכום המטרה שלהם, בשביל אלא אולי כן שווה להצטרף כי לך תדע אולי בלעדיך זה לא יוצא לפועל (אם כי אני בספק). אני בעיקר מדבר על משחקים שכבר עקפו ממזמן את המטרה והסיבה היחידה להצטרף זה כדי לשדרג מרכיבים (אני אישית לא זונת גרפיקה במשחקי מחשב וגם לא במקבילה של משחקי לוח). משחקים כאלו אתה כבר יודע שיצאו, אז למה לא לחכות?

sonde

New member
למה לחכות?

במידה והמשחק מוצא חן בעינך, קראת את ההוראות ואולי אפילו שחקת בגרסת הדגמה, אז למה לחכות ולא לקבל את המשחק במחיר סביר (כן אני יודע היו ועדין יש מקרים שהמחיר של המשחק לאחר הפרויקט יותר זול) + תוספות מיוחדות ולפני החנויות הרגילות (שוב היו מקרים שהחנויות קיבלו לפני...)?
בנוסף יש לציין שיש משחקים שיוצאים בכמות מאוד מוגבלת ולאחר תום הפרויקט קשה להשיג אותם עם בכלל שלא לדבר על המתנה להדפסה נוספת.... (דוגמה: Empires of the Void שאין בחנויות והמחיר שלו הים מופקע).

regex

New member
כי יש לך רק אינפורמציה חלקית

לרכוש ב KS משמעו לעשות רכישה באינפורמציה חלקית.

טוב - יש איזה REVIEW מהלל, והחוקים נראים בסדר - אבל זה לא אותו הדבר כמו כשיש עשרות REVIEWS ו SESSIONS על BGG וגם כמה חברים ששיחקו והתרשמו.

למעלה