קוניטו...

ישי 321

New member
קוניטו...

תיראה קוניטו..כל אדם יש לו עוצמות נפשיות שונות. אם לך נכון לחיות כמו שבחרת זה לא חייב להיות נכון לאחרים. נכון שקשה מאוד לחיות בארון ( לי באופן אישי) אבל יכול להיות יותר קשה אם אבחר אחרת. אז לפחות כשאני מחפש אישה ולהיות כנה איתה זה כבר מוריד ממני הרבה לחץ וחרדה. ולגבי הסביבה? אני לא חושב שאני צריך להודיע בריש גלי לכל העולם שאני כזה. האם כל אחד מספר לי על המיניות שלו ? או מה ועם מי הוא עושה סקס ?!

konito

New member
ישי, במידה ואתה לא יודע איך משרשרים הודעות

פותחים את ההודעה לה אתה רוצה להגיב ולוחצים על "הוספת תגובה מהירה". אני מבין אותך לחלוטין ידידי. לא פשוט לצאת מהארון. זה מפחיד אם כי היום יש המון תמיכה מסביב לעומת התקופה בה אני יצאתי לפני כמעט 20 שנה. הרבה אנשים מנסים להאחז בנושא של "האם כל אחד מספר על המיניות שלו" כדי להצדיק את הלא לספר (למשל השם אינו פנוי). הסיבה מדוע לספר היא כי אחרת רואים אותך סטרייט. אז האחרים לא צריכים לספר כי ברור מה הם. ולכן אומרים להם "בקרוב אצלך". ברור גם עם מי הם עושים סקס. אני חושב שחשוב שתשאל אנשים שיצאו מהארון מה קרה להם עם חייהם. קרא כמה שיותר עדויות ותחקר אנשים כדי לשאוב בטחון, כי כמעט הרוב המוחלט לא חווה כל שינוי כלפיו. היה כאן בחור אחד שנזרק מהעבודה שלו כשגילו שהוא הומו אבל הוא לא הצטער על היציאה מהארון וסיפר שטוב לו יותר. אני לא כותב על מנת לקבוע לך מה לעשות. זהו בסך הכל דיאלוג של דעות. לכן כתבתי שיפה שאתה לא רוצה לרמות אך שקר לסביבה הוא עדיין שקר. לי היום קל מאוד כי אני חי כפי שאני. ממש עכשיו בעלי ואני חזרנו מארוע משפחתי. אחיו של בעלי הוא רקדן צעיר ומחונן והשבוע יש הופעות שלו במסגרת בית הספר. אז אספתי עם המכונית את סבתא של בעלי, את דודה של בעלי ואת בנה ושם פגשנו את הוריו של בעלי ואח ובן דוד נוסף. בקיצור הרבה מן המשפחה הגדולה שלהם. והכל טבעי ונורמלי. נשיקות וחיבוקים עם כולם. כשהורדתי את הסבתא (שהיא אישה מאמינה, שומרת מסורת לייט) בבית, לפני שיצאה מהמכונית, היא אמרה לי שלא נשקה אותי כשנכנסה למכונית ואז היא נשקה אותי על שתי הלחיים ועל המצח ואיחלה לי כל טוב. הכל נורמלי, הכל טבעי. הרבה אהבה. לא יודע, אני מאמין שצריך להיות איפה שאוהבים אותנו. לדעתי, לא צריך בעולם הזה כלום חוץ מאהבה

ישי 321

New member
תודה..

תודה על הערתך.. אכן אני די חדש כאן ובמחשב בכלל. האמת שרק לפני מיספר חודשים הייתי בקורס להכרת המחשב. משהו בסיסי ביותר... לגבי היציאה מהארון. אישית לי מאוד קשה ומפחיד. למרות שסיפרתי כבר ל שני חבריםאמיתיים שלי.מה גם שמישפחתי המורחבת מאוד "פרימיטיבית" ובעלת דעות קדומות... וגם אני גר במקום קטן ועובד ציבור במיגזר הדתי. אני בטוח שמבחינת מקום העבודה אפסיד אותו אם ידעו עליי... תיראה. צריך המון אומץ וכוח לאדם דתי ביפרט לעשות צעד כזה ולומר לכל מי שלא מקבל "שיקפוץ לי" אבל מה לעשות אני עדיין לא בשלב הזה. ולא יודע אם אי פעם אהיה שם.

sagie13

New member
רואים שאתה חדש כאן.

כולם חייבים לחשוב ולהרגיש כמו קוניטו. זה דבר ידוע. וקצת יותר ברצינות- אין צורך שתתנצל בפניו. אלה החיים שלך לא שלו.

הוא לא מתנצל- הוא מנהל דו שיח:

משהו שכמה אנשים כאן שכחו מה הוא או איך עושים אותו.. לא צריך להבהל מכל הודעה של קוניטו, ולא צריך להתעלם מהודעות שמציגות דעות אחרות משלך. אתה לא רוצה לעמת ולאמת את הדעות שלך, לשמוע דעות אחרות, לחקור ולהתפתח- אל תכנס לפורומים. כל המהות של פורום היא רב-שיח, אם כולם פה יציגו את אותה הדעה עדיף כבר שכל אחד מאיתנו ינהל שיחות עם עצמו...

sagie13

New member
אני מסכים בהחלט

אם השתמע מדברי שאסור להביע דעות ששונות, אני מתנצל (באחת ההודעות למטה כתבתי בפירוש שאני חושב אחרת). משום מה נראה לי חסר טעם לנהל איתו ויכוח, ומהכתיבה של ישי שמעתי נימה מסויימת של התנצלות בדבריו, ואם טעיתי אני מצטער. אני מקבל את ההערה שלך

ישי 321

New member
יש לך אינטואיציה טובה.צדקת!

אני חושב שאתה צודק. לפעמים אני מרגיש שאני צריך להיתנצל בפני כל העולם על היותי כזה.. (הומו). או שאני לא מסכים לדעותיו.. מקווה שבעזרת הפורום ובעזרתכם אלמד להעריך את עצמי יותר... תודה.

אתה מרגיש צורך להתנצל, או

שאתה מרגיש צורך להבהיר את דעותיך ולהסביר למה אתה צודק? כי יש הבדל מאוד גדול בין השניים. להסביר לאדם אחר למה אתה צודק זה לא להתנצל, בעיני- זה ללבן את הדעות שלך, לחדד אותן, לדעת להתמודד עם הביקורת עליהן... אני לא רואה טעם בשיתוף בדעות בלבד, בלי לבחון את ההנמקות שלהן, את הנחות הבסיס העומדות מאחוריהן, ואת הביקורות האפשריות עליהן.. זו הדרך המרכזית בעיני לצמוח ולהתפתח...

Nחמן

New member
מה פתאום כמו קוניטו? ../images/Emo2.gif

כולם חייבים להרגיש כמוני ולעש/ות אך ורק מה שאני רוצה!...
אתה הבנת את זה, מר ורסנו?...

yenergy

New member
חלאס!

חברה - די עם זה... בא נצא מנקודת הנחה שלכל אחד יש את הזכות "לצאת מהארון" בדרך שלו. לכל אחד זה ישפיע בצורה אחרת. כמו תמיד - מה שאצל אדם אחד הוא לא כך בהכרח אצל אדם אחר... היום מבינים שהמיניות היא לא חד משמעית. יש ספקטרום. מה שנכון וחד אצל אדם אחד יכול להיות אפור אצל אדם אחר. אני מכיר אנשים שהעובדה שהם "הומואים" זועקת לקילומטרים ואני מכיר אנשים שהם הומואים הכי מצואים בעולם. אני לא מאמין שהדבר שמגדיר אותי הוא המשיכה שלי לגברים (מה גם שאני נמשך גם לנשים). זהו אולי מאפיין שמגדיר אותי אבל לא דבר שאני צריך לדבר איתו על אנשים שלא צריכים לדעת את זה... כל העניין של ה "לצאת מהארון" חורה לי. כי זה באמת מוריד את הערך שלנו בחברה. כמו שסטרייט לא צריך לצאת מהארון כי זה הדבר הכי טבעי בעולם אני חושב שאני לא צריך לצאת מהארון. מי שצריך לדעת על הנטיות שלי ועל האנשים איתם אני בוחר לחלוק את יצועי ידע. מי שלא צריך - לא צריך. נקודה. איפה צנעת הפרט?! בכל אופן, כמו כל מאבק לשוויון צריך להפריד - היכן שאנשים מופלים בצורה לא צודקת - לא משנה על רקע מה צריך להילחם. וכל אחד צריך להילחם ולא רק המיעוט שהוא מופלה. המיעוט הוא נושא הדגל. זה אחד הסיבות שקשה לי עם מצעד הגאווה למשל. מצעד הגאווה הפך להיות תצוגה של הומוסקסואליות ולא מצעד שמטרתו להיאבק על זכות של מיעוט מופלה. אני רוצה שגם סטרייטים ירגישו בנח לבא למצעד ולהגיד שההפלייה היא שגויה. אני מקווה שזה יעזור מעט להקל על הדילמות. דבר אחד בטוח ישי - לא יוצאים מהארון כי מרגישים שחייבים. צריך לצאת מהארון מתוך תחושה של עצמה, של - זה מי שאני ובגלל שאני אוהב אתכם ומכבד אתכם אני רוצה שתדעו. אנחנו לא צריכים את הקבלה של הקרובים אלינו, אלא אם כן אנחנו לא יכולים לוותר עליהם. אנרג'י

Nחמן

New member
ואהו! מה קרה?

שגיא וישי החליפו דעות ביניהם בצורה הכי מנומסת והכי אדיבה, שאפשרית. כל אחד פרגן לזולת והתייחס אליו במלוא הכבוד הראוי. ממש תענוג לקרוא את דברי שניהם. באשר לקוניטו הבעייה היא לא עם דעתו. אני אישית כתבתי כאן לא אחת, שאני בעד חופש הדעה (רק בהודעה קודמת), אבל... ח ו ב ה לכבד גם את הדעה של הזולת. גם הדברים שלך מקובלים לפחות ע"פ ראייתך האישית רק יש לי בעייה עם המשפט הפותח ועם המשפט המסיים. במשפט הפותח אתה נשמע קצת עצבני (זה קשור לכינוי שלך?...
) ואילו המשפט האחרון כלל לא נכון. האדם הוא "חיה" חברתית. אם תדחה את הקרובים אליך, לבסוף כאשר אתה תצטרך להם, הם ידחו אותך. משהו אישי: יש לי אמא מבוגרת מאוד (קרובה יותר ל- 90...). אני מעריץ ומכבד אותה יותר מאשר את עצמי. מדוע? במה היא יכולה לעזור לי? לכאורה היא צריכה אותי יותר מאשר אני אותה. אבל זה לא נכון. זה עיוות של המציאות. האמא היא אוצר יקר, שלא ניתן להעריך אותו בכסף. לא בעד שום הון שבעולם. זה משהו, שלא ניתן להבנה אבל אני מרגיש במעין אושר רוחני בכל רגע שהיא חיה. לו הייתי מקלקל איתה את הייחסים בגיל צעיר, הייתי מצטער על כך כל ימי חיי. אז נכון, שיש מחיר, שעליי לשלם אותו בעבור זה אבל גם לכל דבר טוב יש מחיר. אין "ארוחות" חינם. בסופו של דבר המחיר משתלם.

Nחמן

New member
ישי יקירי!

למרות הזמן הרב, שאני חבר בפורום, טרם יצא לנו להיפגש ולו באופן וירטואלי. לכן אני מקדם אותך בתחילה בברכת "ברוך הבא". הגולשים, שכבר זכו להכיר אותי, יודעים, שאני חסכן בעצות עד כדי קמצנות. מדוע? כי מי אני ומה אני, שאתן עצות לאחרים, מה הם צריכים לעשות. הלוואי הייתי יודע אני מה זאת. בלעם הנביא מתפאר בכך, שהוא יודע דעת עליון, אך רש"י מגיב על כך בזלזול: דעת אתונו איננו יודע, אז דעת עליון ידע?! אני מרגיש, שהנך בעל אמונה חזקה ולבטח אתה יודע, שרק הקב"ה יודע, מה טוב לנו ומה לא טוב. הקב"ה נתן לנו את התורה, שהיא משולה לסם. רבים (וביניהם קוניטו) טוענים, שהתורה מסוכנת וכו' וכו'. האם הם לא צודקים?! בוודאי שצודקים! האם היית פעם אצל הרופא? קיבלת מרשם לתרופה? תאר לעצמך, שאת אותה תרופה היית מעביר למישהו אחר... אתה מבין את משמעות הדבר??? היית עלול להרוג אותו! אבל אותה תרופה עזרה לך להירפא ממחלתך והועילה לך מאוד... כיצד היא גרמה כמעט למותו של השני?... כך היא התורה. התורה היא סם מרפא אבל היא מועילה רק למי שהולך בדרכה. מי שבוחר בדרך אחרת עלול להינזק מרה. לא תראה את הדברים הללו במציאות המיידית. דווקא אתה לראות ההיפך: צדיק ורע לו, רשע וטוב לו. הכיצד? לא ארצה לגזול את פרנסתם של אחרים. כמדומני, שאתה חבר גם בקומונה "נפש חדה" ושם תוכל לפגוש את ידידנו היקר והנפלא ה"מצפה לגאולה" וכן את הרב רון יוסף מהו"ד ואת האחרון תוכל למצוא גם באתר הו"ד. אוכל לומר על דעתי רק בקצרה, שאם מסתכלים היטב לעומק, רואים את ניסיו ואת נפלאותיו של הקב"ה לאורך כל הדרך. אני מבין היטב את לבטיך. לי אין לבטים. אני מכיר את הסביבה שלי הרבה יותר מקוניטו ומאחרים. ברגע, שאצא מהארון, אגזור על עצמי גזר דין מוות. קוניטו יוכל רק לדרוך על הגווייה שלי. הזכרתי את שמו של קוניטו לא בכדי. יש מקרים, שבהם הוא כותב לעניין ואז אני מחמיא לו. כעיקרון אני בעד חופש הביטוי אבל באופן הדדי ומבלי לפגוע בזולת. אני מוכן, שעשרה אנשים כמו קוניטו יכתבו כאן בפורום, אבל שיכבדו גם את השונים מהם בדיוק כפי שהם דורשים מהחברה. אתה עצמך אינך חייב דו"ח לאף אחד. החיים הם שלך. כל מה שכתבת כאן אלה "דברים כדרבונות". אני שולח לך
חזק מאוד ומאחל לך, שתצליח להגשים את מאווייך במהרה. שבת שלום!

ישי 321

New member
תודה נחמן.

אכן אני די חדש כאן ככותב. מקווה שבעזרתך ובעזרת שאר החברים כאן אלמד איך להתמודד ולהוריד ולו מעט מהמשא הכבד שאני נושא איתי המון המון זמן. אני כל כך מבולבל שהאמת לפעמים אני פוחד לפתוח הודעות של קוניטו כדי לא להיגרר . למרות שאישית אני חושב שהוא צודק בחלק מדעותיו. מקווה למצוא את הדרך הכי פחות קשה לי בעזרתכם.. וגם חשוב שאני מרגיש שאני לא לבד ..... תודה לך מקרב לב על העידוד והתמיכה. שבת שלום ומבורך.

למעלה