ישי יקירי!
למרות הזמן הרב, שאני חבר בפורום, טרם יצא לנו להיפגש ולו באופן וירטואלי. לכן אני מקדם אותך בתחילה בברכת "ברוך הבא". הגולשים, שכבר זכו להכיר אותי, יודעים, שאני חסכן בעצות עד כדי קמצנות. מדוע? כי מי אני ומה אני, שאתן עצות לאחרים, מה הם צריכים לעשות. הלוואי הייתי יודע אני מה זאת. בלעם הנביא מתפאר בכך, שהוא יודע דעת עליון, אך רש"י מגיב על כך בזלזול: דעת אתונו איננו יודע, אז דעת עליון ידע?! אני מרגיש, שהנך בעל אמונה חזקה ולבטח אתה יודע, שרק הקב"ה יודע, מה טוב לנו ומה לא טוב. הקב"ה נתן לנו את התורה, שהיא משולה לסם. רבים (וביניהם קוניטו) טוענים, שהתורה מסוכנת וכו' וכו'. האם הם לא צודקים?! בוודאי שצודקים! האם היית פעם אצל הרופא? קיבלת מרשם לתרופה? תאר לעצמך, שאת אותה תרופה היית מעביר למישהו אחר... אתה מבין את משמעות הדבר??? היית עלול להרוג אותו! אבל אותה תרופה עזרה לך להירפא ממחלתך והועילה לך מאוד... כיצד היא גרמה כמעט למותו של השני?... כך היא התורה. התורה היא סם מרפא אבל היא מועילה רק למי שהולך בדרכה. מי שבוחר בדרך אחרת עלול להינזק מרה. לא תראה את הדברים הללו במציאות המיידית. דווקא אתה לראות ההיפך: צדיק ורע לו, רשע וטוב לו. הכיצד? לא ארצה לגזול את פרנסתם של אחרים. כמדומני, שאתה חבר גם בקומונה "נפש חדה" ושם תוכל לפגוש את ידידנו היקר והנפלא ה"מצפה לגאולה" וכן את הרב רון יוסף מהו"ד ואת האחרון תוכל למצוא גם באתר הו"ד. אוכל לומר על דעתי רק בקצרה, שאם מסתכלים היטב לעומק, רואים את ניסיו ואת נפלאותיו של הקב"ה לאורך כל הדרך. אני מבין היטב את לבטיך. לי אין לבטים. אני מכיר את הסביבה שלי הרבה יותר מקוניטו ומאחרים. ברגע, שאצא מהארון, אגזור על עצמי גזר דין מוות. קוניטו יוכל רק לדרוך על הגווייה שלי. הזכרתי את שמו של קוניטו לא בכדי. יש מקרים, שבהם הוא כותב לעניין ואז אני מחמיא לו. כעיקרון אני בעד חופש הביטוי אבל באופן הדדי ומבלי לפגוע בזולת. אני מוכן, שעשרה אנשים כמו קוניטו יכתבו כאן בפורום, אבל שיכבדו גם את השונים מהם בדיוק כפי שהם דורשים מהחברה. אתה עצמך אינך חייב דו"ח לאף אחד. החיים הם שלך. כל מה שכתבת כאן אלה "דברים כדרבונות". אני שולח לך
חזק מאוד ומאחל לך, שתצליח להגשים את מאווייך במהרה. שבת שלום!