קונדומים+ גלולות

גהה

New member
קונדומים+ גלולות

אם מישהי לוקחת מינס (אני, לצורך העניין), ויש לה חבר קבוע עד כמה זה חשוב להשתמש גם בקונדום? אני יודעת שגלולות מגנות רק מפני כניסה להריון בעוד שקונדום מגן גם מפני מחלות מין אבל אנחנו נהיה ראשונים אחד של השני ובמקרה הוא עשה גם בדיקת איידס (לא שחשדתי שהוא חולה). שאלה נוספת, בשנתיים האחרונות קרו לי כבר שלוש מקרים של פטריה וגינאלית. שאלתי את הרופאה שלי באחת הפעמים למה זה חוזר לי והיא אמרה שזה טבעי, קורה לכל אחת מדי פעם ויכול להיות שזה בגלל שהופר איזון טבעי עם חיידקים או משהו כזה. למישהי יש אולי רעיון להתנהגות שגרתית כלשהי שעלולה לגרום לכך? המון תודה לכולן

אין צורך בקונדום

אם את והוא בתולים ולא קיימתם מגע מיני חלקי (התגפפות או חירמון בלשון העם בערום ואין חשש להדבקות ב HPV), אתם יכולים לוותר על הקונדומים. צריך כמובן לחכות שבועיים לפני שהגלולות הופכות להיות אפקטיביות. לגבי פטריה וגינלית, אל תשתמשי בסבונים אינטימים המחלישים את הפלורה הטבעית של הנרתיק. יש לסבן את איזור השפתיים ולא הנרתיק עצמו. כל השטיפות הללו מחלישות את הסביבה הטבעית של הנרתיק ועדיף דווקא לתת לו להיות עם הסביבה חיידקית טבעית. כמו כן, אם יש לך תאווה למתוקים ולשמרים, אולי מדובר בקנדידה ולשם כך אפשר פשוט להעזר בדיאטה עם שמרים ומתוקים במינון נמוך. כמה שפחות נרות וגינלים ויותר יוגורטים עדיף.

גהה

New member
ברצינות?

ואם כן היה מגע מיני חלקי? עם גלולות תמיד צריך לחכות שבועיים? בעלון של הגלולות שלי (מינס, כאמור) כתוב שאם לוקחים ביום הראשון של המחזור מוגנים כבר מיום זה ואם בכל יום אחר, כמו במקרה שלי, צריך לחכות שבעה ימים.

מה שאומר הרופא

בדרך כלל מומלץ שבועיים ליתר ביטחון, אבל אם הרופא אמר שגם אחרי יום זה מוגן סביר להניח שזה בסדר, למרות שעדיף להיות בטוחים. לגבי הקונדום, שאלתם עליו בהקשר של מחלות מין ולא של הריון. אם היתה חדירה אז ברור שיש חשש להריון (שוב תלוי מה מועד הביוץ, כמה המחזור הוא סדיר וכן הלאה...) אם את היית כבר על גלולות, לא הייתי נלחצת.

Tu Lus

New member
מה באמת ../images/Emo35.gif

היתה לי את בעיה כזו של גירוד ממש מזמן ודווקא המליצו לי על סבון אינטימי אז קניתי "אקטיסופ" זה עם הציור של הפטריה עליו. מאז חזר לי גירוד למטה פעם אחת לפני חודשיים וקיבלתי נר כלשהו. יותר גדול מאגיסטן שקיבלתי בפעם הראשונה שעוד הייתי בצבא. למה לא להשתמש בסבון אינטימי? ואם לו בו אז באיזה? ומה לגבי סבונים אחרים? קניתי לא מזמן סבון של "ללין" ולא ניסיתי אותו עוד....

שימוש יתר בסבונים עשוי להזיק

לפלורה הטבעית של הנרתיק. הסבונים משנים את רמות החמוציות ופוגעים ביכולת הטבעית של הנרתיק להגן על עצמו מפני חיידקים ופטריות ככלל עדיף כמה שפחות סבונים עם רייח וכו אלא סבונים עדינים נטולי תוספות כימיות.

Tu Lus

New member
יש לך המלצה כלשהי? או עצה איך לקנות סבון?

אני ממש לא רוצה להזיק לעצמי, אני משתמשת בסבון שציינתי כבר כמה חודשים טובים ואהבתי את הריח של האלוורה והוא גם בצבע ירוק אז לא חשבתי שזה מזיק...... ולחשוב שהתקמצנתי בהתחלה לקנות אותו :|

Tu Lus

New member
מה לגבי ה"שמנים" ללמטה שנמכרים בחנויות?

אני אישית מפחדת להשתמש בזה כי אני לא יודעת מה זה. חבר שלי קנה משהו מ"ללין" ג'ל אהבה כלשהו וכתוב למרוח על כל הגוף ובמיוחד לאזורים האינטימיים ביותר. עכשיו אין לי בעיה למרוח עליו כי אצלו האיבר מין בחוץ אבל אצלי זה בפנים. הדברים האלה בטוחים לנשים?

עדיף הכי פשוט

הכי רגיל ובעיקר לא להחדיר עמוק מדי את החומר / סבון כי זה מזיק אם את עושה שימוש חיצוני אין בעיה, אלא לא בתוך הנרתיק

Tu Lus

New member
גם סבון רגיל אף פעם לא הכנסתי לנרתיק

אז זה בסדר להשתמש באינטימי לאזור האינטימי למטה?

Tu Lus

New member
היית ממליצה על משהו אחר? חברה כלשהי?

כיף? נקה 7? קמיל בלו? משהו אחר?

שגיתא

New member
לצערנו ישיבה בשירותים של העבודה

בשירותים ציבוריים אנו נוהגות להזהר ולהקפיד יותר, משירותים בעבודה מתוך הנחה שהם נקיים, אבל לצערנו, לא לכולם אותם חוקי נקיון אישיים זהים וכן בנות לצערי אנחנו ממש לא תמיד המין הנקי יותר חלילה אני לא אומרת שאני יותר טובה

קונדומים כן, גלולות לא....

נכון שיש נשים שהן רגישות לקונדומים ניתן לקנות קונדומים שאינם מלייטקס הם מוחזקים בדרך כלל מאחורי הדלפק של הרוקח בכל מקרה, גם חברה איכותית כמו דורקס יכולה לפתור את הבעיה.

למעלה