קונג פו לאו חו

גלור

New member
קונג פו לאו חו

מה זה בעצם קונג פו לאו חו? למה אני לא מוצא על זה שום אזכור ברשת או בספרות?

הממ, בטח אתה לא מוצא כי אתה לא

יודע איך לאיית את זה באנגלית. האמת, גם לי אין מושג. אז תרים טלפון לבן טל-שחר (יש מודעה שלו בלוח המודעות) והוא ישמח לספר לך בפרוט מה זה בעצם.

isaacl

New member
הי

הי מיתרה, אני כאן. היה טוב לראות אותך אתמול ולהאתמן ביחד. יצחק

היי גלור ../images/Emo13.gif

אני לומד אצל בן טל-שחר שמלמד קונג פו שאולין לאו-חו. באנגלית Kung fu Shaolin Lau-hu. המורה שלי ורוב תלמידיו ניסו לחפש מידע באינטרנט אך בקושי מצאו, אתה יכול לפנות לבן טל-שחר או שאתה רוצה אתר שמצאנו עם קצת מידע?

לאו-חו

הסיבה לחוסר האזכור של שאו-לין לאו-חו היא שאין זו שיטת גונג-פו "טהורה", אלא למעשה שם של בית ספר. תחת השם שאו-לין לאו-חו (טיגריס שאו-לין) נלמדים הן מרכיבים משאו-לין דרומי (נאן-צ+ואן) והן מסגנון האגרוף הארוך (צ+אנג צ+ואן).לגבי תבניות בית הספר המכונות "סנצ+ן" 1,2,3 תוכל למצוא חומר למכביר תחת הערך האגרוף הארוך ( Changquan, Chang Chuan). האיש שהביא את השיטה לארץ בתחילת שנות ה-80 הוא מר יצחק מזרחי. הכותב נמנה עם תלמידיו הראשונים.

ומי אתה בדיוק? מאיפה אתה יודע על

לאו חו? כי במקרה גם אני לומד אצל תלמיד של איציק מזרחי.

"החנית השמימית" או בשמה האמיתי...

אבי (abi) מוריה, נסע הבוקר לחו"ל ולא יוכל לענות לך בשבוע הקרוב. כיוון שהייתה לי הזכות להיות תלמידו במשך אחת-עשרה שנים, אספר לך קצת עליו: אבי החל את לימודי הגונג-פו שלו בשנת 1982 (קצת אחרי הצבא) אצל סיפו יצחק (איציק) מזרחי. אבי היה תלמידו הראשון והבכיר, עד שנסע לטאיו´אן, בשנת 1985 ללמוד "שינג-אי צ´ואן" אצל מר הונג-אי שיאנג המפורסם. אבי נמנה ללא ספק, עם בכירי המורים לגונג-פו בארץ ומשמש כמנהיג דעה בכל הנוגע לשינג-אי צ´ואן וללחימה בכלי נשק סיניים מסורתיים. כיום: מצוי אבי בשלהי הוצאת ספרו, שימש תקופה ארוכה כיו"ר "עמותת אומנויות לחימה סיניות רכות - ישראל", מנהל במכון וינגייט זו הפעם השנייה ברציפות, את קורס מדריכי הגונג-פו העתיד להיפתח בימים אלו, והחל לקנות לעצמו שם גם מעבר לים. כיום, אף יותר מתמיד, מזכיר אבי בחיבה ובהערכה רבה, את סיפו יצחק מזרחי (מוותיקי המורים לגונג-פו בישראל), שהקנה לו את הכילים, עמם עשה את ראשית דרכו באומנויות הלחימה.

../images/Emo32.gif - זהות אינטרנטית

אני מניח שיובל קיבל מאבי רשות לפרסם ברבים את זהותו האינטרנטית כ"החנית השמימית". אישית, אני בעד "יציאה מהארון" של כל מיני "מתחבאים מאחורי המסך", אבל בד"כ לא מקובל לחשוף את זהותו של אדם בלי לבקש רשות לכך.

אבי מתכוון לפרם פרטיו תחת כינויו.

הוא פשוט, טרם הגיע לכך... דוד: האם אתה מתאר לעצמך שהייתי מפר את זכותו של מישהוא לפרטיות ?

הרי כתבתי שאני מניח שקיבלת רשותו

לכך. אבל כבר היה כאן מקרה (אחד, לפחות, שאני יודע עליו) שמשתתף אחד בפורום חשף את זהותו של משתתף אחר, בלי לקבל את רשותו; ובעבר הרחוק, בימי IOLז"ל, כשעוד הייתי טירון-אינטרנט, אני עצמי עשיתי זאת, בלי לדעת את המקובל. אז אני רק מספר סיפורים...

אבי מלמד במכון "פלדנקרייז" ...

המצוי בפאסאג´ של בנין "אולמי השמחה" - רח´ יצחק שדה 34 ת"א. חניה יש מאחורי הבנין (נכנסים דרך תחנת הדלק). יצחק שדה זהוא רחוב החוצה את בית מעריב מכיוון אבן גבירול ומגיע לסינרמה במזרח. הוא מלמד בימים ב´ ד´ ה´ נידמה לי שמשעה 19:00 עד 21:00 - תישאלי אותו כשישוב מחו"ל ביום ב´ הבא (6056789-03). לפחות שיעור אחד הוא למתקדמים בלבד... אבי מוריה מלמד, כפי שהזכרתי קודם, שינג-אי צ´ואן גונג-פו וכילים סיניים שונים, לו דווקא מתוך השינג-אי: חרב נבט (מי-יאו-דאו), חרב בודדת (דאן-דאו), חרב ישרה (דזיין), חנית גמישה, מקל ארוך גמיש ("מוט תחנת הרוח"), מניפה, ומוט שלושה חלקים (סאן-טיה-גון/ סאנצ´קו ביפנית. זאב פוקס: התתקן ו/או תוסיף מינוחי נשק בסינית?

deep ocean

New member
יובל, תודה רבה על המידע

זה עזר לי

גלור

New member
תודה

תודה על האינפורמציה. אגב, האם "לאו" זה טיגריס או נמר? למיטב ידיעתי זה נמר (leopard ). או אפילו נמר זקן. ערן.

crouching tiger

New member
לא!

כל מה שהאתרים של לאו חו אומרים איננו נכון! הם תרגמו את זה בצורה טעותית לגמרי! לאו אומר טיגריס ולא נמר! ואם אתה רוצה עוד הוכחה תסתכל בסמל - מצוייר שם אריה עם פסים שזה טיגריס! והרי לנמר יש חברבורות!

גלור

New member
ואף על פי כן

בציור אכן מדובר בטיגריס, אך אין זה אומר שהשיטה מלמדת סגנון טיגריס. אולי פשוט מצאו את הציור איפשהו בלי לשים לב להבדל. למיטב ידיעתי שיטת הטיגריס מתבססת על חיזוק שרירים ועצמות ועל עבודה נמוכה ויציבה. אצל איציק דווקא עובדים הרבה על בעיטות גבוהות וגם יצירת המגע בקרבות מאופיינת ברובה בניתור על רגל אחת, כשהשנייה שלוחה קדימה בהתקפה/עצירה, ורק אז החלפת מהלומות בידים. זה נראה לי יותר נמר מטיגריס. אני כבר מבולבל. מישהו?

crouching tiger

New member
אם מדובר בקונג-פו...

ואני לא מכיר שום אומנות אחרת עם כזה סגנון אז פעם ראיתי תכנית של קונג-פו של שאולין בטלוויזיה ופירטו שם את כל הסגנונות ולא היה סגנון של נמר - רק של טיגריס - וחוץ מזה טיגריס הוא עצלן, הוא מעדיף לחכות בשקט ואז לתקוף בזריזות ובגמישות ולא פשוט להסתער בפול מנוע (כי זה אף פעם לא עובד...)

deep ocean

New member
תטלפן לבן טל-שחר

הוא יספר לך על קונג פו לאו חו, ואם תבוא לשיעור נסיון, תקבל גם דפים בהם מפורט בהרחבה על זה (זה הרבה מאד דפים). 03-5270332

למעלה