קונג פו הונג גאר?

קונג פו הונג גאר?

מישהו יכול להסביר לי קצת על השיטה הזאת? איך האימונים נעשים? על מה עובדים וכו..? תודה מראש

זולטאר

New member
הונג גאר קונג פו

למרות שלא התאמנתי ב"הונג קאר" אני יודע שעובדים שם על עמידה רחבה (כאילו להיות "נטוע" באדמה). העמידה היא הבסיס לסגנון. האגרופים השיטה חזקים מאד, והפילוסופיה היא שאיש "הונג גאר" לא זקוק ליותר מאגרוף אחד לסיים את הקרב. הנה אתר יפה עם הסברים על "הונג גאר". הונג גאר

הונג גאר, או הונג קואן

מקורו של סגנון הונג גאר , מילולית בניב קנטון : משפחת הונג ( בניב מנדרין : הונג ג´יה ), הוא על פי הדיעה הרווחת במנזר שאולין שבמחוז פוג´אן שבדרום סין. הונג היי גון למד את השיטה מנזיר שאולין בשם ג´י שים סיאן סי, מומחה בתורת טופרי הטיגריס, פו ג´או ( במנדרין : חו ג´או ). המורה המפורסם ביותר בשיטה היה וונג פיי הונג, שהיה גיבור העלילה באין ספור סרטי גונג פו. הונג גאר היא אחת מהשיטות הפופולריות ביותר בגונג פו הדרומי. היא ידועה בעמידות חזקות ובטכניקות ידיים בעלות עוצמה רבה, ולכן טובה לפיתוח כוח בידיים וברגליים. האימון הבסיסי כולל עמידות ממושכות ותרגילי נשימה איזומטרים המשולבים בתבניות האימון. התבנית המפורסמת ביותר בשיטה, ולמעשה אחת המפורסמות ביותר בגונג פו היא פו - הוק, או טיגריס - עגור. תבניות מתקדמות כוללות לדוגמא את סופ יינג , מילולית : עשר הצורות, תבנית הכוללת את תנועות חמשת האלמנטים וחמש החיות. מר אודי רענן מחיפה מלמד את סגנון הונג גאר אותו למד בהונג קונג מהמורה המנוח צ´אן הונג צ´ון. בברכה, אבי (Abi ).

קציצון

New member
אבי כמה שאלות

מה זה תרגילים איזומטרים? דבר שני יש מישהו שמלמד בארץ את הסגנון?

כמה תשובות

א. תרגילים איזומטרים הם תרגילים בהם מתבצעת תנועה מודגשת כנגד התנגדות דמיונית. ב. כפי שציינתי, ניתן ללמוד את השיטה בהדרכת אודי רענן מחיפה : מרכז אביחי, שדרות הנשיא 124 , מרכז הכרמל , חיפה 1-800-22-9926

קציצון

New member
עד לחיפה אוףףףף לא פייר

לא ממש הבנתי את האיזומטרי אבל יותר חשוב לי למה השילוב הזה של עגור ונמר בהונג גאר? למה זה תורם?

למעלה