קונג-פו ברעננה?

• פותח הנושא Alto
  • פורסם בתאריך

Alto

New member
קונג-פו ברעננה?

שלום לכולם אני מחפש מקום להתאמן בקונג-פו ברעננה או באיזור. יש המלצות לגבי מקומות ומדריכים? אני חסר ניסיון בענף זה אך בעל ניסיון מה בקרטה וקרב מגע. בתודה, אלטו

ישנו המורה שלי

הוא מלמד בכפר סבא, ודומני שהוא פותח סניף גם ברעננה. בבית סיפרנו לומדים סגנונות שאולין: נמר,דרקון,עגור לבן,אגרוף השיכור ווינג צ´ון.כמו כן בשלב מתקדם יותר לומדים עבודה עם מקל,חרב,שתי חרבות קצרות ומקל שלושה חלקים. שם המורה הוא דן שטיבלמן טל´ 052749822, 052558734 ואני בטוח שהוא ישמח לענות על שאלותיך יותר בפירוט. אבשלום

קונג פו בהוד השרון

בית הספר לקונג פו עגור לבן נמצא בהוד השרון ברחוב סוקולוב 11. טלפון 097416199.

שריר

New member
i.s,a.i קונג פו אף אחד לא לומד פה

את זה אני הייתי ברעננה וראיתי את המודעה הבנתי שהמורה שמלמד שם ממש על רמה אני לומד בכפר סבא

Alto

New member
תוכל לתת יותר פרטים?

מה זאת השיטה הזאת? איפו מתאמנים בה...

NetGangsta

New member
קונג פו - עגור לבן

אני גר ברעננה ואני מתאמן אצל סיפו צחי שוחט בהוד השרון אם תרצה עוד פרטים תפנה אליי באי-מייל או ICQ [email protected] ICQ - 6444090

אלי_פ

New member
../images/Emo32.gif מה זה סיפו ?

תואר כבוד? דרגה מסויימת? כינוי כללי למורה?

סיפו~סנסאי

סיפו זה תואר כבוד שמקביל לסנסאי, באומנויות הלחימה היפניות-אוקינאוויות.

אלי_פ

New member
תודה על התשובה אבל...

אז השאלה היא מה זה סנסאי ? תואר כבוד? , צריך לעשות משהו כדי להחשב סנסאי \ סיפו? או שזו מלת כבוד כמו "אדוני" או "מורי" וכו´? מתנצל על הבורות !

סנסאי

סנסאי זה תואר יפני, שמשמעותו המילולית - האיש שצעד לפני בשביל/דרך. ההתייחסות היא למדריך או ליתר דיוק מורה/מורה לחיים (בתחום אומנויות הלחימה). סנסאי זה מעל חגורה שחורה (מתחת זה סנפאי). יש מקומות, בהם משודאן (חגורה שחורה דאן 1), ועד נידאן (חגורה שחורה דאן 2) - נקראים סנפאי. ורק מסאןדאן (חגורה שחורה דאן 3), נקרא סנסאי, והכוונה היא למורה בכיר. דבר נוסף - מדאנים/תפקידים בכירים, יש כבר תארים אחרים. מקווה שעניתי על שאלתך, אם יש שאלות נוספות אשמח לענות עליהן. סלבו

Zeev Foux

New member
סיפו

סיפו הוא ההיגוי הקנטונזי של המילה הסינית שה פו, פירושו לרוב מורה/מדריך מקצועי. בצפון סין לכל בעל מקצוע טכני חפשי פונים בתואר זה - נהג מונית, נגר, שען ואפילו מורה לאומנויות לחימה. זאב

../images/Emo45.gif../images/Emo2.gif מעניין...

קודם כל, טוב לראות אדם שמתמצא כ"כ בתרבות שבה הוא עוסק
לגבי מושג/תואר סיפו - קצת מפליא אותי, שמושג שבד"כ קשור לאומנויות לחימה, נמצא בשימוש בחיי היום יום ב(צפון) סין. בתרבות היפנית, יש מושג שנקרא סאן. לא זכור לי כ"כ הפירוש המילולי, אך זהו שם חיבה (בד"כ למישהו שהוא במעמד/גיל נמוך יותר). האם יש מקבילה למושג הזה בסין?

אבל גם ביפן, "סנסאי" הוא תואר-כבוד

לכל מי שדרגתו גבוהה משלך, או שהוא זקן ממך בשנים - רופא, למשל, או מורה בבית-ספר (רגיל, לא רק לאמנויות לחימה). סלבו-סאן, אם אני זוכר נכון, הוא בערך כמו "מר סלבו", ובא לתת כבוד; "דוד-צ´אן", לעומת-זאת, היו אומרים רק לילד. תואר מכובד ביותר הוא "סמה", שזה משהו כמו "אדון מכובד", ושמור רק לאלה שדרגתם גבוהה בהרבה מדרגתך. ועד כאן מה שלמדתי מ"שוגון", כשהייתי בן 12

היישי דוד.

יש לי הסתייגות קלה, מדבריך שסאן=מר. עד כמה שזכור לי, סאן, הוא יותר שם חיבה מאשר פניה מכובדת, או תואר כבוד (תוכל לראות את זה גם ב"קראטה קיד"...). לפני מספר ימים, דיברתי עם מישהו ששה תקופה ביפן (בלי שום קשר לאומנויות לחימה), והוא אמר לי שסאן פירושו בן (במובן של "הבן שלי"). בכל מקרה, מעניין אותי לבדוק את המושג לעומקו, ואת הפירוש המילולי של המלה.

Zeev Foux

New member
סיפו סאן וסנסאי נפגשו לתה

בסין סנסאי (בהיגוי המנדריני שיאן שאן) נחשב לתואר כבוד שנותנים לכל זכר הראוי לכבוד ופירושו, בספרי הלימוד, אדון. אני לא מכיר את הקנג´י של סאן ולכן לא אוכל לדעת בדיוק מה מקביל, אך נהוג להוסיף שיאו (קטנ/נה) או לאו (מבוגר/רת) לפני השם של החברים בצורת חיבה - בהתאם לגיל. מעניין כי בטאיוואן (שהייתה תחת כיבוש די נאור של היפנים במשל 50 שנה עד 1945) הם מוסיפים את הסיומת "שאן" אשר בטאיוואנזית נהגה סאן... הסימת הזו היא קיצור של שיאן שאן (סנסאי) וניתנת רק לגברים אשר מידת הקירבה אליהם גדולה, אל עדיין לא חברים (קשה להגדיר נימוסים ותת-רבדים בשפה)

סנסאי בסין ../images/Emo35.gif

בתחילת ההודעה, כתבת "בסין סנסאי...". האם התכוונת ל"יפן"? משום שסנסאי הוא תואר/מושג יפני.

למעלה