קומפוסט

רוח3

New member
קומפוסט

שלום, אני עושה את הקומפוסט הראשון שלי
ורציתי לשאול אם אפשר לשים גם את הקקי של החתולה שלי, או שמדובר רק בצואת חיות צמחוניות. וגם לגבי החול שבארגז שלה, שספוג בשתן שלה. ( סליחה על הריחות) וגם - קופסאות קרטון של אלפרו - מתמחזרות? תודה רבה

רוּפֵן

New member
כן לגבי ה'צרכים' והחול שבארגז...

לא לגבי קופסאות קרטון של שתייה, חלב או חלב סוייה וכו' מיכלי קרטון אלו אוינם מתמחזרים בקלות.. לוקח להם הרבה שנים להתפרק עקב הטכנולוגייה המיוחדת המשמשת לייצורם. כל קופסת קרטון שכזו, מצופה ב כ 7 או 8 סוגי 'רדידים' שנועדו לאטום את הקרטון - ועשויים מכל מיני סוגי פלסטיק ושאר חומרים שאינם מתכלים בקלות, ונועדו למנוע כניסת אויר לשמירה על טרייות המוצר

שחיין

New member
?????????

נדמה לי שבאסור ומותר של תכולת הקומפוסט נאמר לא להכניס הפרשות של בעלי חיים אוכלי בשר משום שתכולת החנקן שם גבוה מידי.

רוּפֵן

New member
"נאמר".. אז מה ?! ו"דיברנו" על זה..

א. החתולים שלי, החליפו אותי ב'ערבוב' של הערימה ! חופרים, עושים את צרכיהם ו..מכסים.. כמו שכתוב... ב. נאמר כי 'זבל בקר' הוא למעשה הפרשות של חיה "בשרית" כי בתהליך העיכול הסופי, הפרה מעכלת את החיידקים שעיכלו את התאית.. ג. 'זבל תרנגולות' - ועוד 'תרנגולות חופש' במיוחד - התרנגולות אוכלות כל מה שזז, לא ?! שלשולים, תולעים, חופושייות, זבובים.. ושאר 'מאכלי בשר'.. ד. מה עם התמונה המדהימה של שקנאים שטורפים אנפה ?! זה לא בשרי ?! הכל 'חנקן'... ו..."כמו בטבע"... המדע, לא ינצח או ייעל את הטבע.. שבת שלום

רוּפֵן

New member
מייד יגיע מר 'שחיין', ויכניס קישור

הוא ה'צפר' שבחבורה.. והוא המקור לתופעה המדהימה הזו של 2 שקנאים הטורפים אנפה... מייד

שחיין

New member
הלו!! אני אולי ה"מקור" להודעה !

לא לתופעה!! ובטח לא למקור של השקנאי.....

רוּפֵן

New member
המקור, המקורות המקוריים,והמקרה ../images/Emo9.gif

"... ואת אלה תשקצו מן העוף לא יאכלו שקץ הם את הנשר ואת הפרס ואת העזניה ואת הדאה ואת האיה למינה את כל ערב למינו ואת בת היענה ואת התחמס ואת השחף ואת הנץ למינהו ואת הכוס ואת השלך ואת הינשוף ואת התנשמת ואת הקאת ואת הרחם ואת החסידה האנפה למינה ואת הדוכיפת.." ומה עם ה...שקנאי ?! שאלה טובה...

שחיין

New member
השערה

קדמונינו הבדילו בין המינים אבל לא בטקסונומיה שלנו. לא סבור שהם הבחינו בין עיט חורש לעיט צפרדעים או בין אית צרעים לעקב חורף. להערכתי הם שייכו הכל למשפחה אחת. דבר נוסף; אנו לא יודעים איך הם קראו לכל ציפור. אולי אחת הציפורים המוזכרת בפסוק היא השקנאי ?

שחיין

New member
כן

בפורום ציפורים יש קישור. בהודעה הזאת. יכולתי להביא ישר את הקישור אבל יש שם עוד כמה דברים "מעניינים". שבת שלום

שחיין

New member
יש הרבה חריגות כאלו

שבוע טוב בפורום ציפורים דברו על כך לפני שנה שבעונת הקינון יש ציפורים שהן בדר"כ צימחוניות והן מתחילות להיות 'אוכלת כל' למען השגת האנרגיה הנדרשת. כך הדרורים למשל שמתחילות לטרוף ממש כל חיה קטנה מסביבן כגון פרפרים (בעיני ראיתי!) כמוכן הובאו שם בעבר תמונות של "לבן חזה" (פעם קראו לו שלדג ל"ח) שטרף ציפורי שיר קטנות אך מכיוון שאין לו טפרים כמו לדורסים הוא מצא דרכים אחרות להרוג אותן לפני שאכלן (אך לא כאן המקום לפרט זאת). ואולי זו הייתה דרכן תמיד רק שאנחנו לא ראינו זאת?

רוּפֵן

New member
אכן, יש הרבה דברים שלא ראינו...

שבוע טוב ! ג'ין גודול ("ג'ין והשימפנזים") הייתה הראשונה שחשפה בפנינו את עולמם של השימפנזים האוכלים בשר, מפעם לפעם... עקרבים, נדלים, גוזלים, לטאות וגם עפר איילים צעיר. הטבע 'גמיש', וזאתראינו גם ב"אבולוציה" המוזרה שבאיי גלפאגוס, שם ציפורים מאותה משפחה, "פיתחו" לעצן מקורים שונים, לצורך אכילת סוגי מזון שונים..

שחיין

New member
הערה לגבי סעיף ד

השקנאי גם כך אינו צימחוני שהרי הוא אוכל דגים..... רק שהפעם הוא רצה לגוון את התפריט...

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gif...אכן..!

מעניין איך הוא "מעכל" את הנוצות.., ציפורניים, מקור, עצמות גולגולת.. וכו'.. ציפורי הטרף נמנעים מזה, ותנשמות, ינשופים וכו', פולטים אותם כ'צנפות'.. (על מכסה המנוע של האוטו שלי..
)

שחיין

New member
כן, חשבתי על זה

אבל בתמונה אנחנו לא רואים איך השקנאי אכל את אנפה. לא סביר לי שהוא בלע אותה כמו שהוא עושה לדגים בעיקר בגלל המקור! דרך אגב, ייתכן שמדבר כאן במריבה על טריטוריה בגלל הצפיפות במקום ואז יש מינים שמשנים התנהגות.

למעלה