קומפוסט

roni362

New member
קומפוסט../images/Emo104.gif

שבת שלום 1)במשך כשלוש שנים אני מכין קומפוסט ביתי השנה גיליתי שבקופוסט יש חשופיות האם זה טוב לקומפוסט? 2) איך ניתן להכין מלכודת לזבובים מבקבוקים באיזור של הקופוסט יש יחסית לשנים עברו המון זבובונים. בברכה רוני

רוּפֵן

New member
קומפוסט...

כן, חשופייות אוכלות ובעצם מעדיפות חומר צמחי 'חצי רקוב'. רק כשאין להן חומר כזה, הן יפגעו בעלים ירוקים, מחוסר מזון חצי רקוב. הן חלק בלתי נפרד מ'מאגר הפועלים' שטורחים בפירוק הראשוני של הקומפוסט, ועושות עבודה נפלאה. זבובונים באזור הקומפוסט - דאג לכסות את ה'חומר הלח' תמיד ב'חומר יבש' או ב'כסחת דשא' או עשבונים תלושים. ב'טאג ליינס' יש הסבר מדוייק עם שרטוט והסברים, איך להכין "זבבוק".

זבובונים וחשופית

אני לא מומחה, אבל מה שכולנו יודעים שהחומר שממנו צריך להעשות הקומפסט צריך לעבור תהליך. ואת זה עושים הכל מחידקים ועובשים, וכלה בחרקים. החשופית והזבובונים הרי עושים משהו עם ערמה הזו, הם לא סתם שם, והתהליך הזה הופך בסופו של דבר את החומר לקומפוסט. אגב, אחד הביקורות נגד המיכל הסגור, שמוכרים לעשיית קומפוסט, הוא שלצד יתרונו בניקיון, ואי-הפצת ריח, הוא יוצר משהו פחות טבעי, שכן הוא לא נותן גישה ליצורים שונים מהסביבה, שכן זה מיכל פלסטיק סגור. אני עושה קומפסט ביתי - אבל כ100-200 מטר מבית, אני אכן רואה שם הרבה חרקים אבל שמח שזה טבעי, ומתגבר על בעיית הריח ומטרד, באמצעות הרחקה. פתרון ביניים נוסף - את הפסולת המיידים לשים בדלי סגור לחרקים, וכשהוא מתמלא, אחת לכמה ימים לשפוך אותו לערימה המרוחקת.

למעלה