קומפוסט אורגני

kobi 101

New member
קומפוסט אורגני

קראתי מאמר של ארגונום אמריקאי ובו הוא ממליץ לדשן את האדמה ובעיקר סביב עצי פרי בדשן אורגני. תערובת הדשן מורכבת מקליפות של תפוחי אדמה, קליפות של בננות וכדומה ועלים יבשים. הכנת התערובת: לערבב את התכולה ולעשות ממנה עיסה לסגור בתוך שקית ניילון למשך 3-4 ימים. לאחר מכן לחפור סביב העצים לקבור את התערובת ולערבבה עם אדמה קיימת.הייתי שמח לקבל תגובות מהפורום אודות הדשן המוצע.

רוּפֵן

New member
"אין חדש תחת השמש"...

דברים אלו נאמרים כאן בפורום, כמעט כל יום... היו הרבה דיונים כאן, לשם מה כל העיסוק בקומפוסטר וב'ערימת קומפוסט.. וכו'.. כל צמח או עץ שיש אליו גישה נוחה, ניתן לערום סביבו ערימה של פסולת גיזום, כסחת, עלי שלכת וכן 'זבל אורגני' מהמטבח - קליפות וכו'.. ההחלטה היא אסטטתית, לא לכל אחד זה מתאים.. כמובן שניתן לעבוד, כמו ברומפוסטר באירגון 'שכבות'. כלומר כל שכבה של 'זבל אורגני' מהמטבח, להניח מסביב לעץ, ולכסות ב'חומר יבש' - עלי שלכת, פסולת גיזום וכו'.. אין צורך בעיבוד המקדים ובטירחה של "הכנת התערובת" בשקית ניילון וכו'.., האדמה כבר יודעת לארגן את הכל לבד, כמו בטבע.. ייצור קומפוסט בערימת קומפוסט, זה רק חיקוי של התהליכים הטבעיים שבטבע, בדרך שלא תגרום לנו לטרדטות של ריח, זבובים ושאר ברחשים סביבנו. מי שנכנס לעומק הייצור של הכנת קומפוסט, לומד כי מדובר על מספר שלבים בהבשלה של הערימה, וגם ביניהם יש שלבי ביניים - פרוק ראשוני ע"י אוכלי רקב, ובהמשך "פירוק משני" ע"י פטריות שונות, שלבים אנאורגניים, שלבים אורגניים תוכל לקרוא על כך במאמרי הפורום, בקישורים, בטאג ליינס ובמילון המונחים..

Doctorc5

New member
התכוונת לאנארוביים?

או שיש תהליכים אנאורגניים ביצור דשן אורגני

drorjs

New member
אתה מתחכם? חכה חכה למפגש..../images/Emo8.gif

הצמחים "אוכלים" רק חומרים אנאורגניים. אבל הפירוק בקומפוסט הוא קודם כל מחומרים אורגניים מורכבים לחומרים אורגניים פשוטים יותר ומהם למרכיביהם הלא אורגניים. חומר אורגני בהגדרה זה חומר שבנוי מפחמן,מימן,חמצן ונספחים שונים.(גם אצטון עונה להגדרה הכימית של חומר אורגני)

drorjs

New member
בוא רק נגיד..

שהיצורים החיים מתחלקים לבערך 2 מבחינת הפרנסה. לצורך הפשטה של העניין נקרא להם ראובן ,שמעון,. ראובן בונה את גופו ע"י חיבור אבני בניין פשוטות זו לזו תוך שימוש באנרגיית השמש. שמעון בונה את גופו מחלקי גופו של ראובן בלי לפרקם חזרה לאבני בניין פשוטות ועושה זאת באמצעות אנרגייה שהוא מפיק משריפת חלקים אחרים מגופו של ראובן.השריפה הופכת חלקים אלו לאבני בניין פשוטות ואם תשאל מי אוכל את שמעון הרי מי שאוכל אותו זה שמעונים אחרים יותר ויותר קטנים... גם הראובנים וגם השמעונים מתחלקים לעוד חלוקות שלא אכנס אליהן כרגע..

drorjs

New member
בקריאה חוזרת ההפשטה שלי די מעפנה

החיים הם דבר מורכב ומגוון להפליא.

YOYODIDU

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo140.gifבוקר טוב.

היה יותר פשוט בשפה הקודמת

Doctorc5

New member
שמעון הזה מפחיד, אני לא מתעסק

איתו, הוא עוד יפרק וישרוף אותי

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gifחחח, כשעייפים, צריך ללכת לישון !

..אני כתבתי את זה ?! מתי ?! איך ?!
חחח
חחח
חחח
חחח
חחח תודה !

אני אוספת את כל הפסולת מהמטבח

(קליפות, שאריות אוכל צמחיות, כולל קליפות ביצים) ומניחה מסביב לעצים. אחרי יום או יומיים מכסה בעלים יבשים שאני אוספת בגינה, עשבים שניקשתי, שאריות כיסוח דשא). הכל נרקב די מהר. יש לי רווח נוסף, הרבה פעמים נובטים שם ירקות, הרבה שתילי עגבניות יצאו לי מהערימות האלה...

רחל5

New member
האם שתילי העגבניות נשאו פרי?

האם השתמשת בעגבניות אורגניות? אני שואלת כיוון שנבט לי משהו בערימת הקומפוסט. העברתי ארבעה נבטים לאדנית. נדמה לי שאלה עגבניות. אני מקווה שיהיה פרי, למרות שאני לא קונה ירקות אורגנים.

רחל, כן העגבניות נשאו פרי. העגבניה

ה"אם" ממנה יצאו הזרעים שנבטו - לא היתה אורגאנית. אבל כל השאר כן. העגבניות היו נהדרות!!

למעלה