קומונת חתולים

AnOracle

New member
קומונת חתולים

היי לכולם!!! רציתי לספר על משהו מדהים שלדעתי לא רואים כל יום אני גרה בוילה עם גינה ואנחנו מטפחים כדרך קבע את חתולי הרחוב שמוצאים מקלט בגינתנו והופכים אותה לטריטוריה זמנית. במשך השנים טיפחנו הרבה חתולים וזכינו לראות 3 דורות של חתולים נהדרים. כעת בגינתנו חיות 3 חתולות מהדור הצעיר ביותר- 3 נקבות שעוד לא בנות שנה:"לונה"- חתולה לבנה עם פרווה ארוכה, "פוזמק"- חתולה בדוגמאת טרי קולור פרווה קצרה עם "גרב" כתומה ו"שופי שופי" טרי קולור עם פרווה ארוכה. לונה המליטה לפני בערך שבועיים 5 גורים מהממים- טאבי אפור,לבן עם כתם שחור על הראש,לבן עם אזניים ג'ינג'יות,לבן בדוגמאת הימלאיה אך עם פנים לא פחוסות (שהרי הוא לא גזעי) ואחד לבן לחלוטין. כמה ימים לאחר ההמלטה,חתולה נוספת (שופי שופי) המליטה מה שחשבנו ל 2 גורים(אחד ג'ינג'י והשני טרי קולור) אותם היא זנחה לאחר שניקתה אותם- אבי הציל את החתולים בכך שהביא שמיכה וכיסה אותם שלא יתקררו ואני בהמשך לימדתי את החתולה איך להניק (קצת בכח אבל אל תשפטו אותי בבקשה).כמה שעות לאחר מכן- החתולה האחרונה- פוזמק- הניסה את שופי שופי מהשמיכה והמליטה שם 5 גורים: שחור לבן,טאבי אפור,לבן,שחור וטרי קולור. פוזמק לא ידעה שכאשר החתול נולד צריך להסיר ממנו את שק מי השפיר ולהרחיק את השליה (אותה החתולים אוכלים)- [לצערי החתול הראשון שנולד(הלבן) נפטר טרם עת בגלל קרע בחלל הזפק(מה שמחזיק את האיברים הפנימיים במקום) בגלל שנתקע קצת בתעלת הלידה]. מי שבאה לקראתה הייתה שופי שופי שאכלה את שק מי השפיר והשליות של כל הגורים וכמו כן ליקקה אותם ניקתה ועוררה.בזמן ההמלטה הגורים של שופי שופי החליטו "להדבק" לפוזמק שלא היה לה כח להתנגד. שופי שופי ופוזמק מאז, יושבות על אותה השמיכה ומטפחות את הגורים שלהם יחד. כיוון שהתרכזתי בעיקר בגורים הצעירים יותר פספסתי את העובדה שהחתולה הלבנה לונה אימצה גור אחד שהיה שייך לשופי שופי. אז כעת יש לנו חתולה לבנה עם 6 גורים ( אחד לא שלה) ו 2 חתולות שיושבות להן יחדיו ומטפחות 6 גורים יחד מצ"ב קישור לאלבום של החתולים בפייסבוק

dimitrygo

Active member
מנהל
זה באמת מאוד מעניין אבל אולי הגיע הזמן לעקר

ולסרס את כל החתולים האלה? חסרים לכם חתולים?

AnOracle

New member
סירוס/עיקור

הלוואי והייתה לי האפשרות הכלכלית לקחת את כל החתולים שנקרים לגינה שלנו לסרס ולעקר אבל, מדובר בקיבוץ שבו הכל פתוח- החתולים עוברים מגינה לגינה מה שמסתכם בכמות ענקית של חתולים והמועצה האזורית לא משתפת פעולה בנושא- לטענתם אין להם את היכולת הכלכלית לבצע מבצע עיקור/סירוס אפילו חד פעמי בקיבוץ. האלטרנטיבה היא בעצם להפסיק להאכיל,לסרק,ללטף ולדאוג לחתולי הרחוב כדי שינדדו לטריטוריה אחרת ויהפכו ל"בעיה" של מישהו אחר אבל אנחנו לא רואים את החתולים כבעיה אלא כברכה שיום אחד נוכל גם להתמודד איתה יפה יותר

yaelofer

New member
המלצה:

גם אם בקיבוץ שלך אין מבצע עיקורים/סירוסים, אם החלטת להאכיל אותם על-מנת שלא ירעבו, ממליצה לך לעקר/לסרס את החתולים שמגיעים אלייך, כדי שלא תצטרכי להתמודד עם האכלה של "גדודים" של חתולים. העיקור/סירוס + האכלה קבועה יגרמו להם להישאר בתור קבוצה קבועה אצלך בחצר/גינה (בד"כ חדשים לא מגיעים כשיש קבוצה קיימת). שווה השקעה חד פעמית בעיקור מאשר המון השקעה כספית בהאכלה בעתיד. יש מבצעים של עיקורים מוזלים אצל וטרינרים, כשמדובר בחתולי רחוב. יש גם עמותות שדרכן ניתן לעקר בזול. בכל זאת, כדי לא לעמיס כספית, אפשר להתחיל עם הנקבות, וגם אז כל חודש לקחת אחת לעיקור. מאיזה קיבוץ את? מאיזה איזור?

AnOracle

New member
בעיה

הצדק עמך הבעיה היא שאני סטודנטית תפרנית.אין לי שקל לרפואה. יש לנו חתולה סיאמית גזעית בבית שהיא מרכז ענייננו- אנחנו קונים לה מזון ותוספי מזון נוסף לביקור חודשי אצל הוטרינר- מה שעולה לנו הרבה כסף משמע שהוריי לא יכולים בעצמם להוציא אפילו מעט כסף לעיקורים המדוברים. אני מתכננת לפנות למועצה האזורית לאחר חג הפסח כדי לבקש בחמישית את העיקור הזה. במידה ולא יספקו את זה- אני מתכננת לנסות ולהעלות את הנושא לוועדה הבאה בקיבוץ כדי שהנציג שלנו יפנה בשמנו במרוכז למועצה. נקווה שיהיה טוב!!

yaelofer

New member
אם כך, אולי תנסו לפנות לאחת העמותות באיזורכם

שמתעסקת עם בע"ח ובקשו מהם עזרה. הסבירו להם את המצב, ובידקו איתם אם הם יכולים לדאוג לפחות לכמה עיקורים.

נשמע ממש כמו עקרות בית נואשות ;)

אשמח לראות את הגור הלבן בדוגמת הימלאיה והלבן עם האוזניים הג'ינגיות, עברתי על האלבום ולא מצאתי, באיזה גיל הם מסיימים לינוק..?

למעלה