קומה אחת או שתיים ?

משאושה

New member
קומה אחת או שתיים ?

שלום לכולם אנחנו מתחילים לתכנן את ביתנו (כתיבת פרוגרמה) וגילנו שעל משהו מאד מהותי אנחנו לא סגורים האם לתכנן קומה אחת או שתיים. בקומה אחת נהיה צריכים להתפשר על הגודל אבל בתכנון לשתי קומות נבזבז מקום על מדרגות והנוחות תפגע. מעולם לא גרתי בבית שאינו שטוח ולכן אני קצת חושש שמגורים בבית עם מדרגות יהיו לא נוחים. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

בית נבנה ע"פ צרכים

לכן , החשוב הוא הגדירו את הצרכים וכיצד הינכם רוצים לחיות בבית - קחו את הרשימה לאדריכל ותראו מה יצא ...קומה אחת או 2 קומות . בהצלחה

משאושה

New member
הלואי שזה היה כל כך פשוט

בפעל אנחנו צריכים לקבל החלטה האם להתפשר על חדרים קטנים יותר ואולי אפילו להוריד חדר או להתפשר בנושא הנוחות . רציתי לקבל תובנות חדשות מאנשי הפורום בנושא מכיוון שכמו שהזכרתי קודם לי אין נסיון בכך. תודה

לזאת התכוונתי הגדרת צרכים

לקבל החלטה ... הרי לא ניתן לאכול את כל העוגה ולהשאירה .... בית הוא כמו כלי עבודה , לכן חשוב לדעת מה הדברים החשובים והחשובים פחות : האם הנכם יכולים להסתפק בחדרים קטנים ...ולהתחשב בעובדה כי הילדים גדלים וצרכיהם משתנים או עדיף לעשות חדרים גדולים תוך כדי התחשבות בצרכיהם העתידים של הילדים . לכן הגדרת צרכים נעשת ראשית כל על ידכם תוך מבט אל העתיד מה אתם רוצים , ואם הרשימה הזו פונים לאדריכל/ית אשר תפקידם לתכנן לכם בית פונקצונאלי אשר יקח בחשבון את כל/מרבית/חלק מחלומתיכם תוך התחשבות בתקנים תקנות וחוק וכמובן תקציב מתוכנן . לסיום אני יודע שזה לא פשוט אבל כך מתכננים בית בתבונה - מתחילים עם רשימה .

ס ו ל ה

New member
אההה נושא שיש לי סוף סוף מה לומר בהקשרו...

אז ככה! אנחנו גם לקראת בניה ממתינים להיתרי בניה... חשבנו במהלך כמה חודשים על שתי קומות לצרכים שלנו (שלושה ילדים וחדר עבודה) ואז עברנו דירה לבית אימי (נסיונות לחסוך) ואנו פרוסים בשתי קומות... לאחר בערך שבועיים היה לנו ברור שעושים הכל להימנע ממדרגות בבית... אז צימצמנו את היקף הבניה ל130 מטר, ונעשה גלריה קטנה מעל הסלון שיהיה עוד ספייס בבית... ניצלנו את שטחי החניות המקורות לחדרים. ניצלנו את ההיתרים המקסימליים לבנות על השטח. אז נכון... פחות אדמה בחוץ... אבל עדיין אנחנו לא ניתפרק עם עליות וירידות כל יום כל היום.. לדעתי אם יש אפשרות או ברירה עדיף קומה אחת...- גם במחיר של בית קצת יותר קטן... בכל מיקרה תהנו ושיהיה בהצלחה

משאושה

New member
תודה על תשובתכם

אחד השיקולים ששמענו בעד שתי קומות הוא שזה מאפשר פרטיות גדולה יותר כשהילדים גדלים.

ס ו ל ה

New member
פרטיות תקבלו כשהם יתחתנו... :)

אני בכלל קצת מיתקשה להבין את העניין של לא להיות קרובים מידי לילדים... יש כל מיני פטנטים - כמו מיקלחת הפרדה, קומת הורים, קירות כפולים, מרתף לנוער ועוד כהנה וכהנה פטנטים... בין אם זה יונקים, פעוטות או ג'מוסים בגיל הנעורים... מה העניין אי אפשר לצאת לילד לנער לבחור ולהגיד לו חלאס שקט רוצים לישון פה... (או לעשות דברים אחרים?) מי שגר בבית שלי- שלנו לומד להיות אדם.. מיתחשב וסימפטי! ולכל אחד יש את הפינה שלו ושבה יעשה את הטוב בעיניו כל עוד אין פגיעה באחר.. בקיצור נראה לי שיקול מטעה העניין עם הילדים כשהם גדלים.. נ.ב אני אמא לכל הגילאים שצייניתי למעלה!

boyberic

New member
כמה שפחות מדרגות

הבית הקודם שלנו היה שתי קומות, מאוד לא נוח. הבית שאנחנו בונים בשל אילוצי שטח מדרוני, נבנה בקומה וחצי, קומת הכניסה מכילה את עיקר הבית, שכולל את יחידת ההורים ושני חדרי ילדים לשני ילדי הקטנים, בין החדרים שלהם ליחידה מפרידים חדר כביסה חדר אמבטיה ושרותי אורחים. וחצי הקומה למטה מכילה את שני חדרי ילדי הבוגרים. בדרך הזאת פתרנו את בעיית המדרגות בצורה האופטימלית מנתוני המגרש והתב"ע. אני מניחה שאפשר לפתור את הבעייה בצורה יצירתית ולאתגר את האדריכל במציאת פיתרון בכמה שפחות מדרגות.

בינא

Member
מדהים אותי לפעמים...העצלנות של אנשים...

היום עלינו במדרגות......... כי המעלית הייתה מקולקלת! אתם יודעים מה זה לעלות במדרגות 2 קומות...?! נראה כאילו הכותבים בפורום המתנגדים למדרגות נולדו על פלטה, גדלו על פלטה ובטוח שגם ימותו על פלטה - אזור המרכז... מי שגדל בהרים כמו חיפה, ירושלים או כל מקום הררי אחר, פשוט אינו מצליח להבין מדוע כמה מדרגות(17-18 בין קומה לקומה) יכולים להשפיע כל-כך קשה על אנשים בריאים. פעם, לא כל-כך מזמן...תכננו בתים של קומה אחת לנכי צה"ל, תשושים ולפני זה, בגלל שלא היה מספיק פלדה לבנין בארץ, לכולם... הפונקציה הזו שנקראת מדרגות בתוך הבית, נועדה לפתור מצב בו השטח הנדרש למגורים גדול יותר מתכסית הקרקע ולכן מאפשרים לעלות בתוך המבנה לקומה מעל הקרקע ולעלית גג בחלק מהמקומות. המפלסים בתוך הבית נועדו להתגבר על קרקעות שיפועיות שללא בצוע המפלסים היו מחייבים לבצע עבודות תמיכת קרקע יקרות ו/או חפירה ואיטום יקרים שלא לצורך... ילדים ומבוגרים בריאים, אינם מרגישים את המדרגות בתוך הבית כי זה הופך לטבע שני לעלות ולרדת בהם כשנדרש. מהלכי מדרגות יוצרים בעיה שיכולה להיות קיימת ואף חשוב לקחת אותה בחשבון במקרים של נכות ו/או בעיות נשימה, לב, שרירים, עיוורון וכיו"ב, לא עלינו...אז חשוב לתכנן את הבית בהתאמה מלאה לנכות בה מדובר. מי שחפץ בגינה גדולה וחבל לו על השטח כי אין הרבה (יקר נורא), ישכיל לבנות את ביתו בקומות וההפרדה בין חדרי השינה למעלה, יחד עם חדרי שירות, לבין החדרים המשותפים למשפחה יחד עם חדר עבודה/קליניקה/משרד להורה שעובד מהבית, יהיו הפרדה יעילה ומבורכת כשבאים לחיות במסגרת משפחתית... לא מבצעים מדרגות כדי להפריד את הילדים מההורים... מיש לא רוצה את הילדים בחייו שלא יעשה אותם... מי שמתחרט על-כך שעשה ילדים ועכשיו הם "מפריעים" לו, גם אם ישים אותם בקומה ד' או מתחת לקרקע, לא יפתור את הבעיה שלו שלה דרוש חינוך מחדש או טיפול מקצועי להורים... מדרגות יכולות להיות אלמנט שמיפה ומעלה את ערך המבנה. מדרגות טובות מתוכננות כך שאינן מסוכנות בירידה ובעליה, אינן "חונקות" ואינן מהוות צוואר בקבוק במבנה ובוודאי שלא מטלה שיש לסבול ממנה. כאן חשוב התכנון האדריכלי הנכון... מי ש"קצר"/נמוך, יבקש תכנון של מדרגות שגבהן אינו עולה על 16 ס"מ ומי שגבוה שיבקש מדרגות שאינן יורדות מ-17 ס"מ... לילדים זה לא ישנה כי הם יתרגלו לכל מדרגה. האם ידעתם כי מדרגות חיצוניות מתוכננות בגובה 20 ס"מ? האם ידעתם כי מדרגות אנגליות מתוכננות לגובה של 25 ס"מ? מדרגות הולנדיות יגיעו גם ל-30 ס"מ גובה בתוך הבית... מדרגה ישראלית ממוצעת תהיה 16.5 ס"מ... אבל כולן יסתכמו (רום + שלח) ב- 42-44 ס"מ....

פיטנגו4

New member
לקחת לי את המילים מהמקלדת ../images/Emo6.gif

אני פשוט לא מבינה מה הבעיה לעלות פעמיים שלוש ביום לקומה שניה... כולם הפכו לקשישים או מוגבלים?? מה כל כך קשה בזה? אני מודה שזה קשה בחודש תשיעי, אבל, בחייכם, זה עובר מייד אחרי הלידה... להיפך, בימים שאני מפססת שיעור ספינינג, אני עולה ויורדת כמה פעמים בכוונה, בשביל הכושר... אם גרים אצל ההורים, בבית שלא מתוכנן למשפחה נוספת עם ילדים, אני משערת שכמות הירידות והעליות היא אינסופית. אבל אם מתכננים את הבית באופן שכל החיים מתנהלים בקומת קרקע, אזז באמת עולים ויורדים רק פעמיים שלוש ביום.

דורית1900

New member
מסכימה

אני גדלתי בבית עם מדרגות, ומגדלת ילדים היום בבית כזה. המדרגות מעולם לא הפריעו לי, ולא הפריעו להורי בזמנו. בתמורה, מקבלים גינה נעימה וכמו שאמר בינא הפרדה בין שטחי השינה לשאר הבית. לא מבינה למה אנשים מוותרים על שטחי גינה בגלל מדרגות.

נחלולית

New member
לכל תומכי המדרגות,...

העובדה שצריך לתכנן את הבית כדי שלא נעלה יותר מידי פעמים - כבר היא מצביעה על אי נוחות. ומה לגבי השטח שתופסות המדרגות? בשתי הקומות!שטח בנוי שגם הוא אם זכור לי נכון - אינו זול. אנו בונים קומה אחת וכן - אני מאוד אוהבת גינה - אבל היא לעולם לא תהיה על חשבון הנחוחות בבית. לא מתכוונת להתנצל על כך!

פיטנגו4

New member
אנשים כאן מדברים על הקטנת הבית

ל120 מ"ר, וחדרי ילדים קטנים, רק כדי לוותר על קומה שניה. זה לא "אי נוחות"? את השטח שמתחת למדרגות אפשר לנצל אפשר גם ליצור מדרגות כאלמנט אדריכלי מקסים. בנושא הדיון הזה אין פה "שחור" ו"לבן" - "נכון" ו"לא נכון". כל תכנון מתאים למשפחה מסוימת, ולא מתאים לאחרת. למשפחה שלי במגרש הספציפי מתאים דו-קומתי, לשל מישהו אחר מתאים חד-קומתי וזה בסדר גמור.

Z ליאור

New member
בניית 2 קומות זהו קונספט...

רעיוני שלא בהכרח נובע מאילוצי גודל המגרש . שימו לב שבאירופה , ארה"ב, בתי העשירים שיושבים על שטח של דונמים רבים רובם ככולם על 2 קומות וברוב המקרים גם מרתף התפיסה היא שהלמטה הוא השטח הציבורי ,היצוגי ,המסודר ,והלמעלה הוא הפרטי הנסתר מהעין גדלתי בבית פרטי במפלס 1 והיה נהדר, את חיי הבוגרים העברתי בבית בעל 2 קומות והיה נהדר ,ובביתי החדש שאני מסיים בימים אלו יהיו 2 קומות ,אני בעד חושב שהרבה יותר פרקטי ויותר נכון 2 קומות (איני מדבר על בתים של 120 מ"ר )

עדילי11

New member
אני גדלתי בבית עם 2 קומות

הורי הוסיפו קומה לבית בה נבנו חדרי ילדים מרווחים, מקלחת נוספת ומרפסת גג. רוב החיים התנהלו ב"קומת המשפחה", ולקומה העליונה עלינו רק לקראת שינה או כשאירחנו חברים. לא ראינו בכך כל בעייתיות, ואני מניחה שזה פשוט עניין של הרגל. לטעמי, אם מחלקים את הפונקציות בין הקומות כך שאין סיבה להתרוצצות יומיומית ביניהן, אין שום בעיה.

happy

New member
אם יש מספיק שטח אז ברור שקומה אחת

אבל אם זה גורר גינה פיצית אז היתי בונה 2 קומות ומחלקת נכון פונקציונאלית. לנו בבית יש 2 קומות והיתי שמחה מאוד אם היתה רק קומה אחת. אבל לצערי על 300מטר אם נבנה קומה אחת הכל יהיה קטן גם החדר וגם החצר. אם אין חצר גדולה אז לא חושבת שיש הרבה ביררה

למעלה