קומבינציה - במסגרת תמ"א 38 בשילוב זכויות תב"ע

עכשיו הדברים ברורים יותר...

החומר התקבל ועכשיו אכן הדברים ברורים יותר. צור קשר עם עו"ד זיו גרומן במשרד והוא יכוון אותך מה עליך לעשות וכיצד יש להתקדם. יום טוב!

קוף1000

New member
לא ידעתי שאפשר שילוב כזה

אפשר קצת פרטים, איך זה מתבצע ... האם ההצעה שפולספגן סדגש| קיבל היא סטנדרטית? או שאפשר גם אחרת? מה זה אומר "זכויות תב"ע"? האם אומר שיש לך את כל הפריבילגיה של תמ"א 38 ובנוסף גם את אילו של תב"ע? בכל אופן, אשמח לסדר בדברים ולדעת אפיקים נוספים למחשבה ...

השתלבות זכויות בניה על הגג עם תמ"א 38

מבחינה מסחרית אני לא אתייחס להצעה כי אני לא מכיר ספציפית את הבניין, אבל מבחינה משפטית חשוב להבהיר כי תמ"א 38 מעניק, בין היתר ובכפוף להוראות התוכנית (יש כל מיני קריטריונים), זכויות בניה לקומה נוספת. זכויות אלה אינן פוגעות בזכויות הקיימות ולכן אם לפני השימוש בזכויות התמ"א היו זכויות לבניית חדר על הגג אזי זכויות אלה פשוט "קופצות" קומה אחת, בלשון פשוטה, וכך ניתן לבנות קומה בתוספת חדר על הגג שהיציאה ממנה היא ישירות מהדירה החדשה.

קוף1000

New member
לא כ"כ הבנתי את תגובתך

האם המילים "זכויות תב"ע" נותנות לקבלן אפשרות להוסיף 2 קומות כקומה אחת כפי שרשמת "קופצות"? כך בעצם נהנה מכל העולמות - גם מהתמ"א וגם מהתב"ע, מה שקרוי בלשון העם - "הצליח לתפוס את המקל ב-2 קצותיו".

זכויות בנייה על הגג - הבהרה

גולש יקר,

תמ"א 38 (תכנית מתאר ארצית) מקנה, בין היתר, זכות לבנות קומה אחת נוספת על גג הבניין. היינו, אם יש 3 קומות לבניין, והבניין מחוזק במסגרת תמ"א 38 אזי ניתן לבנות קומה נוספת כך שהבניין יהא בן 4 קומות לאחר השיפוץ.

מעבר לקומה הנוספת, ניתן לבנות חדר על הגג החדש שייווצר ולהצמידו לדירה החדשה - וזאת מכוח תכנית בניין עיר (תב"ע).

אני מקווה שכעת זה מובן לך.

למעלה