קומבינה נוספת שיש

sharkyM

New member
קומבינה נוספת שיש

לדתיים במסגרת ההסדרעם עם אלוהים. לפני שנים רבות, ביקב טוסקני אשר עשה יינות בעלי שם, על פי כל דרישות הכשרות למהדרין, נפל דבר נורא. בבוקר אחד, בסוף חודש אדר, באו העובדים למרתף היינות ומצאו כי בלילה פרצו אליו גנבים, נטלו מה שנטלו, וברחו. הוזעק בעל היקב, יהודי ירא שמיים, ובראותו את הפורץ פרץ בזעקה. ולא על היין שנלקח זעק, כי אם על היין שנותר. מה אם הגנבים גויים, הרי האפשרות שמיששו בחביות ובבקבוקים פוסל אותם! ומה יהיה על הפסח? מהיכן יבוא היין? הקיצור, כרגיל, הלכו אל הרב של ק"ק פירנצה, קימט הקשיש את מצחו בדאגה רגע ארוך, ואז הפציע חיוך גדול על שפתיו. היין כשר קבע. כיצד זה שאל בעל היקב? בימים אלה של הכנות לחג, אמר הרב, מי זקוק כל כך ליין לארבע הכוסות אם לא יהודים טובים, שומרי מצוות.

adam222

New member
נוספת???

מה עוד יש? ספר לנו...

adam222

New member
אדם חושב...

אולי אפשר לארגן עיסקת טיעון עם אלוהים לקראת הפוסט-מורטום... >שלא יובן לא נכון... אדם משתין על הגחלים בגיהנום ושכר ועונש הם בעולם הזה<

אני מת על הקומבינות הקטנות

מכירים את הקטע בבית כנסת, שיש חתן, ומריצים אותו ממנין למנין כדי לא לומר תחנון?

חרדית

New member
אוי קומבינות.

אני תמיד שאלתי את ההורים שלי. למה אם מותר לשים שעון שבת על אור אסור לשים שעון שבת על טלויזיה? ואני זוכרת בהייתי בת 10 הלכתי עם אבא שלי ועברנו ליד בית שנשמעה שם מוזיקה בקולי קולות של שלמה ארצי. אבא שלי חובב מושבע מזמזם עם שלמה ואני אומרת לו אבא! שבת! אסור לשמוע. אז הוא אומר לי: נכון אבל הוא הדליק לא אני.... <אתאיסט אתה בא להדליק לי?>

חי אדר

New member
קומבינות מותרות

בעצם כל מערכת חוק מכירה בתהליך של קומבינה שמערכת המשפטית עושה, על מנת לצאת ממצבים פרדוקסליים מסויימים. בלשון המשפטית קומבינה זו נקראת בשם ´פיקציה´ או חזקה. כך למשל החוק הפלילי קובע עובדה לפיה: אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש. כלומר, אדם שיטען כי עבר עבירה מתוך שבאמת ובתמים לא ידע את החוק. טענתו תידחה וענוש יענש. ההנחה היא: כי כל אדם יודע את החוק. זוהי קומבינה משפטית על מנת למנוע התחמקות מאימת הדין. כמו כן, קיימת חזקה לפיה, הרשיות ואישי ציבור פועלים מתוך מגמות של צדק ויושר. לפיכך, כל תלונה מאיש ציבור נחשבת כאמינה. ועל מנת לסתור אותה חובת ההוכחה מוטלת על האזרח. קומבינה זו, מטרתה למנוע הצפתו של בית המשפט מתלונות של אזרחים כלפי הרשיות ואנשי ציבור. ללא ספק: השימוש בקומבינות אלו הוא קצת מביך, אולם מסתבר כי הוא חלק בלתי נפרד מהליך המשפטי. נמצא כי בהיות ההלכה מבוססת על שיקולים משפטיים, לא נמנע הוא כי גם במסגרתה יהיו פיקציות אלו. בלשון ההלכה קומבינות אלו נקראת ´הערמה´. אולם חשוב להדגיש: כי פעמים רבות נעשה שימוש לא יאה באמצעים אלו, עד אשר פוגעים בנימים הדקים של יושר הלב, ודבר זה גורם לתפיסה שגויה של מערכת ההלכה.

למעלה