קומבו בוקס

• פותח הנושא ms16
  • פורסם בתאריך

ms16

New member
קומבו בוקס

אני מעוניין לבנות טופס איתור לקוח חשבתי לשים קומבו שיציג שתי עמודות אחת ת.ז(עמודה נסתרת) ושם לקוח ואז בארוע קליק על הרשומה אקבל את ת.ז הלקוח ואוכל לשלוף מהדטה את נתוני הלקוח ולהציגם. הבעיה שאיני יודע איך להציג שתי עמודות בקומבו. אולי ניתן ליישם זאת אחרת אשמח לשמוע איך תודה

עצמונאי

New member
אז כך

יצא לי פעם לעבוד על דבר כזה אבל אצלי לא היה מספר ת.ז אלא היה מספר לקוח עכשיו זה תלוי מה האינדקס שקבעת לשים בבסיס נתונים יש הרבה שיטות לשלוף נתונים של לקוח השאלה איך בנוי הבסיס נתונים איתו אתה עובד אם תוכל לפרט אני יכול לעזור

ms16

New member
מבנה הדטה מאוד בסיסי

שתי טבלאות לקוח (פרטים אישיים,ת.ז=אינדקס)ומשאיות(פרטי המשאית-מס' רכב=אינדקס,רישוי,טסט וכד' ות.ז של הלקוח) הקשר בין הטבלאות נעשה ע"י שדה ת.ז.קשר אחד לרבים.

עצמונאי

New member
אני הייתי עושה את זה כך

אם אתה מעוניין שיראו בקומבו מספרי ת.ז אז זה ממש פשוט. בזמן טעינת הטופס אתה ממלא את הקומבו עם מספרי ת.ז שיש בטבלה ואז החיפוש מתבצע עם הטקסט של הקומבו אבל אם אתה לא רוצה שיראו בקומבו מספרי ת.ז אז אתה עושה שני קומבויים אחד שיראו אותו והשני שלא יראו כלומר בקומבו הראשון אתה מציג את השמות של כל הלקוחות שאותו כן רואים ובקומבו השני שאותו לא רואים אתה טוען שם את מספרי ת.ז של הלקוחות ואז כשהמשתמש בוחר מהקומבו הראשון שם של לקוח אתה לוקח את מספר הListIndex של קומבו אחד ומעביר אותו גם לקומבו השני Me.commbo2.listindex=me.commbo1.listindex ואז אתה פשוט לוקח את הטקסט של הקומבו השני ומחפש איתו את הלקוח ואז יוצא שבקומבו הראשון יש את כל השמות כמו שהם מסודרים בטבלה ובקומבו השני יש את כל מספרי ת.ז של הלקוחות בהתאם לשמות שלהם בקומבו אחד ואז כשאתה מבצע חיפוש בקומבו הראשון הוא ישלוף בהתאם את מספר ת.ז שלו ויבצע חיפוש בטבלה עם המספר

למעלה