קול קורא

קול קורא../images/Emo63.gif

שבוע טוב, אתם מוזמנים לשרשר לכאן שם של ספר שאתם קוראים בו כעת. >תודה לפלגיה על הרעיון<

ענבי זעם / סטיינבק

לפני מספר שבועות קראתי את "קדמת עדן" שלו והמשכתי השבוע עם ענבי זעם. (מאוד ממליץ גם על קדמת עדן) ספר המתאר את קורותיה של משפחת אריסים מאוקלהומה, משפחת ג'ואד, שבגלל המשבר הכלכלי נאלצת לעקור ולחפש את מזלה בקליפורניה. הם מתמודדים כמשפחה עם תלאות הדרך, עוני, רעב, ניצול וגם עם טוב אנושי. ספר קצת איטי וכבד אבל אם יש לך סבלנות מאוד מומלץ. במקביל קראתי את "כך היה הדבר" של מאיר שלו. אני מאוד מחבב את שלו וחשבתי שמדובר בספר נחמד, הספר עומד ברמה של שלו אבל לא מהטובים שלו. קראתי גם את דבש אריות של דוד גרוסמן, ספר בו גרוסמן מנסה לתאר את הסיפור האנושי של שמשון הגיבור. ספר שלוקה באנכרוניזם מודע מצד אחד אבל מלא רגישות. אהבתי גם שגרוסמן עשה שיעורי בית ודלה את הפרשנויות שלו ממקורות רבים כולל פרשנים מסורתיים.

איזה הספק!

את גרוסמן קראתי ואהבתי. מסכימה עם כל מה שכתבת. את המתורגמים אני פחות אוהבת. למאיר שלו האחרון עוד לא הגעתי.

על סטיינבק אני ממליץ בחום

ענבי זעם הוא מסוג הספרים שהם לא רק נובלה גדולה אלא גם עם תובנות חברתיות. ספר שמדבר על עזרה הדדית, אנושיות, שנאת האחר, וגם על מגבלות השוק החופשי ועל יכולתם של אנשים לנצל את האחר עד מות. ספר קשה אבל שוה קריאה.

אל מקום שהרוח הולך/ חיים באר

כמה יפה הוא כותב. אני ממש בתחילת הספר, עמוד 40 בערך. מתענגת על כל שורה ופסקה. כל כך הרבה רבדים יש בכתיבה שלו. הוא כותב בעברית יהודית עמוקה בשונה מעברית ישראלית, שטוחה בת פחות ממאה שנה. לפניו קראתי, שוב, את העבד לבשביס זינגר. ספר שמאד אהבתי בצעירותי.

למעלה