קול נדרי

קול נדרי

לכבוד יום הכיפורים המשמש ובא מצאתי בבית גנזי השירים שיש לי במחשב ביצוע של קול נדרי בנוסחאות שונות: אשכנזי, ספרדי וכו´

ornan

New member
ואת "נתנה תוקף" בביצוע חנוך מבית

השיטה ללחן של יאיר רוזנבלום אתה מכיר?

שרי סילבר

Active member
ונתנה תוקף, הזכרון שלי הטייפ משמיע את הביצוע של חנוך מבית השיטה ללחן של יאיר רוזנבלום, לשמאלי עומד רמי, אבא של אורן, ושר יחד עם ההקלטה. כולנו ישובים על הרצפה, אל מול המשרפות ההרוסות בבירקנאו. אוגוסט 2001.

כוכה

New member
../images/Emo57.gifאורנה, כמה מילים לפני פולין

א. ביררתי שוב אצל השוויצרים שלי. הם לא יודעים הרבה. אלא רק שהאבא יליד בנדין ונשארה אשת אחיו שאינה יודעת כבר.... אולי עוד ידוגו שמות ההורים - כלומר דור מעל הורייך בערך.... ב. ממליצה לך להצטייד בקלטת השירים של לוחמי הגיטאות. אם הייתי מספיקה - הייתי שולחת לך. ג. קחי טייפ והקליטי. מעבר לוידיאו - תהיה לכך משמעות כשתחזרי.... ד. שיהיה לך מסע מעניין ותגליות חשובות וכולנו נהיה עימך ונצפה בקוצר רוח לדיווח.

ornan

New member
אלפי תודות

כוכה, על עצותיך שתמיד מועילות לי. אני לוקחת תיק מנהלים גדול רק עם החומר שלי, ולמזלי... אנו פותחים את המסע בפולין: משדה התעופה דרך צ´נסטוחובה ובצהריים המאוחרים של יום ג´ נבקר את סבא וסבתא ב-מייכוב בתי ואני הכנו לעצמנו את הביקור מכל הבחינות: עניינית ובעיקר רגשית. ציוד אור-קולי יהיה בשפע, מס´ חבריים מהמשלפחת הם במגמת תקשורת ותיעוד המסע הוא פרוייקט בפני עצמו. יש קלטות רבות שיוצאות איתנו מהארץ, חנוך כמובן ילווה אותי, נפלה בחלקי הזכות להכיר אותו אישית ולהנות מקולו המיוחד מס´ פעמים בשנה,. גמר חתימה טובה ארנה נ.ב. לא הצלחתי להשיג בסטימצקי את הספר "גיבור תרבות", חפשתי אותו כבר במהלך החידה, כשעליתי על יהודה שרת ונתקלתי רק בביקורת על הספר.

ד ז י ר ה

New member
מילות התפילה תמיד הקסימו אותי-להלן:

ונתנה תוקף ונתנה תקף קדושת היום / כי הוא נורא ואיום ובו תנשא מלכותך / ויכון בחסד כסאך ותשב עליו באמת / אמת כי אתה הוא דיין ומוכיח ויודע ועד / וכותב וחותם ]וסופר ומונה[ ותזכר כל הנשכחות / ותפתח ספר הזכרונות ומאליו יקרא / וחותם יד כל אדם בו ובשופר גדל יתקע / וקול דממה דקה ישמע ומלאכים יחפזון / וחיל ורעדה יאחזון ויאמרו הנה יום-הדין / לפקוד על צבא מרום בדין כי לא יזכו בעיניך בדין / וכל באי עולם יעברון לפניך כבני מרון. כבקרת רועה עדרו / מעביר צאנו תחת שבטו כן תעביר ותספור ותמנה / ותפקוד נפש כל חי ותחתך קצבה לכל בריה / ותכתב את גזר דינם. בראש השנה יכתבון / וביום צום כיפור יחתמון כמה יעבורון וכמה יבראון / מי יחיה ומי ימות , מי בקיצו ומי לא בקיצו / מי במים ומי באש מי בחרב ומי בחיה / מי ברעב ומי בצמא מי ברעש ומי במגפה / מי בחניקה ומי בסקילה מי ינוח ומי ינוע / מי ישקט ומי יטרף מי ישלו ומי יתיסר / מי ירום ומי ישפל / מי יעשיר ומי יעני ותשובה ותפלה וצדקה - מעבירין את רוע הגזרה כי כשמך כן תהלתך / קשה לכעוס ונוח לרצות כי לא תחפץ במות המת / כי אם בשובו מדרכו וחיה ועד יום מותו תחכה לו / אם ישוב מיד תקבלו. אמת כי אתה הוא יוצרם / ואתה יודע יצרם כי הם בשר ודם: אדם יסודו מעפר / וסופו לעפר בנפשו יביא לחמו / משול כחרס הנשבר כחציר יבש וכציץ נובל / כצל עובר וכענן כלה וכרוח נושבת וכאבק פורח / וכחלום יעוף ואתה הוא מלך / אל חי וקיים אין קצבה לשנותיך / ואין קץ לאורך ימיך ואין שעור למרכבות כבודך / ואין לפרש עילום שמך שמך נאה לך / ואתה נאה לשמך ושמנו קראת בשמך / עשה למען שמך וקדש את שמך / על מקדישי שמך ...

ornan

New member
אכן כך

צילמתי את המילים מתוך סידור התפילה ליום הכיפורים ואחלק אותם לכל התלמידים/חברי המשלחת לפולין, אנו יוצאים מיד עם צאת יום הכיפורים ומצאתי לנכון לפתוח את המסע עם "ונתנה תוקף". הC.D. שלי משמיע היום אותו בלי הפסק - הביצוע של חנוך אדיר. גמר חתימה טובה ארנה

א77

New member
קול ישראל מירושלים

קול ישראל מירושלים, וכל ישראל יש להם חלק לעולם הבא קול נדרי בנוסחאות שונות וכל נדרי ואסרי וחרמי וכנויי וקונמי של ליל יום הכיפורים שנה טובה

למעלה