קול ישראל בגל"צ?!?!

קול ישראל בגל"צ?!?!

היום יצא לי להאזין במסגרת שידורי החג של גל"צ למגזין המוזיקה "קול ישראל"-הסיכום השנתי. את התוכנית הגישה שדרנית צעירה, שאין לי מושג מה שמה (אני לא ממש עוקב אחרי המחזור האחרון של גל"צ-אשמח אם תעזרו לי...). מתנסחת לא רע, אבל חסרון מאוד מאוד בולט בה-נשמעת צעירה. יותר מדי. ילדה כבר אמרתי? התוכנית סיכמה את השנה בהיבטים שונים במוזיקה הישראלית. כחלק מהעניין סיכמו את השנה מבקרי מוזיקה שונים, בינהם גם לירון תאני, מבקר המוזיקה של "קול ישראל" במשך השנה. הביקורת של לירון תאני שיקפה באופן לא מעט את התחנה הצבאית, גל"צ: שחצנית, לפעמים בוטה ומאוד מאוד מתנשאת. מיסטר תאני היקר: נכון, "כוכב נולד" היא לא בדיוק המיטב של המוזיקה הישראלית אבל מצד שני, רחוקה מאוד מלהיות "תחתית לכוסות" או משהו בסגנון... ואם חלק כל-כך גדול מהעם בוחר בתוכנית הזאת, הן בצפייה והן בהשתתפות מבחינת הצבעה וכו', תחשוב עוד פעם לפני שאתה מתבטא בצורה כזאת מתנשאת וכאמור, זה היה רק ציטוט אחד מבין משפטי הביקורת המתנשאים של לירון תאני. מה עוד...? תקלות טכניות אינסופיות שעוד לא הזכרתי.. בקיצור..אסיים עם שאלה: ככה עושים רדיו? (ועוד בחג?!?!)

ludin102

New member
לכבוד ראש השנה../images/Emo6.gif

תמונה מתוך רדיו 1 מלפני כמה שנים טובות: ניתן למצוא בתמונה את : שמוליק טייאר, לימור דהאן וכמה משדרני רדיו חיפה כיום!! תהנו. *** התמונה היא מתוך Offshore Radio Stations שהמליץ עופר להב ***

ואם לתוכנית שרצה בגלצ

אכן קוראים "קול ישראל" (לא הבנתי אם זה נכתב בציניות או שזה אכן שם התוכנית) אז אני מוצא טעם לפגם בשם הזה. "קול ישראל" זה קול ישראל. "גלצ" יכולים לחשוב על שם קצת יותר מקורי מאשר לשאול את השם הכל כך מזוהה הזה.

EladCanada

New member
לתוכנית אכן קוראים "קול ישראל"

לדעתי זה דווקא שם מצויין. ולמגישה, אגב, קוראים שני נחשוני. התוכנית משודרת בדרך כלל בימי רביעי בשעה 21:00.

זה שהוא מצויין אני מסכים

אבל בגלל שהוא כזה מצויין הוא נבחר להיות השם של שרות השידור הציבורי ומרגע שהוא נבחר לשמש לתפקיד הזה - זה לא הולם שתוכניות או תחנות אחרות יעשו בו שימוש.

תודה על נסיון החינוך

אבל זאת דעתי ואני עומד מאחוריה. כוכב נולד, לטעמי, היא לא תוכנית שעוסקת במוסיקה אלא בפלסטיק.הדרך שבה אני מנסח ביקורת היא הדרך שמשקפת את מה שאני חושב. אני לא בא לשקף את דעת ה"עם" (מי זה העם הזה ? והאם מי שחושב אחרת צריך לישר קו לפי דעותיו ? אולי ברדיו ירושלים זה ככה?) אלא את דעתי ואת טעמי. אתה מוזמן להמשיך ולעשות את עבודתך בדרך שאתה אוהב ואני אמשיך בדרך שאני אוהב. טוב ?

תגובה

קודם כל, ממש לא התכוונתי לחנך... שנית, אני בעד ביקורות. רק לא מתנשאות, וזה כאמור היה רק ציטוט אחד. ושוב אני מדגיש, הביקורת שלך היתה רק חלק קטן מהמשדר הלא בדיוק מקצועי..בטוח שלא תואם את הקמפיין החדש "ככה עושים רדיו". מגל"צ ציפיתי ליותר. שנה טובה.

שנה טובה גם לך

ההתנשאות ,אגב, נמצאת רק אצל מי שמרגיש שמתנשאים עליו.

פּלפּל

New member
מהאזנה לא קבועה לתכנית

אני יכול רק לציין לטובה את פינת ההמלצות של לירון תאני (בכל תכנית הוא ממליץ על דיסק ישראלי חדש). על הסגנון הייחודי של תאני אפשר להתווכח, אבל ניכר שהוא בוחר היטב את הדיסקים שהוא מבקר ועל הדיסקים שהוא ממליץ הוא מרעיף ביקורת חיובית ופירגון ליוצרים. הבחירה בדיסקים שהם לא רבי מכר (כמו כוכב נולד) אלא "סתם" טובים (יעל לוי, אתי אנקרי) לא מצביעה לדעתי על התנשאות אלא להפך, על האהבה שלו למוסיקה ישראלית ורצון לעודד אותה.

האגס 1

New member
זה לא התוכן - זה הסגנון

ראשית כל - לא שמעתי את המגזין הספציפי הזה (אגב - אם יהיה שידור חוזר אשמח לשמוע) ואת דעתי לצורך העניין אני מביע על סמך התיאור של פרנסיס. אז לפי עניות דעתי - לא לאהוב את 'כוכב נולד' זו בהחלט ביקורת לגיטימית (גם אני לא אוהב) אבל יש הבדל אם אתה אומר שזו "תחתית לכוסות" או אם אתה מנסח זאת אחרת. ומלבד זאת, לגל"צ יש כבר שנים תדמית של תחנה עם צביון אליטיסטי (אם זה בצדק או לא - זה כבר נושא לדיון אחר) וניסוח בסגנון כזה רק מחזק את הסטיגמה. אישית, כצרכן מוזיקה, גם אני לא אוהב את 'כוכב נולד' כפי שאמרתי, ודעתי על זה כדעתך. אבל כמבקר אני נוטה שלא לקבל את הטיעון שלך כי תפקידך הוא לשקף "את דעתי ואת טעמי". כמבקר ברדיו לדעתך יש גושפנקה יותר מלכל צרכן מוסיקה מן השורה - דעתך היא אומנם לא כזה ראה וקדש, אבל היא אמורה להיות מוצגת כמקצועית וכבעלת משמעות מעבר לטעמך האישי. מגמה כזו אמורה להשתקף מהניסוח של הביקורת שלך, וכמו כן - להציג את דעתך כדבר שהוא בסה"כ "דעתי וטעמי" בלי שום משקל, כביכול, מעבר לזה - זה דבר שחוטא לאמת.

radio101fm

New member
לכולם!

אני נוטה להסכים עם תאני. ואשר ל"תחתית של כוס"? ממש ביג דיל... זה לא יותר מדימוי משעשע לרמה נמוכה. אני רק יכול להמליץ לנעלבים למיניהם לא להסחף. ובאשר ל"התנשאות", עפ"י השקפתי, אדם מכנה אדם אחר כמתנשא כאשר יש לו אילו שהן רגשי נחיתות. גמר חתימה טובה לכולם: אסף בינדר.

למעלה