קול ההגיון.....

קול ההגיון.....

להלן מאמר מאת פרופ´ סרי נוסייבה המלמד באוניברסיטת אל-קודס שבמזרח ירושלים, המאמר פורסם במקביל בעיתון "הארץ" ובעיתון הפלשתינאי "אל-קודס" המתפרסם במזרח ירושלים - מאמר מצויין, מאוד מעניינת העובדה שרשם אותו פלשתינאי. בבקשה...

המוסד

New member
מה ההבדל?

הוא תומך במדינה פלשתינית שתקום בגבולות 49 החלקיים (לא איכפת לו ממילימטר כזה או אחר) וזכות השיבה לישראל, החיסול השקט של ישראל, מדינה דו לאומית בטווח הבינוני ובטווח הארוך מדינה פלשתינית נו יופי!

האם קראנו את אותו מאמר???

איפה הדברים האלו שציינת... האם העובדה שציינתי מראש שהכותב הוא פלשתינאי עיוותה את דרך ההסתכלות שלך על הכתבה?

המוסד

New member
לא בכלל לא

גם אורי אבנרי בעד חיסולה השקט של ישראל (והוא מודה בזה בפה מלא) והטענה שישראל מכשילה את השלום בגלל התעקשותה על דרישת השיבה מראה שהבנאדם תומך בחיסול השקט של ישראל

בעיות בהבנת הנקרא.....

יש פסקה המדברת שמהצד הישראלי, ישראל עלולה לאבד את אופיה היהודי, דבר שהינו בעיה אסטרטגית לצד הישראלי. ויש גם פסקה שמדברת על ההתעקשות האיתנה של ישראל לקבל את "עקרון זכות השיבה" (שיבה או פיצויים - התוספת היא שלי) מול ההתעקשות של הפליטים לחזור לאדמותיהם המקוריות. למעשה שתי הפסקות מראות כי הוא אינו תומך בזכות השיבה פשוט מכיר בבעיה האסטרטגית שהיא יוצרת לשני הצדדים. באותה מידה הוא מדבר גם על ההתעקשות של הפלשתינאים על גבולות 67, ככה שכל הצעה נמוכה יותר (למשל הצעת ברק) תסורב... אני חושב שהמאמר מאוד מאוזן, פעם ראשונה שקראתי אותו הייתי סבור שיהודי-ישראלי רשם אותו וכאשר הגעתי לסופו הייתי בהלם קל... היחס המאוד מאוזן במאמר הזה הוא שהפליא אותי.

המוסד

New member
עקרון דרישת השיבה

ת´אמת לא ידעתי שאתה קורא מחשבות, אבל עכשיו ברצינות "עקרון דרישת השיבה" (אתה באמת חושב שאנו מונעים "זכות" ממישהו?) היא מילה מעורפלת שניתנת לאלף ואחד פירושים, אגב זוהי סתם סקירה של המצב ולא איזה תובנה חדשה/ישנה שמופיעה פה, וזה בושה לאומה הערבית שאנשים מתפעלים מזה שהסקירה היא אובייקטיבית, וזה גם תעודת אומללות לך כשאתה נפעם שאתה רואה מאמר ערבי אובייקטיב שהכניס אותך "הלם קל" כנראה שגם אתה יודע בסתר ליבך מי הם אלו העומדים מולנו ולמרות זאת מתכחש לכך...

אל תהיה דמגוג......

ובטח שאל תכניס לי מילים לפה... שמתי לב שכל פעם שהדיון בורח לך מהיידים אתה חוזר לדקלם את אותן סיסמאות .... הסקירה שניתנה במאמר הזה הייתה מאוד טובה, ומכיוון שקראתי אותה ב"הארץ" הייתי בטוח שזה כותב מ"הארץ" ויש שם מילים כמו "בשבילנו" "הצד שלנו" כל מיני כאלה... ואז כשהגעתי לסוף והבנתי מי רשם את זה התפלאתי מכיוון שהמאמר רשום בצורה מאוד דו-צדדית...

המוסד

New member
דמגוג?!

"כשהגעתי לסוף והבנתי מי רשם את זה(ערבי) התפלאתי מכיוון שהמאמר רשום בצורה מאוד דו צדדית(לא אופייני לערבים)" כל מילה מיותרת

לא הבנת כנראה

אצל הפלשתינים הימין שולט, כנראה גם בגלל הדיקטטורה וגם הדיכוי שהעם שלהם עובר, שגורם ללאומניות מוגברת. לכן היה צפוי שהם יכתבו בצורה לאומנית יותר. אצל השמאל מקובלת יותר התפיסה ההדדית, הדו-צדדית, ולכן ב"הארץ" מקובל יותר לקרוא כאלה מאמרים. כותב המאמר הוא כנראה פלשתינאי שמאלני.

Black dog

New member
בכל זאת !

אני תומך בעמדה של The Ancient Mariner אבל הייתה דמגוג אז אל תשפוט אחרים

Black dog

New member
רציתי להוסיף

שלא נסיתי לפגוע .....בהכרות שלי איתך אלון אתה אדם חכם אבל עדיין יש בך דמגוגיה פה ושם אז .....אם זה מפריע לך אצל אחרים תבדוק אצלך

למעלה