קולר סרסטו ומקלחת

teach23

New member
קולר סרסטו ומקלחת

הכלבה שלי עם קולר סרסטו והיום עשיתי לה מקלחת. האם אפשר אחרי המקלחת להחזיר את הקולר או שצריך לחכות כמה ימים?

dani666

New member
לפי באייר (היצרן) אין כלל צורך להסירו בעת רחצה. כך ...

... שנראה שניתן להחזירו מיידית במידה והוסר.
&nbsp
אישית, אני נוהג *כן* להסירו בעת רחצה (או בים) ולהחזירו רק אחרי כיום.

Lidorr Vet

New member
היי dani666,

תיקון קטן
קולר סרסטו עמיד למים, עם זאת בהחלט מומלץ להסיר את הקולר לפני רחצה בים או במקלחת (כפי שמצויין בעלון).
הרטבה ממושכת או לעיתים קרובות מדי עלולה לקצר את משך פעילות הקולר.
&nbsp
בברכה,
נועה
צוות שיווק לידור וטרינריה

DAHUJI

New member
אין שום בעיה עם רטיבות וקולר סרסטו.

החומרים הפעילים שבקולר מוטמעים בתוך פולימר מיוחד שהחברה פיתחה, כזה שמאפשר שיחרור מושהה של החומרים הפעילים. כך על פי החברה.
אישית, אני לא מוריד את הקולר לכלב לא במקלחת ולא בים. אין שום בעיה עם רטיבות, לחות, וממש גם לא צריך ליבש את הקולר.

שירן ל11

New member
לכלבים עם פרווה ארוכה מומלץ להסיר במקלחת

לחפוף טוב טוב, לשטוף, לייבש את הכלב, ולאחר מכן להחזיר את הקולר. לא קורה כלום אם הקולר נרטב, אבל לדעתי זה מפריע לחפיפה יסודית ועושה קשרים.
אם הבנתי נכון את שאלתך- הקולר הוא לא כמו אמפולה, ולא צריך להתחשב בזמני החפיפות כששמים קולר סרסטו.
שבוע טוב

Lidorr Vet

New member
היי teach23,

ניתן להחזיר את הקולר סרסטו לאחר מקלחת, יש להמתין עד לייבוש מלא של הפרווה (כ 24 שעות). להלן ציטוט מתוך העלון לצרכן של ססרסטו שמסביר את הנושא:
&nbsp
"הקולר עמיד למים, הוא נשאר יעיל גם אם בעל החיים נרטב. יחד עם זאת, יש להימנע מחשיפה ממושכת למים או לרחצה, שכן זה עלול לקצר את משך פעילות הקולר. מחקרים מראים, כי לאחר שהחומר הפעיל התפזר בפרווה, חפיפה בשמפו או טבילה במים, פעם בחודש, לא מקצרת באופן משמעותי את 8 חודשי היעילות של הקולר נגד קרציות, אולם היעילות נגד פרעושים מתקצרת בהדרגה, החל מהחודש החמישי".
&nbsp
בברכה,
נועה
צוות שיווק לידור וטרינריה

למעלה