קולר לפרנאנדו

Rana48

New member
קולר לפרנאנדו

שלום לכולם
איפה אפשר לקנות קולר מיוחד לחמוס? כמה זה בדרך כלל עולה?
 

Sweet Fantasy

New member
רתמות לחמוס

ניתן לחפש בחנויות לחיות המחמד. זה עולה בין 30 ל50₪ וחמודה, להבא בבקשה לצרף את ההודעות שלך לשירשורים שכבר פתחת, במקום לפתוח עוד הודעה חדשה , מה שנקרא לנצל"ש
תודה.
 

Sweet Fantasy

New member
תיארתי לעצמי ../images/Emo9.gif

לכן הסברתי, לא נורא.. להבא, לאט לאט לומדים.. מקווה שאת נהנית פה בנתיים
 

Rana48

New member
סיבוווווך

שלום לכולם, תשמעו את הסיפור העצוב והמסובך שלי עם פרנאנדו
אז כמו שאמרתי אני חדשה פה וגם חדשה עם החמוסים.. את פרננדו קיבלתי מאח שלי, שקנה אותו משוק בכפר קאסם ב- 200 ש"ח, לא היה לו מושג מה זה חמוס, אחרי שהוא כבר קנה אותו הוא הבין שהוא לי יכול לטפל בו (אישתו לא אהבה את הריח). אז הוא הציע לי לטפל בו, כי הוא יודע שאני מתה על חיות. אימא שלי לעומתי שונאת חיות, ורק בלחץ אדיר ממני היא הסכימה שנביא את החמוס עם תנאים כמובן..לא להכניס אותו לבית (רק בגינה ובחדר שלי) ואני הסכמתי כי בכלל לא ידעתי מה זה. ברגע שאח שלי הביא את פרננדו (שהיה אז בלי שם) התאהבתי
והתחלתי לחפש באינטרנט איך לטפל בו. אחרי שבועיים אימא שלי מצאה קקי של פרננדו במקלחת (נתתי לו להסתובב בבית כשהיא יצאה) ומיד התקשרה לאח שלי שיבוא לקחת אותו
אח שלי בא לקחת אותו אבל הוא לא מצא לו בית, אני גם לא בטוחה שאני מכירה מישהו שיוכל לטפל בו (כמובן לא כמוני), הוא השאיר אותו אצל מישהו יומיים, כמובן שיומיים הוא כמעט ולא ייצא מהכלוב, המחשבה שהוא בכלוב יומיים גרמה לי אי נחת לכן הלכתי למקום ההוא והחזרתי את פרננדו, החלטתי לשים אותו אצל שכן שלי שאף פעם לא ראה חמוס בחיים שלו לפני זה ויש לו מלא ילדים קטנים, כל יום אני עוברת אצלו לטפל בפרננדו וכשיש אפשרות אני מבריחה אותו אצלי הביתה כדי לבלות איתו זמן איכות. הוא נושך המון וזה כואב, לכן הבנות של השכן שלי לא יכולות לשחק איתו או לטפל בו. בינתיים דיברתי עם ידיד שלי מירושלים שגם הוא לא הכיר את החמוסים עד שאני הכרתי לו את פרננדו, אנחנו לומדים על החמוסים יחד דרך האינטרנט והוא אמר שהוא מוכן לגדל אותו בעוד שבועיים כשהוא יחזור מחו"ל. את האמת אני לא כל כך בטוחה שהם יסתדרו ואני מאוד מודאגת, במיוחד בגלל הנשיכות, אני מנסה ללמד אותו לא לנשוך אבל זה ממש לא עוזר, כשאני נותנת לו מכה קטנה על האף הוא חושב שזה משחק
בקיצור, מה לעשות?? אני ממש בלחץ מזה.. ועוד משהו.. אני לא מוצאת את המאמרים ואת השאלות הנפוצות
כל מה שלמדתי על חמוסים היה מאתרים שונים. ואוו כמה כתבתי.. מקווה שהחזקתם מעמד וקראתם עד הסוף..
 

Sweet Fantasy

New member
מחוסר בזמן

ועייפות ברמות מטורפות, אני אסביר רק איפה המאמרים והשאלות הנפוצות, ואני מקווה שהחבר'ה יענו לך על השאר, אם לא אני אשתגל לענות מאוחר יותר. שימי לב למעלה יש שורה כחולה כהה, מעל שם הפורום "חמוסים" יש שם: "ראשי" "תקנון" וכו'..
 
הצעתי לך את עזרתי ../images/Emo13.gif

ולגבי הנשיכות, תחנכי אותו. אל תתפשרי. תוך חודש חודשיים מקסימום, הוא יפסיק לנשוך. הוא צעיר, ועוד לא מכיר גבולות, תלמדי אותו
 

skarlet ohara

New member
איפה איילת כשצריך אותה...

תשמעי, חמוס זה הדבר הכי לא קשור שקרה לך בחיים ואת חייבת למסור אותו או למכור אותו דחוף למישהו שמבין בחמוסים. על חמוסים לומדים לפני קבלת החמוס ולא בזמן שהוא אצלכם. החמוס שלך עובר עכשיו אירועים מאד לא נעימים, לעבור מיד ליד, להיות נעול יומיים בכלוב, ואפילו לא תחת חינוך עקבי שזה מה שהוא מאד צריך עכשיו. הוא בטח אבוד עכשיו וזה נורא. את חייבת למצוא לו בית קבוע, כזה שהאמא מרשה להשאיר את החמוס ואצל מישהו שיכול לגדל אותו אצלו בקביעות . אז מהר תפרסמי מודעה, ושאת מוסרת אותו רק למישהו שמבין בחמוסים. ותמשיכי לעדכן אותנו!
 
מממ

היא מוסרת אותו לידיד שלה. הוא צריך לחזור מחול עוד שבועיים, עד אז הוא יהיה אצלי
היום או מחר נסע לקחת אותו.אולי אני אחנך אותו קצת, ככה שהוא יפסיק לנשוך
וככה גם אוכל לראות איך זה לטפל ב 3 חמוסים. אל תתנפלו עליה,היא לא הלכה מדעת עצמה וקנתה אותו מבלי ללמוד עליו, אח שלה קנה אותו.היא אמרה שכשהוא מסר לה אותו, היא התחילה לחפש באינטרנט על החמוס.זה לגיטימי לגמרי. היא רוצה אותו, ההורים לא מרשים. היא זאת שמנסה להציל אותו מחיי הכלוב. כי הם לא יודעים איך לטפל בחמוס ומחזיקים אותו בכלוב.תכלס היא לא היתה חייבת בכלל להתחיל להתעסק עם זה.
 

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo45.gif

לא מסכימה עם עמית. היא נשמעת אחראית ושאיכפת לה מהחמוס, לא חושבת שהיא צריכה למסור אותו. רואים שאיכפת לה, וזאת בכלל לא אשמתה, אם מישהו צריך לקבל נזיפות זה האח.. וגם הקנייה מכפר קאסם
מזעזע.
 

skarlet ohara

New member
הבהרות

לא התכוונתי שהיא לא בסדר, התכוונתי שהסיטואציה שאליה היא נקלעה היא ממש שגויה ולא במקום בשבילה, לא בגללה, אלא בגלל המצב שבו היא נמצאת, מצד אחד, אי היכולת להחזיק את החמוס בבית בגלל ההורים ומצד שני העברתו להרבה אנשים שלא יודעים איך לטפל בחיה (גם אם היא עושה את זה בלית ברירה), גם אותו בחור שחוזר עוד שבועיים, גם הוא לא מבין בחמוסים ואנחנו עדיין לא יודעים אם זה בית הקבע שלו או שמשם החמוס ימשיך לנדוד היא צריכה למסור או למכור אותו מאחר ובבית שלה אין לה אפשרות להחזיקו, וחמוס שעבר נדודים, מן הראוי שיגיע כבר לבית קבוע. נשמע עכשיו יותר בהיר? אתם יודעים שאני לא מהזן התוקפני, מה שאמרתי בה מהשתתפות במצב שאליו היא נקלעה,לא מתוך תקיפה.
 
לא כל אחד

מכיר אנשים שיודעים לטפל בחמוס.. זה מצב שהיא לא יכולה לשלוט בו. היא לא יכולה להחזיק אותו, זה עדיף מאשר אנשים שפשוט זורקים חיות לרחוב. עד כמה שזה לא בטוח, אם הבחור ירצה לגדל אל החמוס הוא ילך ויקרא, והיא גם תסביר לו. זה לא כלכך בלתי אפשרי, וגם לא קשה ומסובך לקרוא על החמוס באינטרנט.אז יומיים שלוש הוא לא ידע מה מצפה לו, ואז הוא יבין.
 
אה וגם

אני לא ממהרת..מיצידי שיהיה אצלי יותר משבועיים עד שימצאו לו בעלים.. למרות שזה לא בהחלטתי.. אולי חבר שלי יתאהב בו ויסכים להשאיר אותו איתנו
אבל זה עדיין תלוי רק בה..
 

Rana48

New member
אז ככה..

באמת שמה שרציתי יותר מכול זה טובתו של פרנאנדו, יכולתי להשאיר אותו אצל השכן בכלוב ולראות אותו כל יום, אבל פשוט לא יכולתי לעשות לו את זה, לכן אני מוסרת אותו לחמוסה בהפרעה בידיעה שלא אוכל לראות אותו לעיתים קרובות אם בכלל, מצד שני אני בטוחה שהוא יהיה מאושר אצלה והיא תטפל בו במסירות. מצד שני, הידיד שלי מירושלים ראה פעם ראשונה בחיים שלו חמוס כשהוא ראה את פרנאנדו, הוא לא יודע איך לטפל בהם אבל אני כל הזמן אסביר לו ואהיה איתו בקשר, פה אני מרגישה קצת אנוכית,כי אני לוקחת סיכון ולא יודעת אם יהיה לו טוב, אבל אני יודעת שאוכל להיות עם הידיד שלי בקשר ולראות את פרנאנדו לפחות במצלמת אינטרנט כל יום (ידיד שלי גר בירושליים הסיכוי שאני אראה את פרנאנדו אחרי שאמסור לו אותו מאוד קלושים). אני לא רוצה למסור אותו למישהו שאני לא מכירה, אני אתגעגע אליו יותר מדי. אבל אני גם לא בטוחה שהוא יסתדר בבית של הידיד שלי במיוחד עם אימא שלו. מה שבטוח זה שאני אדאג כל הזמן לעקוב אחריו ולעזור לו להסתדר. אני צריכה לקנות לו קולר, זה שמיוחד לחמוסים וגם רוצה לקנות לו צעצועים, מישהו יודע מה החנות הקרובה ביותר ללוד שבה אפשר למצוא את הדברים האלה?
 
אם את רוצה

להשאיר אותו אצלי אז סבבה
הוא כזה מותק. בכלל לא נושך
אם הוא לא יסתדר אצל ידיד שלך תחזירי לי אותו
 

Rana48

New member
בשמחחחחה

אהיה רגועה כשהוא אצלך אני רואה שהוא שמח חופשי ומאושר. יש עוד זמן, נראה איך הוא יסתדר עם הידיד שלי, אם לא, הוא אצלך על בטוח.
 
למעלה