קוליאוס בחורף

msaustin

New member
הי , אני גרה בצור הדסה. יש לי כמה צמחי קוליאוס גדולים בעציצים. נמצאים בחוץ, במקום יחסית מוגן מרוחות.
האם יש סיכוי כלשהו שיעברו את החורף וימשיכו לחיות יפה בשנה הבאה? או שכדאי לוותר מראש ולהחליפם במשהו אחר לעונת החורף?

בתודה מראש

רגע רק רגע

Active member
יש סיכוי שיעברו את החורף ויתחדשו. השאלה באיזה מצב הם יראו כל החורף בגבהים האלה והאם תהיי מוכנה "לסבול" אותם במראה זה.

בעקרון, קוליאוס גדל די מהר מיחורים, אז יש מקום להרהור על החלפה.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
הייתי מייחר במים ומחזיק בבית במקום מואר. לאחר השתרשות, שותל בעציצים לא גדולים וממשיך להחזיק בבית. באביב מוציא החוצה ואז הם יתפרצו ויצמחו יפה

מ ש ה 53

Well-known member
רעיון מצוין, תודה רבה:)
לקוליאוס יש תקופה קשה בחורף ויש לו גם תקופה ש"מכערת" אותו לקראת סוף הקיץ. אז הוא מתחיל להוציא שרביטי פריחה, שמאטים את קצב הצמיחה של העלים אבל מה לעשות? גם הוא רוצה להתרבות...
אז ככל שתנסה להסיר את שרביטי הפריחה, הם רק יתרבו )-: אבל זה מה יש. ומניסיוני, ככל שאספתי זרעים מצמחים שגידלתי, מבחר הגוונים שהתקבלו מהנבטים היה די אומלל. למבחר נאה הצלחתי להגיע רק מחפיסות זרעים קנויות. משהו כמו האפונה הריחנית... אתה קונה? אתה מקבל מבחר גוונים מדהימים. אתה אוסף? אתה מקבל משהו ארגמני עם פנים כחול. לא שזה מכוער, אבל רק כאלה? נו.

msaustin

New member
כן, ככה זה הגנטיקה. התכונות הדומיננטיות ה"פושטיות" משתלטות. זה קרה לי עם אמנון ותמר שהזריע את עצמו. אחרי כמה דורות כולם היו בצבע סגול דהוי... אבל ייחורים, תודה לאל, משמרים את הצבע המקורי.

למעלה