קולטי שמש על הגג

דירה2011

New member
קולטי שמש על הגג

קניתי דירה בקומה האחרונה . קולטי השמש נמצאים על הגג שלה יש תיקרה משותפת איתי. מה הם הבעיות שיכולות להווצר לי בדירה? רטיבות אולי? והאם זה משמעותי שקולטי השמש נמצאים על תיקרת הגג שלי? האם יכולות להיות לי בעיות יונים , ואיך אפשר לטפל בזה. תודה רבה

בינא

Member
מערכות סולאריות על גג בית משותף

אינן מקור לבעיות רטיבות, אלא חוסר הטיפול בגג לאורך זמן. השאלה אינה ברורה לגמרי... מה זה: "...הגג שלה יש תיקרה משותפת איתי"? האם הכוונה לגג שטוח של בית משותף בו הגג המשותף לכל דיירי הבנין הוא התקרה של הדירה הפרטית שלכם? אם כן, המקור היחידי לדאגה, כפי שכתוב למעלה, הוא חוסר אחזקה לאורך זמן של ועד הבית ו/או ביצוע לא נכון של המערכות הסולריות על הגג. בצוע נכון: יצקו קוביות בטון על הגג שעליהן מוצבים המעמדים המחזיקים את הדודים והקולטים ויש איטום שעולה על הקוביות האלה. במקרה זה האחריות על ועד הבית המשותף היא לדאוג להלבנת הגג כל שנה ולבצוע בדיקות האיטום של הגג פעם בשנה לפני כל חורף, על-ידי מומחים לאיטום. בצוע לא נכון: לא ביצעו הגבהות למעמדים של המערכות הסולאריות או בצעו רק לדודים ולא לקולטים והמערכות עומדות על האיטום. לאורך זמן, המעמדים של הרכות הסולאריות ישקעו לתוך האיטום, עד כדי חירורו ויצירת מקור לחדירת מים לשכבות שמתחתיו ומשם לדירה. במקרה כזה, האחריות מוטלת על ועד הבית המשותף, לבצע תיקון.

דירה2011

New member
תודה רבה על התשובה ../images/Emo24.gif

עזרת לי מאוד. כן הכוונה היא לגג שטוח שהתקרה היא של הדירה הפרטית שלנו. מה הם לדעתך פעולות התחזוקה שיש לעשות בגג? האם כל שנה? יותר? ומניסיונך (למרות שזה לא תחום התמחותך) האם הועד עושה בעיות עם תחזוקת הגג?

בינא

Member
פעולות חזוקה בגג שטוח עם מערכות סולריות

1) לבדוק לפני החורף שהגג נקי מלכלוך, שיפועי הניקוז עובדים, ופתחי המרזבים פתוחים. 2) לבדוק אם המתקנים שמחזיקים את הדודים והקולטים מקובעים למקומם, יש צבע עליהם (לא חלודים) ויש איטום על הבסיסים ובין הבסיסים לגג. 3) לעלות לגג מיד לאחר גשם חזק ולראות שהניקוז מהגג עובד ואם לא, להתריע לועד הבית על הבעיה ולדאוג שהוא באמת מזמין קבלן איטום לבצוע מה שנדרש לתיקון המצב. 4) בסוף החורף, עכשיו, לעלות לגג ולראות שההלבנה קיימת (הגג לבן) ואם לא, לדרוש מועד הבית לבצע הלבנה כזאת, אך רק לאחר בצוע השלמות ותיקונים לפגעי החורף האחרון ע"י אוטם גגות שגם יבצע את ההלבנה. 5) לבדוק שאין כבלים, צינורות וכיו"ב מונחים על האיטום ו/או משוחררים ומתנופפים ברוח. אם יש כאלה, חובה לקבע אותם כך שלא יגעו באיטום כי בחום הקיץ האיטום מתחמם ונמס קצת ואז הצינורות והכבלים נדבקים לאיטום וחודרים פנימה, תוך יצירת סדיקה מוקדמת שתגרום בהמשך לפגיעה באיטום. 6) איני מכיר את ועד הבית שלך...אבל אם חבר הועד הוא שכן בקומה שלך שיש לו גג, חזקה עליו שידאג לגג אפילו יותר מכם...אבל אם הוא מקומת הקרקע, זו מלחמה מתמשכת על כל הוצאה כזו ואסור לוותר עד כדי פניה לאגודה לתרבות הדיור ובקשת עזרה.

למעלה