קולטים - מה עדיף?

Z ליאור

New member
באזורים קרים מאד...

בהם המים עלולים לקפוא עדיף ברזל ,החסרון של הברזל הוא הצטברות של אבנית כך נאמר לי ע"י האינסטלטור שלי ,לאחר שהחלפתי בפעם השנייה את הקולטים המים קפאו ופוצצו את צינורות האלומניום,הציע להחליף לברזל וכך עשיתי בקרה האחרונה בהן הטמפ' ירדו אל מתחת מינוס 4 הקולטים לא התפוצצו .

אטיוד5

Active member
בקרה האחרונה

התפוצצו לי הקולטים מברזל. יכוליות שגם אלו מנחושת היו מתפוצצים עוד במינוס 2 ולא במינוס 5, לא יודע. נראה בפעם הבאה. לפחות נתנו לי אחריות ל 3 שנים. CR11 של כרומגן.

רוני1955

Active member
קצת מידע נכון

כשאומרים "קולטי ברזל" או "קולטי נמושת", הכוונה היא לסוג הצנרת הפנימית. קולטי נחושת יעילים יותר מבחינה אנרגטית, ולכן הם מעלים את המים לטמפרטורות גבוהות יותר. אבל, טמפרטורה גבוהה מאיצה את הצטברות האבנית, ולכן קולטי נחושת (לא ברזל) רגישים יותר לאבנית ונסתמים. מה שעוד מאיץ את סתימת הצנרת היא העובדה, שהקוטר הפנימי של צנרת הנחושת קטן יותר מהברזל. אני לא נתקלתי עדיין בקולטי ברזל שהתפוצצו בקרה. מה שכן ראיתי זה את הפקק התחתון בקולט שהתפוצץ. דבר נוסף, כרומגן לעולם לא נותנים אחריות (למעשה כל חברה נוהגת כך) לנזקי טבע או לסתימה מאבנית.

רשר

Well-known member
מנהל
אכן אבנית שוקעת בתלות בטמפרטורה

אך לא על כל חומר על פלסטיק בכלל לא שוקעת על נחושת מעט מאוד על ברזל הרבה מאוד

אטיוד5

Active member
אם כך

אז היה צריך להיות שצנרת הנחושת נסתמת יותר לאט, אך זה שלפניך טוען שההיפך. האם זה בגלל הקוטר המוקטן שנחושת נסתמת יותר מהר? מה דופק את קולטי הברזל קודם - החלודה או הסתימה?

רשר

Well-known member
מנהל
קולט

הברזל תלוי בתנאי היצור (ריתוך וגילוון) ובתנאי העבודה (טמפרטורה מתחת ל 55 תשמור עליו לנצח), האבנית מונעת מחורים לדלוף לכן נקוי בחומצה עלול לגרום לנזילות ואינו מומלץ, נחושת לא נסתמת מאבנית אלא מבוץ ומושבות של בקטריות (סלג') לרוב נקוי חצי שנתי יאריך את חיי הקולט מעבר ל 20 שנה,

צימעס

New member
איך מנקימותם חצי שנתית?

זה קורה גם לקולטים שעובדים במעגל סגור?

רשר

Well-known member
מנהל
במעגל סגור תקין זה נדיר

ומספיק נקוי אחת לכמה שנים (אבק - פעמיים בשנה לפחות בתחילת החורף ובאמצעו), בגלל שהמים לא מתחלפים לא מצטבר חול,

צימעס

New member
מה זאת אומרת נדיר?

לא עובד? המעגל לא לגמרי סגור? תציל אותי מטעויות לפני שאני קונה קולטים במעגל סגור...

רשר

Well-known member
מנהל
אתה רוצה יעוץ?

איך אפשר ליעץ ללא כל מידע על הצרכים שלך? על תנאי המקום? כמה כסף הנך מוכן להוציא?

צימעס

New member
כן, בהחלט ../images/Emo13.gif

אה... 6 נפשות, הר מלא רוח בגליל, כמה כסף שצריך אבל בשכל, כי המטרה היא לחסוך בהוצאות (חשמל בשוטף). אבל שניה. 1 - אני אשמח להתיעץ על כמה ואילו דוודים וקולטים להתקין, כדי למזער הוצאות חשמל על חימום מים. 2 - אני בכ"ז רוצה להבין את המשפט שלך "במעגל סגור תקין זה נדיר" (ונדמה לי שזה לא קשור לנתונים שלנו
). 3 - אני
4 - למעלה שאלתי גם על זויות חורף של קולטים.

רשר

Well-known member
מנהל
דוד שמש

עובד ב 2 שיטות עיקריות: מערכת פתוחה - המצויה ברוב הבתים בארץ בה המים בקולט הם אותם המים שבדוד ולכן מתחלפים כל הזמן ומספקים אבנית וחול, מערכת סגורה - ראה מערכות מרכזיות אך גם פרטיות, במערכת זו יש הפרדה בין מי הצריכה השוטפת ומי המחזור של הקולט, בתוך הדוד מותקן מחליף חום שבו זורמים מים במחזור עם הקולט, מים אלו לא מתחלפים ולכן משהפרישו את האבנית שהיתה בהם אינם יכולים להמשיך ולהפרישה, כנ"ל החול שמצטבר באיזה פינה (או מסונן מראש אם יש מסנן), יש תקלות של עירוב בין המים ואז מצטברות אבנית וחול גם בסגורה, עכשיו יובן המשפט הלא ברור! 1 הוסיפי למערכת השמש דוד קטן לגיבוי חשמלי, 2 הוסבר 3 בלונד אינו מהווה סמן לנפח ואיכות החומר מתחתיו - זו סתם אגדה 4 זוית תחשבי לבד או בעזרת גוגל (אם יש לך עדיין קשר עם האדריכל הוא יתן לך תשובה ברגע - אם לא החליפי אותו כי תכנון ביתך לא מביא את השמש בחשבון),

צימעס

New member
תודה

1 - ראיתי בשרשור השני, ואאמץ בחום. האם מתאים גם לשים שני דודים חשמלים בחום, אחד מעל המטבח ואחד מעל חדר רחצה ראשי? 2 - אכן, תודה. למה לא ניתן למנוע עירוב כזה? יש חברות יותר או פחות טובות בזה? האם תקלות אלה עד כדי כך חמורות שכבר עדיפה מערכת פתוחה? 3 -
אצלינו לא מתפשרים על האיכות. 4 - בזה אני לגמרי סומכת על הארכיטקטית שלנו, ההתמחות שלה היא - פחותויותר - להתחשב בשמש. איך לא חשבתי לשאולותה?

רוני1955

Active member
סתימה

קולטי נחושת נסתמים הרבה הרבה יותר מהר מקולטי ברזל. על זה אין ויכוח. הויכוח יכול להיות על סוג הסתימה. בוץ או אבנית. מנסיוני, קולטים נסתמים מאבנית. זה נכון שאבנית נדבקת פחות לנחושת מאשר לברזל, אבל היא עדיין נוצרת כתלות בטמפרטורה, ושוקעת בתוך הקולט.

רשר

Well-known member
מנהל
הכנה לטיפול בקולט שמש

גם בקולט נחושת כל הסתימות למטה למרות שלרוב המחלק התחתון קר ובודאי רוב הזמן פחות מ 55ºC ? כי זו לא אבנית רגילה שאתה מכיר מצנרת ברזל אלא חול ובוץ עליו שוקעת אבנית, ניתן בקלות לשטוף קולט תוך כמה דקות אם מכינים אותו לכך: 2 ברזים "3/4 כניסה ויציאה מהקולט ברז "1 ריקון (לקראת קרה צפויה) ונקוי הקולט (דרך הברז מכניסים מוט ברזל מצולע לגירוד חול וסלג'), כך ניתן לנקות בשטיפה חוזרת או רגילה (פתיחת פקק עליון) ללא כל מאמץ ובכמה דקות המהדרין מרכיבים על ברז ה "1 מתאם לצינור גמיש לשטיפת הזכוכית,

למעלה