קולטים לדוד שמש

א ביבה

New member
קולטים לדוד שמש

לא ממש "חשמל ותאורה" אבל עניתם לי כל כך נהדר בעבר שאני מנסה שוב. אחרי בדיקה שנעשתה לפי יעוץ פה בפורום - הקולטים -של כרומגן מנחושת סתומים לגמרי מאבן וצריכים החלפה. עכשיו - למה להחליף- עם כל טלפון לחברה נוספת אני מקבלת מידע נוסף ושונה. ברזל או נחושת? קולט אחד או שנים? סנן כן או לא?כרומגן היוקרתי או אמקור או אחר? (בעבר קנינו מה שנחשב כהכי טוב- והנה לא הוכיח את עצמו. אנא עצתכם תודה

NimrodKAdim

New member
זה לא עניין של איכות

אבנית במים שלנו היא מכה (המים בארץ מאוד קשים יחסית). זה לא משנה איזה דוד תרכשו, האבן תמיד תצטבר. סנן לא יעזור, כי הוא לא מרכך (הוא לא מסיר אבנית). האבנית היא המינרלים (שטובים לגוף). אני מציע לכם להתקין ליד השעון מים מתקן שמונע מהאבנית להצטבר (הוא לא מונע אבנית) זה משהו בסדר גודל של 800 ש"ח. אני שמתי אצלי בבית מגן על הדוד, המדיח, מכונת הכביסה וכמובן הצנרת. האבנית פשוט לא מצטברת. אני יודע שבמדינות מסויימות באירופה יש כאלה מתקנים בכניסה לכל שכונה. לעניין נחושת או ברזל, חשוב לדעת שנחושת וברזל לא הולכים ביחיד. בשל התכונות האלקטרוליטיות שלהם (ואני לא אכנס לפיזיקה, למרות שאם את מעוניינת אני אשמח), חיבור נחושת לברזל מביאה גורמת לחלודה מואצת בברזל. וכאשר מדובר מים חמים זה אפילו גרוע יותר. לכן הכל תלוי בצנרת בבית.

א ביבה

New member
הצנרת בבית -פקס.הקולטים הסתומים

-נחושת ולכן מתקבל על דעתי מה שאומרים חלק מהממליצים- לנסות ברזל דוקא כי פחות צובר אבנית. כבל לא חשבנו שיש לקחת בחשבון את הצנרת- ממה זה עשוי? בכל אופן אתה אומר שאין פתרון מקומי לאבנית הדוד/הקולטים?? ובנוסף - מהו הסנן שאתה מזכיר לכל הבית? איזה השפעה יש ללו על מי השתיה? כרומגן אומרים שעם הסנן שלהם אפשר להאריך את חיי הקולטים ל12-15 זה הגיוני??

רשר

Well-known member
מנהל
קולטים מנחושת

צוברים פחות אבנית מקולטים מפלדה מגולבנת. בנוסף אם הקולט תקין חיצונית ורק סתום באבנית כדאי לבדוק מחיר להמסת האבנית ע"י סיחרור חומצה דרך הקולט, העבודה צריכה להתבצע ע"י בעל מקצוע עם ציוד מתאים (משאבה, כימיכלים,,,), מול מחיר של קולט נחושת חדש. סביר שהסתימה במקורה לא מאבנית אלא מחול שבשלב מאוחר התגבש עם אבנית לגוש שחוסם את זרימת המים. הפתרון לעתיד : 1. מסנן מכני עדין למנית חדירה של חול, 2. מכשיר שמונע התגבשות אבנית,

NimrodKAdim

New member
ברזל לא בהכרח טוב מנחושת

אני לא ממליץ לך לחבר ישירות ברזל על צנרת נחושת. זה יאיץ קורוזיה. ברזל (גם מגולון) מחליד (רק יותר לאט). נחושת לעולם לא מחלידה. בכל מקרה לעניין האבנית, בפירוש זה עניין המים ולא סוג הקולטים. אני המלצתי על התקן שמונע אבנית - זה לא סנן הוא לא מסנן ולמעשה הוא נראה כמו צינור חלול. מצורף קישור למה שאני רכשתי: http://www.tamhil.com/s1.html בקישור יש גם הסברים על המוצר וגם תמונות למה שיש בדוד. זה קישור למה שאני רכשתי אבל בפירוש ישנם עוד מוצרים (פשוט לי המליצו על זה). אני יודע שיש לתמי 4 מוצר דומה שמתחבר לחשמל וגם פועל לכל הבית - אני לא יודע מה יותר טוב. אני פתחתי את הדוד לבדוק מה מצבו לאחר שנה ושמחתי לגלות שהוא נקי לגמרי. היתרון במוצרים האלה שאין תחזוקה עבורם, אין החלפת חלקים ואין בלאי (למעשה זה סתם צינור עם מגנט). ישנה גם אחריות ארוכה ביותר (מספר שנים אני חושב 10). בעניין סנן בכניסה לדירה (גם ליד השעון מים) - אני ממליץ לך בנוסף בלי קשר לאבנית (זה עניין ש 80 ש"ח) יש להקפיד על שימוש בסנן לחול וחלודה (זה הסנן הפשוט ביותר) סננים חזקים יותר לא מתאימים להתקנה דירתית אלא לברז בלבד. היתרון של סנן הוא ברור: ראשית הוא מונע מחול וחלודה להצטבר ביציאות הברזים (לי יש בית חדש ועברה כבר שנה וחצי ופשוט אין כלום ולא היה צורך לנקות מעולם) וכמובן זה מונע מגרגירים להיתקע במכונת כביסה/מדיח ובניאגרה. סנן יש להחליף אחת לחצי שנה והוא זול. אוסיף גם שהחול והחלודה נוטים להצטבר עם האבנית במקרה שאין גם התקן למניעת הצטברות אבנית. הדרך היחידה להוריד אבנית (לא למנוע הצטברות אלא למנוע אבנית) היא ע"י סינון באוסמוזה הפוכה, אבל זה יקר, לא מתאים לדירה שלמה וגם לא בריא (שכן המנרלים שהופכים לאבנית הם חיוניים לגוף) - אגב, בניגוד למה שהרבה חושבים, מים מנרלים (בבקבוקים ובכלל) כן מכילים אבנית. אני לא בעל מקצוע אבל אני ממליץ לך להשקיע בסנן ובהתקן מונע אבנית. זו השקעה שנראית מיותרת אבל בפירוש חוסכת (בלאי לדוד ולמוצרי החשמל, וכן חשמל בחימום הדוד).

smallstorm63

New member
פתיחת קולטים סתומים

יש אפשרות לפתיחה ע"י חומר הנקרא קומקומון . מכניסים לקולט דרך פקק הניקוי העליון, פותחים גם את הפקק העליון השני , מוסיפים מים חמים אך לא רותחים ומשאירים לשעתיים עד 3 שעות . לאחר מכן פותחים את הפקקים למטה ושוטפים עם צינור את כל האבנית שהתקלפה מהצנרת. בהצלחה

א ביבה

New member
תודה למשיבים -אם כך לא להאמין

למוכרים שאומרים שקולטי ברזל יותר מתאימים מנחושת לאזור עם יותר אבנית במים ?(מודיעין) דרך אגב הצנרת כולה פלסטית

NimrodKAdim

New member
גם אני גר במודיעין

עשיתי בדיקה לכמות האבנית (יש כזה טסטר) ואכן יש המון אבנית.

יובלי121

New member
איזה מחירים קיבלת ?

אני גם מעוניין בהחלפת 2 קולטים כך שאם את רוצה לעשות עסקה משותפת אני אשמח מאוד. אני גר ברחובות ואם את רוצה עוד פרטים [email protected]

א ביבה

New member
מחירים

הכי יקר אצל כרומגן בחברה -1945 שח לשני קולטים אצל אחרים באזור מודיעין-לוד 1500-1600 שח לקולטים של כרומגן או של אמקור.(מדובר על גג רעפים שזה מייקר) כולם אומרים שעדיף ברזל על נחושת באזור זה בגלל שנסתם פחות מאבן למרות שמחממים פחות. חלק ממליצים על 2 קולטים וחלק על אחד גדול . אמרו שאחד גדול מחמם יותר מהר לעומת 2 קולטים שמאבדים חום בחיבור ביניהם אבל- אם אחד מתקלקל אפשר להשתמש בשני. עם כל טלפון אני מקבלת מידע נוסף ושונה.

למעלה