קולות רקע במו"ד

קולות רקע במו"ד

אני וקבוצת חברים נפגשים מדי פעם למשחקי מו"ד שבדר"כ אורכים פגישה אחת להרפתקה קצרה. בכול אופן, בהרפתקה הקודמת השה"מ שילב קולות רקע במשחק. כול מני פסקולים קצרים של מוזיקה במחשב שהוא שילב במשחק התפקידים. לדוגמה: כשהסופר חיילים באו בעקבותינו הוא שם פסקול של צעדים ומוזיקה מפחידה. אני חושבת שזה היה מאוד נחמד וממש הכניס אותנו למשחק. אחרי המשחק דיברתי עם השה"מ והוא אמר לי שהוא לא מצא כמעט התייחסויות באינטרנט לקולות רקע במו"ד והוא לא מצא בכלל מאגר שניתן להוריד/לנגן קולות רקע.
בקצרה, האם אתם מכירים מאגר כזה? מה אתם חושבים על שילוב קולות רקע? האם יש לכם קישור לחומר בנושא הזה?

BluePrint

New member
מוסיקה בבקשה.

בעבר הרחוק מאד שמעתי שהופק תקליטור מוסיקה למשחקי תפקידים ובעבר הרחוק קצת פחות חיפשתי ברשת ומצאתי שבאמת יש דבר כזה. ואז חשבתי קצת והגעתי למסקנה שאפשר להרכיב רשימת נעימות בקלות יחסית:
איכות המוסיקה במשחקי מחשב הגיעה לרמה של פסי-קול ע"י מלחינים ידועים בעולם הקולנוע כבר לפני מספר שנים, ובהרבה מקרים נעימות אלו מתוכננות להתנגד במחזוריות לא מורגשת. אז להקליט ולערוך אותן לרצועות שמע שיתנגנו במהלך מפגש לא תהיה השקעה גדולה במיוחד.

Sabre Runner

New member
אישית אני ממליץ על הפסקולים...

של Crysis ו-The Witcher (וכמובן גם של ההמשכים שלהם). הם מצוינים מבחינת דרמה כבדה ואקשן והם כמה מהפסקולים הטובים ביותר ששמעתי, במיוחד בזמן האחרון.

DDN

New member
במהדורת הAD&D של מייסטרה

יצאו דיסקים עם פסקול להרפתקאות. יש לי איפהשהו את הדיסק של הרפתקאה בגלנטרי, ואני "מת" להניח את הידיים על הדיסק של טירת אמבר.

אבל כן. זה מוסיף וכיפי.
כששיחקתי בוומפייר אצל הציר הנחשי, הוא לעיתים שילב לנו מוסיקת רקע בשביל האווירה וזה מאוד הוסיף.

זה יכול להיות מעניין ליצור פה מאגר.

דורש חלוקת קשב ולפעמים מפריע

אני מניח שמנחה איננו די ג'יי..

מה שכן, לפעמים זה יכול לעבוד. פעם יצא לי לשחק במשחק חד פעמי, שהמנחה חילקה לשבעה או שמונה פרקים (זה גם היה משחק די הזוי, בתוך חלום של מישהו עם טראומה ונטיות סוריאליסטיות לעליזה בארץ הפלאות) ולכל פרק היה "שיר נושא" שהתנגנן שוב ושוב ברקע - הפרקים היו גם די קצרים (ככה שהשיר לא נמאס) והמוסיקה נבחרה בטוב טעם ככה שזה התאים לאווירה.

למעלה