קולות אהובים

river man

New member
קולות אהובים

מי הם הזמרים והזמרות האהובים עליכם ביותר? אני אוהב את פיטר האמיל, ארתור בראון, אנני האסלאם ואפילו דיוויד אלן, בגלל הכנות המדהימה שבקולו. יום טוב לכולם, שחר

gunr7

New member
מר פיטר גבריאל

וג'ון אנדרסון, לפעמים גרג לייק, ופיטר האמיל(אני פשוט לא כל כך אוהב את המוזיקה שלו אבל בתור זמר הוא מעולה)

עמית ע

New member
עוד סולנים

יש שני זמרים איטלקים שאני אוהב מאד: אלן סורנטי (מזכיר את האמיל ואת טים באקלי האמריקאי, אבל טוב משניהם) ודמיטריו סטראטוס ז"ל מלהקת Area. יש לי חולשה לא מוסברת לקול "העז המחושמלת" של "צ'אפו", סולן להקת Family, לקול המפוהק של ריצ'רד סינקלייר מ-Caravan ו-Hatfield & the North (אולי כי השירה שלו גורמת לכל השירים להשמע כמו שיר ערש מרגיע) וחולשה מוסברת מאד לקול המחוספס של רוברט וייאט, שלא איבד מרעננותו עד היום. אהבתי גם את הקול של אלי מגן (הסולן ברוב השירים של "אחרית הימים"). חבל שהוא נטש אח"כ את המיקרופון.

river man

New member
שכחתי אותו

ידעתי ששכחתי מישהו חשוב מאוד שלא הזכרתי, אבל לא זכרתי מי. לטים באקלי היה את אחד הקולות היותר מגוונים וטהורים ששמעתי בעולם הרוק, וקשה שלא להתחבר אליו. אגב, גם לבן שלו (ג'ף באקלי) יש קול לא רע בכלל, והרבה פוטנציאל, שאצל שניהם לא מומש לגמרי מעולם.

כנראה שזה יפתיע מאד

אבל אחד הסולנים האהובים עלי הוא גדי לי מrush. אני יודע שהוא אחת הסיבה לכך שאנשים רבים מתקשים להאזין או פוסלים על הסף את הלהקה. אבל בלי להכנס לתרוצים והסברים, אני פשוט אוהב את הצווחנות הנשית שלו. ולצידו פרדי מרקיורי העצום וגבריאל כמובן.

popoz

New member
אני מת על השירה של גדי לי! הוא גם

בסיסט טוב אבל זה לא קשור לפה...:)

גדי לי מלך

אבל רק עד moving picture. אז הוא החליט "להתמתן" ולהנמיך אוקטבה, וזה פשוט סירס את העוצמה שלו לגמרי. הצרחות של ב2112 בקטעים המרגשים מעבירים בי צמרמורת כל פעם.

רק אז הגיע הסירוס ? ../images/Emo8.gif

מסכים איתך לגמרי. אחרי תמונות זזות ואפילו כבר בדיסק הזה הוא נעשה מאופק והאילוץ הלא טבעי הפחית את עוצמת השירים. מבחינה ווקאלית 2112 הוא השיא, וצמרמורת היא בהחלט ההגדרה הטובה ביותר... את Hemispheres ניסית?

avivs

New member
אכן זמר ענק

הוא נשמע הכי טוב שהוא מתאמץ, דוגמא מצויינת ליכולות שלו זה 2112. וגם בתמונות זזות יש קטעים שהוא מראה יכולות טובות מאוד כמו טום סוייד, ליימליט, רד ברטה ואין דה קמרה איי.... אבל שוב העבודה הטובה ביותר שלו 2112.

CallMeCavanaugh

New member
גרשון! דו ביסט א מאנש!

אבל סולן אתה לא :) (אני מקווה שלא טעיתי באיות הכותרת. כל הקרדיט הולך לג'ף ברלין)

קולות

ריצ'ארד סינקלייר הוא ללא ספק בעל הקול המעניין והמענג ביותר מבחינתי. הקול שלו הוא כל כך בריטי וממצה את כל מה שהמוסיקה והמילים מיצגות. גם למונט קמפבל מegg יש קול בריטי מובהק ודומה לשל סינקלייר אך פחות טוב בכל זאת. גם לרוברט ויאט קול מדהים בייחודו ובחספוס התמים שבו. לגרג לייק יש קול יפהפה ומלאכי שאין לאף זמר אחר בפרוג הסימפוני.

מורנא007

New member
אני מעדיף זמרות ../images/Emo8.gif

כמו למשל סוניה קריסטינה מלהקת קורבד אייר.

TAZ!

New member
נו, איך קוראים לסולן של דיפ פרפל???

מת על הקול שלו! וגם על של פיטר גבריאל, רוברט פלאנט, גרג לייק, והכי הכי, על הקול המדהים של פרדי מרקורי.

איאן גילאן?

או שמא אתה מתכוון לרוד אבנס? ואולי לדיוויד קורברדייל? מי עוד היה שם? אחד בשם ג'ו לין טרנר, ועוד ועוד...

למעלה