קולוניקס

קולוניקס

קראתי עכשיו את הספר "חכמת הקישקע". מומלץ שם על טיפול קולוניקס (שטיפה במיים של המעי) מישהו שמע/ ניסה האם זה עוזר ? מומלץ / מוכח גם ע"י רפואה מערבית?

shanny23

New member
תשובה

שטיפה של המעי הגס מתבצעת ע"י מטפל מוסמך (חשוב לבדוק זאת!!) ומטרת הטיפולים לנקות פסולת שהצטברה במעי הגס ולהגיע לניקוי מקסימלי. מנסיון שצברתי כמטפלת אני יכולה לומר שלא לכל הבעיות זה עוזר אבל כן מאוד יעיל, למשל- ממליצה לאנשים הסובלים מעצירות אך ברוב המקרים אני אשלים את הטיפול עם תזונה נכונה ואפילו דיקור סיני. כשאתה שואל אם זה עוזר, השאלה למה זה עוזר כי זה כן מנקה רעלים מהגוף. ברפואה מערבית יש רופאים שתומכים בזה מאוד ויש שאינם תומכים אבל זה קיים בכל תחום. מבחינת סכנות ותופעות לוואי, אני יכולה לומר שכאשר זה מתבצע עם מטפל מקצועי אין שום סיבה לחשוש. הטיפולים סטריליים לחלוטין ואין שום בעית היגיינה, הציוד חד פעמי. אם תרצה ויש לך שאלות נוספות, אשמח לענות לך במסר...

freearth10

New member
האם זה נחשב כענף של הרפואה ההוליסטית?

לטעמי זו נראית מניפולציה על סף הכירורגית ואני לא רואה את ההבדל הגדול בין שטיפת המעי הגס ושטיפת האוזן שנעשית על ידי רופא א.א.ג .
מאיה

hal767

New member
בדרך כלל לא מומלץ

מדובר בשטיפת מעיים בכיוון הנוגד את הכיוון הנכון של פעולת המעיים, כלומר, מהסוף להתחלה. אם המטרה היא ניקיון המעיים, הרי זאת ניתן להשיג בדרך טבעית ולא מזיקה באמצעות תזונה צמחונית נכונה, בה ניתן לשלב הפעלה גופנית מתאימה, מסג' רפואי ועוד. ישנם מקרים שהשיטות הנ"ל אינן מספיקות. זה נובע מהצטברות פסולת במעיים במשך שנים רבות שהתקשתה מאד ונידבקה לדפנות המעיים. פסולת זאת מקורה באכילת מזונות מהחי, מהפרזה באכילת עמילנים ומזון מבושל ומעובד, מאי שמירה על כללי אכילה נכונה ועוד. במקרה כזה אפשר לשקול ביצוע חוקן חד פעמי. יש סיכון מסויים בביצוע חוקנים. המעי הגס סופג נוזלים. הפסולת במעיים עלולה להיספג בהם ביחד עם המים למחזור הדם ולגרום להרעלה. בנוסף, ביצוע חוקנים מעת לעת עלול לגרום לעצלות מעיים ולעצירות. השפעת החוקן היא מקומית בלבד. אין קשר בין ניקוי הגוף מרעלים, לחוקן. המלצתי היא להקפיד על תזונה צמחונית אורגנית נכונה כדרך לשמור על מעיים נקיות הפועלות נכון.

לא ניסיתי,

אבל מבחינת העיקרון זה יכול לתרום לפנות רעלים ממערכת העיכול. עם זאת, במידה והייתי בוחר בטיפול שכזה (ואני לא בטוח שהייתי בוחר בו), הייתי משלב אותו קודם כל עם תזונה טבעית ובריאה (או בוחר בה כשיטת הטיפול), ורק לאחר מכן יוצר מהפך שכזה במערכת העיכול.

shanny23

New member
תשובה לhag

הזרמת המים היא אכן בכיוון ההפוך של הזרימה הטבעית של המעי- לא הבנתי את הבעיה. כלומר- זה לא משהו לצמיתות, זה זרם חלש ורק במהלך הטיפול ולא בכל הטיפולל כך שנזק זה לא גורם. ההבדל בין חוקן לבין שטיפת מעיים- ששטיפת מעיים מגיעה עמוק יותר מחוקן וחוקן מנקה רק את איזור החלחולת. ספיגת המים במחזור הדם: מה? הרעלה? אני מצטערת. על מה אתה מבסס זאת? זה מידע לא מדויק עד כמה שידוע לי. בכל מקרה, ביצעתי אלפי טיפולים (למטופלים) וטפו טפו, אף אחד לא הורעל... מעיים עצלות: כן. אם כל החיים תעשה אחת לשבוע את הטיפול- אכן סיכוי גדול שתסבול ממעיים עצלות. לכן אני מבצעת 5 טיפולים, הפסקה ואם יש צורך ממשיכה עוד 5 טיפולים וזהו לחודשים הקרובים. יש מרכזים שמוכרים סדרות של 10 טיפולים ויותר, ברור שהמניע הוא כלכלי. לי חשוב לשמור על בריאות המטופל מעבר ל"כמה טיפולים מכרתי.." אני כן מדגישה שללא תזונה נכונה לניקוי הגוף, הטיפולים לא ינקו לבד את הגוף. רק את המעי הגס. אני תמיד ממליצה על הטיפול כטיפול משלים לתזונה או דיקור ולא רק את הטיפול הזה.

hal767

New member
לא שיכנעת אותי. אני נישאר בדעתי-נגד הטיפולים

האלה.

למעלה