קולונוסקופיה

ohh aysha

New member
קולונוסקופיה

עברתי את הבדיקה לפני כיומיים ויש לי כמה שאלות:

1.נתבקשתי לקחת במשך 3 הימים לפני הדיקה כדורים וחומרים משלשלים.. הכדולים נראה שעשו את עבודתם כראוי, אך האבקה שכיבכול אמורה להיות חזקה יותר לא הורגשה במיוחד. שתיתי את האבקה בכוס מים פעמיים ביום שלפני (כמו שההוראות אמרו) אך לא הרגשתי כלום עד אחרי 10 שבהן הייתה לי יציאה שלשולים אך מאוד מעטה ולא חשבתי כי המעי שלי נקי. בבוקר של הבדיקה עוד הרגשתי צורך לשירותים אך לא הצלחתי. הרופא לא אמר כי הייתה בעיה עם זה, אך אני חוששת שאולי החומרים לא השפיעו עלי כראוי והבדיקה אולי פספסה דברים שהייתה צריכה לראות. יש טעם לא חשוש או שאני בכלל מגזימה וזה נורמלי? ואם הרופא לא אמר סימן שזה בסדר?

2.אובחנתי בגיל שנה וחצי כחולת צליאק, מאז אני בסך הכל שומרת על דיאטה אך מידי פעם מפספסת אך לא בצורה מוגזמת. כבר במשך 5 שנים התחילה לי אנמיה יחסית קשה, וליקוציטים גבוהים. גם בצבא וגם הרופאים אמרו שזה בגלל הצליאק ואין מה לחשוש, ונתנו לי כדורים. בכל פעם רמת הברזל הסתדרה, וברגע שהפסקתי עם הכדורים חזרה להיות נמוכה. חשוב לי לציין שבבדיקות דם בשך ה5 שנים הללו לא נראו סימנים לצליאק ורק רופאה אחת בצבא בכלל התיחסה לזה (וגם זה נפל בין הכיסאות). עכשיו, אחרי 5 שנים של אנמיה, ותפקודי קיבה לוקים בחסר (שלשולים לעיתים מאוד תקופות) שבהם אמרו לי ש"זה רק הצליאק ובטח אכלת משהו שאסור".. הקולונוסקופיה גילתה דלקת במעיים ודלקת בקיבה (שעוד לא קיבלו תוצאות ספציפיות יותר). השאלה שלי היא.. האם כל הבעיו שהיו לי נבעו מהדלקת ולא והצליאק בכלל?
והאם הרופאה בצבא הייתה משוגעת לחשוב שאולי בכלל אין לי צאליק?

תודה מראש על העזרה.

קולונוסקופיה

שאלה ראשונה: כל מטופל שעובר הכנה לקולונוסקופיה מגיב שונה לחומרים המשלשלים. בסופו של דבר , רק בזמן ביצוע הבדיקה ניתן לדעת האם ההכנה היתה טובה מספיק. בדרך כלל בדו"ח של הבדיקה נכתב מה היה טיב ההכנה. אם כתוב הכנה טובה או מצויינת אז כנראה הבדיקה מספיק איכותית ורוב הסיכויים שלא היו "פספוסים". אני לא יודעת על סמך איזה קריטריונים אובחנת כחולת צליאק. בד"כ חולה צליאק המתמיד בדיאטה ללא גלוטן לא צריך לסבול מאנמיה אלא אם כן בלי לדעת לא שומר או שיש גורמים נוספים להעמקת האנמיה כגון מחזורי וסת גדולים וארוכים, אי-ספיגה של ברזל מהמזון מסיבות אחרות שזה לא צליאק (דלקת אוטואימונית של הקיבה, למשל) או איבוד ברזל ממערכת העיכול, למשל על רקע דלקת. היותך חולת צליאק לא מגינה אליך מדלקות אחרות במערכת העיכול. צריך להמתין לתוצאות הביופסיות ואז לבצע הערכה מחודשת של כל העיניין.

למעלה