קולה הערב של הקולה

נעל

New member
קולה הערב של הקולה

היום בבוקר יצא לנעל לבלות די הרבה זמן עם בקבוק קולה ביד, לחכות עד שפלאפון של אבא יתחיל לתפקד והיא תוכל לבקש ממנו להביא לה את המפתח שהיא שכחה אצלו בבית (בסוף הגיעה ב-10 לבי``ס). בעקבות כך יצא לה לתהות, בעוד קולה של תסיסת הקולה מתנגן וטיפות של מחשבה ניתזות על נעל: קולה זה משקה מאוד מיוחד, שקשה מאוד לאפיין את הטעם שלו (ניסיון נחמד וראשוני היה באחת מהפרסומות היצירתיות של הקולה, זו עם אנשי הסומו). זה ידוע שהטמפרטורה מאוד משפיעה על הטעם שלה (קולה חמה: גיהנום; קולה קרה: גן עדן), וכן מידת התסיסות של הקולה (קולה תוססת מאוד: נחמדה; קולה קצת פחות תוססת: גן עדן; קולה שקטה ודוממת: גיהנום). האם גם המיכל שבו נתונה הקולה משפיע גם כן? האם יש הבדל בין קולה בפחית לבין קולה בבקבוק קטן מזכוכית ולבין קולה בבקבוק פלסטיק? מוזר, כי עושה רושם לנעל שיש הבדל. ואז נעל המשיכה לחשוב: האם מרגישים הבדל בטעם הקולה גם לפי המקום שבו קונים אותה? נעל מוכנה להשבע שכך הדבר. כל פעם לקולה יש טעם שונה. קול פעם הקולה משתנה במעט. ואולי זו הגדולה של הקולה, שהיא כה רב-גונית ותמיד מחדשת. וכמו ביצירת אומנות גאונית, אפשר להתעמק כל פעם מחדש בטעמה העשיר ולגלות דברים חדשים, לשים לב לדברים אחרים מודגשים בתוך המרקם הענקי, הקופצני, התוסס והמושלם הזה. [נו, אז יש באמת הבדל, או שזו רק נעל?] נעל ;-)

Black Star

New member
לי אישית..

כבר מזמן לא יצא לשתות קולה שהיא לא דיאט. ודיאט קולה אני ממש שונאת. קולה זה משקה מופלא... ובקיץ נזכרתי בטעמו הכה טוב כשעבדתי במסעדה ומפעם לפעם כשרציתי לשתות ונמאס לי מבקבוקי המיץ המעושה, הייתי מוזגת לי חצי כוס (מקסימום...) קולה מברז הקולה שהיה בבר. מה אומר ומה אגיד, טעם גן עדן, באמת. מהברז זה היה יותר טעים מאשר מבקבוק, אולי בגלל שהבלון של זה שומר על הגזים יותר טוב. ואולי סתם בגלל שלא הרשיתי לעצמי לשתות יותר מממש ממש טיפה. ואולי כי הייתי צמאה, מלצרות זה לא עסק קל. מי יודע...

Black Star

New member
מה שמזכיר לי עוד סוגיה מעניינת

בקשר לטעמה של הקולה. תמיד הייתי בטוחה שקולה זה בעצם מיץ ענבים מוגז. ואז טעמתי פאנטה גרייפס- מגעיל לגמרי, לא כדאי לכם- וזה כל כך לא קולה!!! תמיד תמיד חשבתי לעצמי כמה שקולה לא מוגזת דומה למיץ ענבים. וזה קילקל לי את התיאוריה.

חס וחלילה חס ושלום!!!

איך את מעיזה??? נוכריה!!! לגרדום!!!! (קורט ברוח סרטים עתיקים) נ.ב. אם תוציאי את הצבע מאכל מהקולה היא תהיה ירוקה.

Papi_n

New member
התמכרות..

אוי קולה קולה קולה... אני מכור!! אני מצהיר!! יש מספר דברים שאליהם אני מכור.. הקפאין שבקולה..או שאולי זה הטעם? או הצבע? מה שלא יהיה, אני לא אחזיק שבוע בלעדיו. ווהתמכרות השניה והמרה עוד יותר.. אני מכור לICQ. לא יכול יומיים בלעדיו. בבוקר כשאני מתעורר, עוד לפני הקפאין שלי, אני חייב לפתוח את המסך של המחשב.. לראות אולי השאירו לי הודעות מהלילה. בד``כ יש מספר לא מבוטל.. אבל לא דברים עקרוניים. וממש חבל. הייתי רוצה פעם שמישהו ימסור לי דבר חשוב ומהותי בICQ, משהו שיצדיק את ההתמכרות המרה שלי. אחרת, איך אפשר להסביר התמכרות שכזו?? אה כמובן..גם הסיגריות..אבל זה בסדר. כמו שאומרים החברים הטובים שלי - ``אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה`` :)

luka

New member
קולה+מים=דוחה!

בארה``ב הם תמיד מערבבים את הקולה יחד עם מים (אני מתכוונת במתכנים האלה, כמו שיעל הזכירה) בשביל שיהיה להם יותר קולה במיכל... ואז שאתה מוזג לעצמך (שמה זה שתה כפי יכולתך) יוצאת לך כולה חומה בהירה כזו, או לפעמים גם לבנה, וזה פשוט דוחה! קולה לשתות זה גם כואב... אבל כאב כייפי כזה. לרוייה.

נעל יא אוויל!!!

אתה לא יודע לזהות קולה טובה שאתה שותה אותה??? אוקי אז ככה: אף אחד, אבל אף אחד לא שותה קולה חמה!!! יש לזה ריח של שתן. דבר שני: ברור שיש חשיבות למיכל!!! למשל: קוקה קולה בבקבוק זכוכית הרבה יותר טעימה מקוקה קולה בפחית! זה בדוק (המומחה עומר קציר בדק את זה) ויש כמובן את החברות קולה (שקורט מזהה בעיניים עצומות) ה3 חברות עיקריות הן: קוקה קולה פפסי קולה וRC קולה כמובן שיש עוד שוסגים רבים ומגוונים. קוקה קולה עומדים בראש הטבלה של קורט עם טעם עשיר (גם לדיאט) שגם אחרי 17וחצי שנה של שתיה תמיד עושה טוב לגרון. אחר כך פפסי קולה (שנעלמה מהשוק משום מה) עם טעם קצת פחות טוב (חסר המרכיב הסודי) וקצת יותר מתוקה מהקוקה קולה. ואחרונה בטבלה היא הRC קולה שזה השפלה למי ששותה אותה... הגרסא הרגילה מזכירה טעם נשכח של אבק ומים, מתחממת נורא מהר והדיאט מזכיר יותר מיץ ענבים. נעל או נעל... אני מקווה ששתית רק קוקה קולה ולא את אחד החיקויים הזולים... זה כמו לקנות פנדר מקסיקנית ולהביא פליאה שהיא לא טובה כמו האמריקאית.

JUVENTINI

New member
אני .. אני .. אני ..

שונאאאאאאא קולהההההה !!!!!!!! וכל מה שהוא מוגז .. כל פעם שאני שותה את זה .. זה כואב לי ! זה נשמע מוזר אבל זה כואב לי בגרון ... !! ושאני שותה את זה בכוח אז אחרי איזה 5 דקות הגזים יוצאים לי מהאף וזאת הרגשה גרועה ! הכי גרועה ! זה מזכיר שהייתי במסע לפולין .. אז היינו באיזה מסעדה ועל כל השולחנות היה בקבוק קולה לכל אחד .. ואני מתיישב ואפילו לא הספקתי להגיב על כך שמולי ניצב בקבוק קולה מגעיל .. ומופיע מולי מלצר שמחליף לי את בקבוק הקולה בכוס מיץ תפוזים טבעי .. זה היה אחד הדברים הכי מוזרים שקרו לי בחיים .. מבין כל ה100 ילדים רק לי הוא החליף .. כאילו שמישהו אמר לו .. מוזר מאוד .. מוות למשקאות המוגזים ! גלעד

luka

New member
אתה... אתה... אתה...

גם לא יודע להוציא סמוכתות ואחר כך מגיע עם זה לבתי חולים עם פרצוף כחול... לדעתי משהו דפוק אצלך בגרון, ברצינות.

JUVENTINI

New member
אני יודע ..

באמת יש לי משהו דפוק בגרון .. אני יכול לעשות איתו גם משהו מוזר .. תזכירי לי לעשות אותו שאני יבוא אליך .. :)

poosi cat

New member
גם לי גם לי גם לי

הקולה שורפת בגרון ואחר כך באף... וכולם צוחקים עליי בגלל זה... הם חושבים שאני ילדה קטנה וזה בכלל לא נכון - פשוט ההורים שלי לא הרגילו אותי לשתות קולה מגיל צעיר ועכשיו אני פשוט לא יכולה לשתות את זה... וזו ההודעה השניה היום שאני מזדהה בה עם משהוא.

flowr..

New member
קולה

קולה

אני לא שותה קולה בערך מכיתה ג`. טוב, רק לפעמים לפעמים, לעיתים רחוקות כשאני ממש צמאה. הסיבה היא שפעם שמעתי שעשו ניסוי- לקחו שן של תינוק ושמו בתוך כוס קולה, והשן פשוט נמסה. מה שמסיקים מהניסוי הזה זה שקולה ממש לא טובה לשיניים, אבל אני באותו זמן לא התעמקתי בניסוי, ומתוך טמטום חשבתי שהניסוי בא להגיד ששמים בתוך הקולה שן של תינוק... טוב, ככה או ככה, הבנתי שקולה זה לא דבר בריא, והפסקתי לשתות קולה ושנאתי כל השנים מאז. חוץ מזה, אני שונאת משקאות מוגזים.

rastotman

New member
מי צריך שיניים?

בדיוק על זה דיברתי לפני כמה ימים- על כמה צוצקינים מפוחדי קולה, נפגעי פני שמעתי... אני פשוט לא מאמינה בתאוריה על היעלמות שיני החלב בקולה- זה לא יכול להיות נכון, אני ממליצה שתנסי - ואז מה? ממילא כולנו נאבד את השיניים בסוף, ובכלל, אפילו שניצל עושה סרטן- זאת סיבה להפסיק לחצות את הכביש?

poosi cat

New member
ואני אפילו זוכרת את

ההודעה הקודמת שסיפרת בה על המורה המיתולוגית שלך מאיזראלה שהפחידה תלמידים בכל מיני דרכים משונות וביניהן הסיפור עם הקולה והשן... מה תגידי על זה? הא?! שאין לפוסי חיים...

N0

New member
אוי אוי אוי...

נעל הבאת אותה עם נושא... קורט באמת אתה הורס, הייתי בטוח שאתה אדם בעל טעם איכותי וטוב. קודם כל קולה בפחית יותר טעימה מקולה בזכוכית שיותר טעימה מקולה בפלאסטיקה (הקולה מתקררת יותר טוב ויותר מהר בפחית והיא גם יותר מתוקה...) וRC קולה וקוקה קולה אומנם לא בדיוק באותה רמה אבל שתיהן יותר טעימות מפפסי (איכס) פשוט צריך להתרגל להתחלפות בטעם... ובכלל קולה כן ממיסה שינייים (ככה זה משקה חומצי) אבל זה לא אומר שינזלו לכם השיניים גם אם יתביעו אותכם במים אתם תיחנקו ותמותו כל דבר צריך לבוא בכמויות (בכלל תנסו להוסיף לקולה סוכר התסיסה מדהימה...) N0 (שחושב שקולה עם קצת ליקר דובדבנים זה מצויין...)

למעלה