קולאוס

ארז1012

New member
שלום,

מישהו יודע מדוע הקולאוס הפך להיות דליל? עד לפני כחודש היה לו לבלוב עשיר .
הוא מונח במרפסת שפונה לכוון מזרח ובקיץ היה בסדר גמור עם השקייה כמעט יומית.
לא יודע אם רואים בתמונה אבל הענפים התעצו . הם גם נשברים די בקלות. קילפתי טיפה עם סכין ויש שכבה ירוקה מתחת כך שזה לא התייבשות "רגילה", אם בכלל.

תודה מראש

קבצים מצורפים

• 20201128_204336.jpg
    20201128_204336.jpg
    3.3 MB · צפיות: 7

רגע רק רגע

Active member
"גזע" קולאוס בן 4 שנים.
עצי לחלוטין ובתקופה זו מתחיל לאבד יופי.

קבצים מצורפים

• קולאוס 4 שנים.jpg
    קולאוס 4 שנים.jpg
    KB 875.2 · צפיות: 7
  • קולאוס גבעול.jpg
    קולאוס גבעול.jpg
    1.1 MB · צפיות: 7
  • קולאוסים.jpg
    קולאוסים.jpg
    1.2 MB · צפיות: 7

drorim69

Active member
שלום,

מישהו יודע מדוע הקולאוס הפך להיות דליל? עד לפני כחודש היה לו לבלוב עשיר .
הוא מונח במרפסת שפונה לכוון מזרח ובקיץ היה בסדר גמור עם השקייה כמעט יומית.
לא יודע אם רואים בתמונה אבל הענפים התעצו . הם גם נשברים די בקלות. קילפתי טיפה עם סכין ויש שכבה ירוקה מתחת כך שזה לא התייבשות "רגילה", אם בכלל.

תודה מראש
קולאוס אוהב שיורידו לו את הפריחה כדי לפתח הרבה עלווה, מציינת לייתר בטחון..

ארז1012

New member
אני מודע לזה שבעונה הזאת הוא לא במיטבו, אבל ההתעצות והשבירות של ענפים נראתה לי משהו שמעבר לעניין העונתי.

רגע רק רגע

Active member
נורמלי לחלוטין.
מחר, באור יום, אצלם ואראה לך קולאוסים בני שלוש וארבע שנים. יש להם ממש גזע של עץ.

ארז1012

New member
והענפים חלשים עד כדי נטייה להישבר? כי עצם זה שזה מתעצה לא כ"כ משנה.

raya

Well-known member
הקוליאוס שלי דווקא נעשה יפה מאוד לאחרונה. הוא כבר די "זקן", נמצא במרפסת בצד מזרח, לפני כחודשיים הוא נראה די רע, גזמתי ענפים די יבשים והוא חזר לעצמו.

רגע רק רגע

Active member
אני מאיזור השרון ובקיץ, תחת צל המלליקה שיוצרת "קיר" דרומי, הקולאוסים נראים נהדר. יכול להיות שאם תעבירי אותו בקיץ הלוהט של ב"ש לצל מלא הוא יראה יותר טוב.
כמו שראית בתמונה (צולמה הבוקר) עדיין ישנה חיות בצמחים, אך הם אינם במיטבם כמו שנראו עד לפני כחודש.
בערך באמצע האביב אני מבצע גיזום גבעולים ישנים ועידוד צמיחה חדשה. כמו כן, כשמופיעה פריחה, משתדל לקטום.

raya

Well-known member
אני מאיזור השרון ובקיץ, תחת צל המלליקה שיוצרת "קיר" דרומי, הקולאוסים נראים נהדר. יכול להיות שאם תעבירי אותו בקיץ הלוהט של ב"ש לצל מלא הוא יראה יותר טוב.
כמו שראית בתמונה (צולמה הבוקר) עדיין ישנה חיות בצמחים, אך הם אינם במיטבם כמו שנראו עד לפני כחודש.
בערך באמצע האביב אני מבצע גיזום גבעולים ישנים ועידוד צמיחה חדשה. כמו כן, כשמופיעה פריחה, משתדל לקטום.
צילמתי את הקוליאו בצד המזרחי ובצד המערבי - שמש כל אחה"צ.
התמונה עם ה"בובה" מחרס זה הצד המזרחי.

קבצים מצורפים

• 20201130_120258.jpg
    20201130_120258.jpg
    4.4 MB · צפיות: 3
  • 20201130_120426.jpg
    20201130_120426.jpg
    5.8 MB · צפיות: 4

מ ש ה 53

Well-known member
אני בד"כ לא הצלחתי לתחזק קולאוס יותר מ-2 עונות במקרה הטוב... זה תלוי גם ברמת הקור של החורף ובטבעון כנראה שקר לו מדי. אז באה לי הגב' רעיה מב"ש ומשחקת לי את הגיבורה על החלשים... נו באמת.

raya

Well-known member
אני בד"כ לא הצלחתי לתחזק קולאוס יותר מ-2 עונות במקרה הטוב... זה תלוי גם ברמת הקור של החורף ובטבעון כנראה שקר לו מדי. אז באה לי הגב' רעיה מב"ש ומשחקת לי את הגיבורה על החלשים... נו באמת.
פשעתי? עויתי? חטאתי?
חחחח......

יש לי קולאוס כבר שנה שלישית שנראה נפלא במפנה צפוני. מקווה שלא יתאבד בקרוב כפי שאתה צופה לו...

למעלה