קוטר מדויק ?!

ORGANICfood

New member
קוטר מדויק ?!

טוב אז יש כמה דרכים למדוד את ה KENDA 700X23C שלי לפי החוברת הוראות של מחשבון ה VDO יש טבלה שאומרת ש 700X23C צריך להכניס למחשבון 2133 ואז הם אומרים שניתן גם למדוד את קוטר הגלגל בהרצתו על הרצפה מקו הוונטיל עד לחזרתו למטה מה שנתן לי 2123 ואני גם מדדתי עם חוט תפירה שהדבקתי לצמיג עם סלוטייפ מה שנתן את התוצאה 2116 ועוד מישהו אמר שמכל תוצאה צריך להפחית 4 (כנראה בגלל האויר שנמעך..) אז מה אתם מציעים ???

aabramovich

New member
אם בקנוניות חשקה נפשך

אסוף לך חבר (או חברה
) שב על האופניים. גלגל גילגול שלם מדוד. הכנס לספידומטר זה הכי מדוייק שיש.. ואם ממש ממש ממש קטנוני אתה, תקפיד תמיד לנפח לאותו לחץ אויר כמו בזמן המדידה. החלפת צמיגים דורשת כיול מחדש.. מצד שני... חשב כמה סטיה של 5 מ"מ תהיה על פני 1000 ק"מ... ותחליט אם זה שווה.
עזריאל

ORGANICfood

New member
לי ניראה

ששיטת הגילגול היא פחות מדוייקת מהחוט מכיוון ומדובר במילימטרים ...

aabramovich

New member
השיטה שתיארתי מדוייקת יותר

היות והצמיג "מתפחס" משל הוא פיון וישב עליו צריך עם הסוס והרץ, במט סלנדרים כאשר רוכב מתיישב עליו, ובכך מקטין את ההיקף. בד"כ בכ 4 מ"מ. אתה מוזמן לחזור על השיטה של החוט בזמן ישיבה על האופניים (רק אל תצבוט את האצבע, אחרת תהיה לך יבלת, וזה לא יפה לגעת במלכה עם יבלת)
עזריאל

ORGANICfood

New member
וואלה !

אחי אתה מצחיק בטירוף ! התגלגלתי על הרצפה פה ...תודה אחי על ההומור השנון הלוואי וירבו כמותך ...

RoadMaster

New member
חישובי קוטר

מידת הצמיג הינה 622*23 כלומר הקוטר הפנימי 622 ועובי הצמיג 23. על מנת לחשב קוטר כללי יש להוסיף לקוטר הפנימי את פעמיים עובי הצמיג דהיינו 622+2*23 = 668. על מנת לחשב כעת היקף יש להכפיל ב - 3.14 (PI) ואז מקבלים 2097. ממה שאני יודע בדר"כ מכיילים את השעונים על 2096.

יעקב 471

New member
אצלי עם קונטי 3000

אני מודד כשאני יושב על האופניים יוצא 2103 ממ"

למעלה