"קווקאז טאנץ"

"קווקאז טאנץ"

פעם לפני המון המון שנים כשהאיש הישיש היה צעיר לימים היה לנו בבית פטיפון.כזה פטיפון ישן שהייתה בו אופציה של 78 סיבובים,מכירים? והיו גם הרבה תקליטים ישנים,את חלקם עוד קנה סבי המנוח, בארץ ובחו"ל,בגלל שהתקליט היה מסתובב במהירות גבוהה התוצאה הייתה שבכל צד היה מקום רק למנגינה או לשיר אחד
אבל המנגינות בתקליטים היו התוקות מדבש! היה שם דייב טראס שהזכרנו אותו כאן כמה פעמים ועוד כמה קלרניטנים לא ידועים שניגנו בשנות הארבעים וגם הקליטו ניגונים. תמימות ופשיטות כבר הזכרנו פעם? אני חושב ששם זה התבטא במיוחד לרוב ניתן לשמוע בתקליט קלרינט ועוד כלי מלווה ,לפעמים אקורדאון ,לפעמים צ´לו,במקרים נדירים הוסיפו גם תופים. אבל תקליט אחד האיש אהב במיוחד,התקליט היה שבור קצת היה לו מעין סדק ככה שהיו צריכים להניח את המחט קצת אחרי תחילת הניגון אחרת היא הייתה קופצת ונופלת
בתקליט היו שני ניגונים,ניגון בכל צד, בצד אחד היה "קווקאז טאנץ" ובשני היה "סטנבול טאנץ" מי מהניגונים יותר מוצלח? שאלה טובה
שניהם מתוקים ,מיוחדים ,ובעיקר נדירים,לא שמעתי שמישהו ניגן או מנגן אותם כיום. בשלב מסוים נעלם התקליט כאילו בלעה אותו האדמה
,כשהאיש התחיל להקליט את הקלטת השניה שלו הוא התחיל להזכר בניגון "קווקאז טאנץ" זה ניגון מורכב,יש לו כמה חלקים,והסגנון שלו גם שונה קצת ממוזיקת הכליזמר המזרח ארופאית,זה שילוב של מזרח ומערב. בקלטת השלישית שהוצאתי שיחזרתי גם את "הסטנבול טאנץ" (טאנץ=ריקוד) את הניגון הזה גם נעלה בעתיד בלי נדר
בקלטת השניה שהוצאתי הקדשתי את הניגון ליהודי צפתי מיוחד במינו ששמו היה חכם אהרון גבריאלוב שעלה מהרי הקווקאז והתיישב בצפת,אני לא זכיתי להכיר אותו אבל שמעתי שהוא היה יהודי מיוחד, יהי זיכרו ברוך!

jack0

New member
יופי של ניגון

עם כל האורגינליות והטעם המקורי של פעם, ללא כל פעלולי הטכניקה של ימינו. מזכיר לי שנים עברו בצעירותי היו כל תזמורות הכליזמרים בסגנון הזה, קלרינט, אקורדיון, מתופף וזהו, והיינו מרוצים ומבסוטים עד הגג מהתזמורת, ולא היה חסר לנו כלום. גם הניגון הוא חדש עבורי.

למעלה