קווסטשן

dalpak

New member
קווסטשן

שלום שייטים! אנחנו כמה חברים שלא מבינים דבר בימאות ורוצים לבנות רפסודה לחציית הכנרת ושיטוט בין החופים. בגדול יש לנו תוכנית די ברורה, נשתמש בפנימיות של משאית,קרשים מחוזקים היטב בברגים חבלים ומסקנטייפ, ומשטחי עץ קלילים, סתם ככה שיהיה נוח. +בד לצל שאפשר גם יהיה להוריד הם תהיה רוח חזקה. בתפיסה שלי הכנרת היא אגם שקט וידידותי, אני מתארת לעצמי שיש אזורי סחף, מערבולות וכד' ובכלל דברים שכדאי להתכונן אליהם שלא העלנו על דעתנו.. אז יש לי כמה שאלות 1 -במה עוד כדאי להתחשב מבחינת הבניה? 2 -מה כדאי לבדוק בבוקר השייט מבחינת רוחות? 3 -האם יש אזורים שכדאי להמנע מהם? 4 -אם בכלל יש עוד משהו שאתם חושבים שכדאי שנדע? המון תודה מראש ושיהיה חג שמח לכולם! בר

galeynaama

New member
בניית רפסודה לכינרת

תפני להנהלת הנוער העובד והלומד הם בכל שנה מקיימים פעילות בכינרת בבניית רפסודות איתן הם חוצים את הכינרת. לידיעתך הם מאשרים את הרפסודות ע"י מהנדס ימי שבודק את בטיחותן וזה מומלץ לעשות. אם תתקלי בבעיות לדבר עם מישהו שם פני אלי במסר ואבדוק אפשרות לקשר אותך עם המנהל שמארגן את הרפסודות בנוער העובד.

mensohn19

New member
כנרת , רפסודה וכיו"ב

לשוט , לחצות את הכנרת יכול להיות חוויה , הרפתקה , לפעמים גם סיכון חיים לפני כל הדברים בקשה : יש לנו רק כנרת אחת ! משום מה אנחנו קוראים לאגם "ים", כנראה , לפני שלשת או ארבעת אלפים שנה הגיעו נוודי המדבר הערבי סורי (בדואים) לאזור וראו את האגם בעיניהם זה היה כמו ים גדול ממש אוקינוס. אבל כבר ראינו אגמים וימות גדולים ממנה! והבקשה : שימרו על נקיון המים שימרו על נקיון החופים אל תשאירו שאריות ופסולת , גם ככה מצב הכנרת גרוע , ואם תנהגו בה באהבה וכבוד התודה נתונה מראש? לגבי עצם השייט : בכנרת משטר רוחות הפכפך, בגלל מיקומה , מתחת ל 210 מטר מתחת לפני הים התיכון , ומורדות ומיתלולים חזקים סביבה ,ערוצי נחלים (קניונים) המתפקדים כארובות רוח , הרוח משנה כיוונה במהירות ויש מכות רוח , לא פעם קל להיסחף לעומק אבל לחזור? קשה מאד! המסקנה : את הדוברה חייבים לבנות היטב , חומרים וחיבורים חזקים , רצוי ומומלץ לקחת משוטים טובים כאמצעי הנעה למקרה שאין רוח , להקפיד על מיפרש והגה טובים!! לחירום ( ושלא נזדקק לכך) חגורות הצלה , לא יזיק גם קצת מזון ומים וכמובן לידע את האחראים לכנרת על יציאתכם ואולי אפילו מכשיר קשר נייד מתאים , חסין למים אני משער שהרבה יותר פרטים תוכלו לקבל מאנשי המקום כמו טבריינים ותיקים ואנשי הסביבה ( וגם הרבה! סיפורים מענינים) תיהנו

gb228

Active member
אנסוור

קצת הרפתקני - לא שאני נגד הרפתקאות - עשיתי לא מעט מהן, וגם כאלו שבמבט לאחור ניתן לבקר את מידת האחריות שהיתה בהן, אבל כמה נקודות למחשבה: כפי שצוין, הכנרת נראית רגועה אבל לעיתים יכולה להיות רחוק מזה. יש עונות שמועדות יותר לאותן רוחות חזקות - כדאי לבדוק מהן (אם זכור לי נכון, הקיץ הוא בפירוש עונה עם רוחות כאלו על בסיס כמעט יומי) רפסודה זה כלי עם מעט מאוד יכולת היגוי/שליטה על כוון - במצב של רוח ניתן בקלות להסחף ללב הכנרת. כפי שציינת אין לכם כל רקע בשייט - נקודת חיסרון משמעותית. הגופים שעושים אירועי רפסודת עושים זאת תחת בקרה, עם כלי שייט מנועיים לליווי - מצב שונה בתכלית מרפסודה בודדת שמחליטה לצאת סתם כך. אם בכל זאת - חגורות הצלה חובה ופלאפונים באריזות אטומות.

JustSailing

New member
רוחות הכנרת

נשמע כמו הרפתקאה טובה וכיפית אבל חשוב לדעת דבר או שניים לגבי משטר הרוחות בכנרת, כגולש קייט ורוח המקום המועדף עליי בארץ הינו הכנרת בקיץ וזו מסיבה ברורה: החל משעה 14:00 בערך מתחילה רוח מדהימה של 25-30 קשר בממוצע (חזקה מאוד) ורוח זו מחזיקה עד השקיעה ומעבר אך הבעיה איתה שהיא מתחילה בבום ולא יציבה - קחו זאת בחשבון כיוון שלפני שתשימו לב הרוח יכולה לסחוף אתכם לעומק הכנרת . לכן אמליץ לכם על מספר דברים במידה וכן תחליטו לעשות זאת: 1. אל תחפפו בחוזק הרפסודה, תחזקו ותוסיפו חיזוקים 2. שני פלאפונים באריזות אטומות למים - שיהיו כבויים אבל במידה וקרה משהו שתוכל להזעיק עזרה 3. כפי שנאמר כבר משוטים ואוכל 4. תודיעו למישהו שיצאתם מעבר לכך זה נשמע כמו חוויה טובה.

למעלה